Naslovnica Forum Zdravje Splošno Družinska medicina nekako moram shujšati pa ne vem kako!

nekako moram shujšati pa ne vem kako!

Najprej en lep pozdrav! Imam en velik velik problem! Stara sem 14 let velika 171cm in težka kar 83kg!!!!!KAJ NAJ NAREDIM?Ne morem se odreči čokladici ali kakršni koli drugi dobroti ki jo zagledam. Probala sem shujšati in sem izgubila 3kg ampak sem jih potem še hireje pridobila nazaj!Kaj naj naredim?Prosim pomagajte mi!Nasplošno sploh ne zgledam debela npr.stegna, roke, noge,… sploh nimam tako debelih, imam samo velik trebuh!PROSIM POMAGJATE MI!ČE LAHKO BI VAS PROSILA TUDI TO ČE MI LAHKO PREKO INTERNETA SESTAVITE KAKŠNO DIETNO KURO!
LEP POZDRAV!

Spoštovani!

Popolnoma te razumem, saj sem imel pri tvojih letih in isti višini prav toliko kilogramov, ki sem jih do 17. leta vneto pridobival. In vse je bilo na trebuhu. Občudoval sem druge, ki so tako hitro živeli, da niso imeli časa jesti. Na žalost je izgled v teh letih zelo pomemben, zlasti v vseh oblikah družabnih stikov. O hujšanju je veliko napisanega prav na med.over.netu, predvsem pa potrebuješ trdno voljo, nato pa nekaj natančnosti: en teden moraš natančno zapisati vse, kar poješ in kdaj poješ, nato pa črtati vse, česar ni potrebno jesti. Sama si moraš postaviti omejitve in se izogibati neprestanemu basanju. Vse, kar boš pojedla, moraš zapisati, da si ne bi lagala. Tempo hujšanja moraš naravnati na pol kilograma na teden. Veliko časa pa moraš posvetiti gibanju in vajam za trebušne mišice. Mislim, da se da izgubiti kilograme, ki jih imaš, samo potrpežljiva bodi pri tem.

Lep pozdrav!

Janko Kersnik

Poskusi z visokobeljakovinsko dieto, katera zmanjša občutek lakote, količino OH pa zmanjšaj na max 100g dnevno, lahko tudi postopoma. Seveda ne gre pozabiti na aerobno vadbo 30-60 minut dnevno (intenzivno!). Mislim da uspeh ne more izostat, diete a morda ne tako stroge pa se je treba držati tudi v prihodnje.

LP, miki

New Report

Close