NEPRAVIČEN SISTEM SOCIALNEGA VARSTVA V SLOVENIJI?
Pozdravljeni! Ta prispevek sem napisala kot odgovor uporabniku med.over.neta, ki se je “dotaknil” socialnega varstva v Sloveniji. V upanju, da bi tudi drugi prebrali, kot samostojen prispevek, sem ga dodala kot novo temo! Lp-Tina
KAJ JE SISTEM SOCIALNEGA VARSTVA IN NJEGOVO BISTVO
a) Dejstvo je, da kdor se znajde v takšni stiski, ko mora poiskati pomoč države, da mu ni lahko. b) Komur še ni treba poiskati državne pomoči, a je tik pred tem, da jo bo moral, navkljub službi, tudi ni lahko.
c) Prav tako ni lahko tistemu, ki solidno živi, pa so računi vsak dan višji, plače pa iste.
č) Še manj pa je tistim lahko, ki se ne znajo boriti za svoje pravice, katere jim pripadajo in se znajdejo pred milost in nemilost državnega organa ali uradnika.
Kaj naj vam rečem? Trenutno se mi zdi najbolj ne fer situacija, ko se materialne dobrine tako očino razdeljujejo na družbene razrede ali sloje, da še slepec vidi razslojevanje ljudi – bogati še bolj bogati, in revni še revnejši, oz. srednji sloj zares izginja. Bogati bijejo večni boj, kdo bo več dobrin imel, revni pa, kateri revež je več *mizernosti!* dobil od drugega. Grozljivo!
Zelo me jezi, ko država, ne glede na stranko, ki jo vodi, pozablja!!! na REVŠČINO! Tako materialno kot tudi duhovno! Ljudi se čedalje bolj “molze” in izkorišča, pravic pa ni, oz. si jih navaden občan skoraj ne more privoščiti, če nima dobrih zvez in denarja. Kar je v totalnem nasprotju z Ustavo in ideologijo demokratične države! Država enostavno ne poskrbi za višji standard ljudi, ne odpira več, in novih delovnih mest, DSP je vsako leto višja za par procentov z opravičilom revalorizacije (v odnosu s stroškom življenjskih potreb), pri zdravstvu nihče ne odgovarja za napake s smrtnimi izidi ali težkimi nepopravljivimi posledicami, pravice ljudi ne bo nihče branil, če ne bo medijsko zanimiv primer tako za novinarje kot odvetništvo, in še bi lahko naštevala! Tukaj ne obsojam kar tako vse povprek, vendar imam za vse prej naštete trditve v mislih točno določene primere.
Lahko samo rečem, da hvala bogu (op. p. Višji sili), da imamo nekaj institucij (tudi državnih! to se mi zdi izredno pomembno), ki se dejansko še borijo za navadne ljudi in njihove pravice, katere naj bi bile dane vsem. Država je še vedno nekako socialna in demokratična, vendar imajo nekateri posamezniki na visokih položajih napačne predstave o pravičnosti in svobodi govora! Omenim naj tudi prekomerna nagrajevanja na delovnih mestih ali odpravninah, najbolj pa me je skoraj osmešilo nagrada stečajniku za stečaj podjetja! To je bil bolj solzen nasmeh, s priokusom grenkobe.
In tako nam ostane samo še upanje, da bo nekoč boljše za nas, Slovence in tujce, s stalnim prebivališčem v RSLO, stare in mlade, družine, zakonce in samske ljudi….skratka vse, ki zaslužimo veliko manj od 1.300 EUR / mesec, medtem ko 1/3 drugih državljanov Slovenije veliko več od 4.000(+0) EUR / mesec. Zaradi mene imajo lahko nekateri služijo milijone, vendar nikoli na račun revnih, na račun goljufij in na račun zvez, še manj pa pod pretvezo “dobrega dela”, sposobnosti v dobroti in poštenosti!
Tega, namreč takšnega katastrofalnega stanja moralnih nevrednot ali nemoralnih vrednot in REVŠČINE, nam leta 1991 veljaki niso obljubljali! Obljubljali so tisto, kar imajo danes oni sami, ostali pa dobe drobtinice. Mislim, da volilci ne bi volili stare kruhove drobtine, temveč bi volili raje nov, svež hlebec. In tudi nebi želeli cele pekarne, kot nekateri.
obljubljali so sami sebi…..
vedno je tako…
in čedalje več SI obljubljajo…
in čedalje več JE revščine …..ravno zaradi takih
Upam, da se bo revščina enkrat zmanjšala!
Forum je zaprt za komentiranje.