Nenamerno hujšanje
Spoštovani!
Nov. 2015 (star 55 let) sem pričel izgubljat tel. težo in sicer v 4-ih mes. 20 kg. Odšel sem k moji zdr., opravil vse krvne preiskave…. vse v mejah normale. Hujšanje se je nadaljevalo, popolnoma sem izgubil apetit….dobil sem popoln odpor do hrane. Vse kar sem se prisilil je, da sem pojedel 2 banani/ dan in 1 lit. Jogurta. Izgubljal sem pribl. 1-2 kg/ mes. Ponovno opravil vse preiskave…krvne, urin, blato, UZ trebuha, RTG pljuč, ščitnične horm. in ugotovili hipotirozo…pričel sem dobivati Euthyrox 50 mikro gr. Nič boljše. Še vedno hujšal. Napoten sem bil k psih. in dobil Mirzaten in Zolrix. Nič boljše….popolnoma brez apetita…..skratka v 1 letu cca. 30 kg. Nato pa sem počasi pričel pridobivati na teži (dobil sem vsaj malo apetita, čeprav sem se moral še vedno siliti) pribl. 10 kg. Ta teža je bila nekje konstantna 2 leti. Letos Feb., pa sem ponovno pričel nenadoma hujšati….ponovno opravil vse preiskave, tirološke, UZ…celo revmatološke teste…..Vse v redu. Moja zdr. mi je rekla, da res ne ve, kaj bi bil temu vzrok….vprašal sem jo, če lahko opravim še dodatne preiskave – gastroskopijo, rektoskopijo…..rekla je, da ni potrebno, ker nimam nobenih tipičnih simptomov. Dejansko v vsem tem času nisem imel nobenih bolečin, ne slabosti, vrtoglavice…..prav nobenih težav. Ko sem pričel hujšati sem imel 102 kg….nato 80 kg….70 kg …..80 kg……trenutno 77 kg. Visok sem 186 cm. 59 let. Hujšam pa kljub vsemu, čeprav zaužijem OH – kolikor morem, sladkarije……seveda tudi vsakodnevno sadje ( 2 banani, 1 jabolko, večerja solata ).
Kaj bi bil vsemu temu vzrok?