imam kolega, ki vsak dan poje 3 kg nektarin in nic drugega. za vikend sob. in ned.
pa si maximalno privosci in je kot vol (pice,pleskavice,kruh…) je suh in kar lepo drzi svojo telesno obliko. pred pol leta je bil debeluh in zdaj ko to pocne je shujsal cca. 25 kg. ali je to pocetje zdravo? on pravi da se pocuti odlicno in tudi videti je da je zdrav.
lp
Nikoli mi ne bo jasno, zakaj so samo extremno čudni jedilniki zelo zanimivi za “debeluhe”. Zakaj ne bi bil pravi recept: pojej toliko koliko telo potrebuje, da vzdržuješ normalno težo.
Zakaj je vedno potrebna neka čudežna zgodba nekoga, ki je shujšal za 20-30 kg in zdaj ima normalno težo ker se prehranjuje na nenormalen način.
Zakaj nebi bila dovolj dobra na primer moja.
Jem vse kar si zaželim, ne odrečem se niti velikome kosu dobre Istarske pancete z rdečo čebulo in belim kruhom. Že 25 let ima enako težo in odlično se počutim. Na 181 cm imam 75 kg in 15-17 % maščobe. Kaj je glede na moja leta po tabelah več kot odlično.
Kaj vse moram za to narediti?
Redno se rekreairati in za nagrado po vrh, med treningom še uživati.
To je vse. Preveč enostavno?
LP
Mož je shujšal s paradižnikom. Enako. Cel teden je jedel samo paradižnik (3-4 kom./dan), včasih kako papriko zraven, enkrat na teden se je razveselil z nektarino ali jogurtom, čez vikend pa meso in pizze ipd. (ampak v zmernih količinah).
V manj kot dveh mesecih je shujšal 20kg, bil na zdr. pregledu in je vse v najboljšem redu. Zdaj je nekaj več, zato pa hodi na rekreacijo, kg grejo malo počasneje dol, ampak gre.
Sem enakega mnenja kot kolesar, le istrske klobase si ne privoscim, saj si raje privoscim kaksno pico ali kaj podobnega.
Bistvo ni le shujsati nekaj kilogramov ampak se nauciti zdravo ziveti, kar pomeni, si prilagoditi jedilnik nasim potrebam, porabi , itd ter se ustrezno rekreirati. Ko boste spoznali vlogo markonuutriento(beljakovine, ogljikove hidrate in mascobe) v nasem telesu, si odgovorili zakaj sem se zredil, boste vsekakor naredili korak naprej in ne boste razmisljali o ekstremnih dieteh oz. pravljicah o dietah tipa:
-s cajem shujsala 20 kg v 1 tednu
-s sirupom shujsala 25 kg
Sopite na realna tla in izberite predlagano varianto, verjemite, da vam ne bo zal.
Resnicno odsvetujem od diet s sirupov do naktarin, ki jih raje ne bi slisal, ker mi je tezko gledati, kako doloceni ljudje silijo v ekstreme, namesto, da bi se lotili stvari kjer je potrebno zaceti:
-uravnotezen jedilnik
-rekreacija
Lep pozdrav pa veliko uspeha,
Boštjan
Daša napisala:
Moj primer?
Jem malo, sem vegetarijanka, se dosti gibam, pa imam vseeno precej preveč kg. Če pomislim, kako bi lahko še zreducirala hrano, mi ostane samo kaj podobnega kot piše zgoraj – samo nektarine ali paradižnik.
Vidis ne ostane ti “bedarija” kot nektarine in paradiznik, ampak vkljuci trening z utezmi in če bi si lahko privoscila nektarine in paradiznik, si lahko tudi proteinski prasek. 99.99% ljudi ne rabi nekih ekstremnih diet. Potrebujejo pravilen trening in prehrano, vecina zal nima nobenega.
Halo Grega!
Trening z utežmi? Misliš fitnes? Ali naj bi si kupila ročke? Misliš ročne uteži ali pač uteži splošno?
🙂 Pred časom sem imela idejo o utežeh, pa sem si 1,5 literski plastenki nalila z vodo in potem nekaj časa “gvihtala”. So mi postale prelahke, pa še vedela nisem prav dobro, kaj točno naj počnem z njimi.