Naslovnica Forum Zdravje Splošno Družinska medicina Nenehna vnetja sinusov

Nenehna vnetja sinusov

Spoštovani!

Stara sem 31 let. Kakih šest let imam že 4x na leto angine ali pa akutni sinuzitis. Bila sem že pri ORL specialistu, ki ni ugotovil nič posebnega, samo desni nosni kanal naj bi bil zavit, oziroma naj bi imel levo in desno koleno/zavoj,… Ne vem natančno.

No, alergična sem tudi na pršice, cvetni prah, hišni prah, čistila,…

Dejstvo je, da sem očitno zaradi nenehnih doz antibiotikov postala nanje imuna. Sedaj sem imela en teden pred božičem akutni sinuzitis, tri škatle Hiconcila 500 mg mi ni kaj dosti pomagalo, saj imam še vedno po treh tednih povišano temperaturo, ko se mi zelo zamaši nos. Porabim en Operil v štirih dneh, torej že 4 flaške.

Izpihat ne morem, samo popolnoma se mi zamaši, takrat si nosnice napolnim z Operilom in čakam, da se odmaši. Sinupret in inhalacije ne pomagajo. Sluznico imam že tako izsušeno, da me vse peče in včasih priteče kri.

Če mi pa uspe kaj izpihat, pa je rumeno in gosto, lepljivo, kot Neostik lepilo.

Boli me že cela glava, kronično.

Kaj mi priporočate? Bi bila priporočljiva sinoskopija, mogoče akupunktura?

Se opravičujem za dolgo vprašanje.

Hvala in srečno v letu 2007.

Spoštovani!

Ob takih težavah bi pričakoval moalo bolj aktiven pristop otorinolaringologov. Zaradi alergije imate zadeblejsno sluznic, ki se še bolj zadebeli ob vnetju in pzapre že tako nenajugodnejši potek kanala. Verejtno bi se dalo s kakšnim operativnim psoegom dorpeti prehodnost izvodi liz sinusov, akr bi zamnjšalo vaše težave.

Antibiotiki pri sinusitisih so omejeno učinivoti, saj je okoli polovice sinusitisov virusnih, pri va pa najbrž tudi zamašitev zaradi alergije povzroči bolečino, ki nastane zaradi neprehodnosti.

Upam, da vam bodo uspeli poamgati, saj s splošnimi ukrepi ne boste veliko dosegli.

Lep pozdrav!

Janko Kersnik

Pregovor: "Eno jabolko na dan podi zdravnika stran."

Njalepša hvala za vaš odgovor. Torej menite, da naj se obrnem na svojega zdravnika, ki mi bo dal napotnico za ORL, nato pa naprej. Kaj pa po vašem mnenju lahko naredijo, da bo res učinkovito, mogoče nekakšno sinoskopijo, čeprav v bistvu sploh ne vem, kaj pravzaprav to je, če sem odkrita!

Hvala

Spoštovani!

Z instrumentom pogledajo v nso v del, kjer je izvodilo in ga po potrebi razširijo, slikajo sinuse itn.

Lep pozdrav!

Janko Kersnik

Pregovor: "Eno jabolko na dan podi zdravnika stran."

New Report

Close