Najdi forum

Nerazumevanje mnenja logopeda

Pozdravljeni,
s sinom, starim 4,5 leta sva bila pri logopedu, na mojo pobudo, ker ne zna reči črki g in k.
Logopedinja mi je predlagala psihologa in mi poslala njeno mnenje, ki vam ga prepisujem:
J”ezikovno funkcioniranje je primerno, govorno področje pa kaže razvojni zaostanek. Ekspresija je nefluentna. Področje fonematskega sluha se kaže kot največji problem. Menim,da je slabo razvito slušno razlikovanje glasov organsko pogojeno, čeprav ne izključujem tudi sovpletenost blažjih prevodnih težav poslušanja. Senzomotorno odstopanje, ki ga prav tako opazim, ponovno potrdi prisotnost organskega faktorja, zato priporočam pregled pri psihologu.”

Prosim vas, če mi lahko zadevo malo poenostavite, ker ne razumem dobro njenega mnenja.

Do sedaj še pediater ni nikoli rekel, da bi bilo s sinom kaj narobe, pa veliko komunicirata, tudi na sistematskem pri treh letih je bilo vse b.p. Tudi mi še nikoli nismo opazili, da bi bilo kaj narobe, razen izgovorjave črke g in k.

Hvala za vašo razlago in pomoč

trisha,

predivdevam, da ste še naročeni k logopedu.
Najbolje bo, da kolegico povprašate, kaj mišljeno pod določenimi izrazi.
Kolegica predvideva, da imajo težave organski vzrok (ki so lahko posledica minimalnih poškodb možgan), zato bi rada potrditev še psihologu in vas je zato napotila k psihologu.

Nič kaj takega, kar bi naj vas še posebej skrbelo.

Lep pozdrav in lep dan, Petra _______________________________________ Bolečina ni nič manjša, samo s časoma se naučiš živeti z njo. Cmok v nebesa, tvoja mami

New Report

Close