Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Arhiv Zdravje Arhiv Zdravstvo nekaj vprasanj

nekaj vprasanj

Pozdravljeni!

Zanima me, koliko dkg naj bi 10 dni star novorojencek pridobil na dan?
V primeru, da si pri dojenju pomagam z nastavki, Koliko casa naj bi novorojencek sesal, da je dovolj nahranjen?
Sedaj pa me se zanima, s cim je najboljse cistiti oko iz katerega tece gnoj (po besedah patronaze, naj bi bil le temu razlog porod)? Je to fizioloska, kamilice ali materino mleko?

Hvala za odgovore in lep pozdrav!

Dojenček naj bi v tej starosti pridobil približno od 150 gramov do 200 gramov na teden, to je na dan 20 oziroma 30 gramov. To je nekako splošno pravilo.
Vzrokov za vnete oči je več, eden je res, da se otroček okuži med porajanjem skozi porodni kanal, če je mati nosilka bakterije “klamidije”. V tem primeru je vnetje nadležno, dolgotrajno in vsi našteti načini ne pomagajo, otroka se zdravi z antibiotiki, prav tako, tudi mamo in končno seveda tudi očeta, da jo ne bo pri ponovnem spolnem odnosu spet okužil.
V praksi, kot patronažna ugotavljam, da je takih vnetij malo, večkrat vnetju botrujejo banalni vzroki npr. prepih. Vsi trije načini čiščenja očesa so primerni, izkušnje z materinim mlekom so začuda dobre, čeprav obstoja bojazen, da bi tudi to v primeru, da je bakteijsko neoporečno, lahko vnetje celo poslabšalo. No v moji 30 letni praksi se to še ni zgodilo.
Če se učke ne bodo izboljšale bo pač treba nazaj v porodnišnico ali k izbranemu pediatru, da se vzame bris očesa in pregleda na morebitno prisotnost “klamidije”.

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close