Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Splošno Prehrana in varnost živil Nemirno spanje dojenčka zaradi izdelkov kravjega mleka

Nemirno spanje dojenčka zaradi izdelkov kravjega mleka

Pozdravljeni,

imam 10,5 mesecev starega dojenčka, pri katerem opažam, da vsakič, ko mu za popoldansko malico dam izdelek iz kravjega mleka (npr skuto ali jogurt), ponoči zelo nemirno spi in se premetava. Nobenega problema ni, če poje kislo smetano v juhi ali pa celo testenine v smetanovi omaki. Kakor pa poje mlečni izdelek kot samostojen obrok, so pa ponoči težave. Je to lahko res zgolj naključje? Testiram sedaj 2 meseca in mu enkrat tedensko dam en mlečni obrok in vsakič takrat nemirno spi, zato se mi zdaj že zdi čudno, da bi šlo za naključje.

Zelo mogoče je, da vaš dojenček slabo prenaša mleko in izdelke iz njega. Kot opisujete manjše količine mleka oziroma izdelkov ne povzročajo težav, ko pa je obrok mleka večji nastanejo težave.
Ni malo ljudi, ki kravjega mleka ne prenašajo dobro lahko gre samo za preobčutljivost na mlečni sladkor ali mlečne beljakovine ali katerokoli drugo sestavino mleka.
Predlagam vam, da na omenjeno težavo opozorite pediatra ob vašem obisku in verjeto se bo odločil, da se izvede testiranje.

mag. Iva Verbnik *** Solis-TR d.o.o. *** [email protected]

Pozdravljeni,

hvala za odgovor. Danes sva s sinom imela pregled pri enem letu in sem pediatrinjo opozorila na to, saj je težava še vedno prisotna. Očitno me ni vzela dovolj resno, saj je rekla, da če kake druge reakcije (izpuščajev, driske,…),potem je zgolj slučaj, da nemirno spi. In da naj v roku meseca dni naredim postopen prehod iz adaptiranega mleka na kravje mleko (zjutraj in zvečer še vedno spije flaško mleka, kljub temu, da že jé vso hrano). Meni to ni najbolj všeč, ker zdaj že več mesecev opažam isto, da nekaj ni ok s kravjim mlekom pri mojem otroku. Morda veste, če se da iti testirati samoplačniško? Da bom vsaj vedela, kaj je na stvari.

Hvala in lep pozdrav.

Predlagam da pogledate na net, kjer je nekaj ponudnikov. Diagnostični laboratoriji: Bled, Medicare, Arsderma, Holistic center (tudi intoleranca na hrano)….samo nekaj, ki sem ki sem jih našla na hitro. Predlagam vam, da jih pokličete in razložite situacijo, da vam bodo znali svetovati ali imajo primerno metodo.

mag. Iva Verbnik *** Solis-TR d.o.o. *** [email protected]

New Report

Close