Naslovnica Forum Zdravje Splošno Družinska medicina nenadni in hudi glavoboli

nenadni in hudi glavoboli

Pozdravljeni!

Stara sem 22. let in imam občasne (pojavijo se vsaj enkrat mesečno) glavobole, ki so zelo močni in vedno se pojavijo zvečer, tako da tiste dni zaspim z glavoboli (močne “sunke” čutim na desni strani glave)! Ko mislim, da je že minalo in vstanem iz postelje se ponovno pojavi! Zelo je neprijetno, saj me prej nikoli nisem imela teh težav (mogoče rahle in zelo kratkotrajne glavobole). To obdobje glavobolov lahko traja včasih samo en večer, zgodilo pa se je že da sem imela glavobol 3-4dni, vendar vedno zvečer! Kaj bi bilo vzrok tega – mogoče tudi stresne situacije čez dan? Bi bilo doboro obiskati osebnega zdravnika?

Za vaš odgovor se vam lepo zahvaljujem!
lp, maya

Spoštovani!

Opisujete zanke, ki bi jih lahko pripisal galvobolu v rafalih, tj. migrnozni tip glavobola, ki pa ga je relativno težko obvaldati azradi hitrega pojava in tudi kratkega veka. najbolj pomaga vdihavanje čsitega kisika in uporaba antimrigrenskega zdravila v injekciji ali v nosnem spreju. Seveda se mroate z dzravnikom pogovoriti, da preveri, če sploh gre za ta tip glavobola. Kot preprečevanje pri pgosotejšem pojavljanju glavobola bi bilo vredn orazmilsiti tudi o jemanju zdravila v ta namen, vendar mora biti diagnoz potem sploh potrjena.

Lahko bi šlo tudi za tenzijski glavobol, vendar ta navadno ni tako intenziven, kot ga opisujete vi.

Lep pozdrav!

Janko Kersnik

Pregovor: "Eno jabolko na dan podi zdravnika stran."

Hvala za odgovor! Vendar me še zanima kako osebni zdravnik postavi to diagnozo – so prisotne posebne raziskave ali kako drugače?

Lepo pozdravjeni!

Spoštovani!

Ni posebnih preiskav in ravno v tem je problem, ker na pdoalgi uspešnosti zdravljenja sklepamo o pravilnosti diagnoze.

Nevarne boelzni praivloma ne povzročajo hudih glavobolov.

Lep pozdrav!

Janko Kersnik

Pregovor: "Eno jabolko na dan podi zdravnika stran."

New Report

Close