Najdi forum

nekaj konkretnega

Sem ena tistih, ki mi je jasno, da shujšaš če manj ješ. Se tudi ne poslužujem čudežnih diet, ker so zelo neprebavljive in nenaravne. Vem pa tudi zakaj se jih ljudje tako oklepajo. Zato, ker so nasveti v stilu
“veliko sadja in zelenjave, nemastno meso, veliko gibanja itd.” zelo abstraktni. Težko je biti takšen strokovnjak, da si sam sestaviš konkretne obroke. Saj v današnjem času vsi jemo nemastno meso, zelenjavo in sadje. Sama sem pridelala v zadnjih letih približno 5kg preveč. Ne jem ocvrtega, sladkarije niso nujne čeprav enkrat na teden grešim, nimam želje po raznih čipsih, suhih salamah itd. Kosilo kuham sama za družino in sestavljeno je iz mešanih živil. Večerij ne kuham in običajno pojem jogurt in kos kruha. Skratka sigurno je da pojem preveč.
Mi lahko kdo od tistih, ki se stalno oglašajo na forumu npr. kolesar ali pa Goran napiše npr. jedilnik za en dan. Sama se namreč ne znajdem več, ker se mi zdi, da jem malo. Moj stil življenja je takšen: sedeča služba od 7h do 15h. Kosilo ob 16,15, večerja oziroma neka malenkost ob 20h. Malico v službi si moram sama prinesti s seboj. Gibam se konec tedna več, med tednom včasih kolesarim. Visoka sem 162 cm. Pomagajte!

Dva primera jedilnika imaš na mojtrener.com, lahko pa pri Goranu naročiš, da ti sestavi jedilnik po tvoji meri.

Lp.

Betka,

Zelo rad bi ti pomagal. Na žalost jedilnike ne pišem. Lahko pa pomagam pri aerobnem treningu.

lp

Betka, pozdravljena!

Konkretno za sedeče delo 8 ur:
Zajtrk ob 06:30 do 07:00: kos kruha s sirom in Poli posebno, zeleni čaj brez sladkorja.
Pred malico spijem do 6 dl vode.
Malica v službi ob 10:30 do 11:00: meso, priloga, solata brez kruha.
Do kosila spijem do 1 l vode.
Pred kosilom 2 kosa sadja (jabolko, grozdje, …)
Kosilo ob 15:30 do 16:30: testenine s sirom, solata, brez kruha.
Pred kolesarjenjem, tenisom ali fitnesom spijem do 1l vode, včasih dodam Isostar ali Maratonik-ne preveč koncentrirano.
Kolesarjenje (1,5 do 2 uri-vmes spijem bidon cca 6 dl-Isostrar ali Maratonik-polno mero po navodilih), tenis (2 uri enojci) ali fitnes ob 18:00 do 20:00 (fitnes: ogrevanje kolo 5 min. + uteži 30 min. + tek ali steper 25 min.)
Po rekreaciji 2-3 piva-1,5 l (ni nujno, boljše je navadna voda).
Večerja: kos kruha s tuno (olje odlijem ali tuna v lastnem soku-sok odlijem).
Če je žeja pred spanjem do 5 dl vode.

Marko

Zakaj je pa pivo dobro. ?!

betka po mojem pivo lahko izpustiš
Pa to je jedilnik za moškega ki ima tam ca. 30% večjo porabo.

En nasvet na vsaki pakungi ti piše koliko kalorij ima določena stvar. Poskusi en teden računat koliko poješ približno. Pa mau se rekreiraj v 8 urah sedenja ne porabiš niti za eno 50g čokoladico energije. Telo ti bo hvaležno.

LP Oliver

Pa to ne mores svetovati betki. Svasta. Pod prvo se ziher ne ukvarja toliko s sportom in pod drugo se bo zredila, da o pivu ne izgubljam besed.
Drugace pa za moskega se kar vredu jedilnik. Mogoce premalo dela z utezi.

Ja meni je pomagalo sledeče:
1.malo se pozanimaj o zdravi prehrani – preberi kaj o beljakovinah, hidratih,maščobah,vitaminih, kalorijah(!!!!!!!)….kmalu ti bo jasno koliko in predvsem kaj lahko ješ) – poglej malo na MAXXIMUM PORTAL, DACIO FITNES
2.začni migati – fitnes,tek,trebušnjakli…. – vsaj enkrat na dan si za pol ure dvigni puls – pomembno
3. jej večkrat po malo (nekako1. točka)
4.HODI LAČNA SPAT

Meni je na ta način uspelo se znebiti v 6 mesecih 35 kil, in to težo tudi držim.

Lp in veliko uspeha

Spoštovana Oliver in Grega!

Imata prav. To ni bil najboljši nasvet za Betko. Se bom bolj potrudil. Saj zato sem pa pivo zapisal v oklepaju. Takrat, kadar sem jaz “izgubljal” kilograme (29 v šestih-sedmih mesecih), se pač nisem odpovedal pivu in ga še danes redno pijem. Samo to velja samo zame. Z utežmi pa tudi delam samo rekreativno po piramidnem sistemu. Trenutno eno vajo s šestimi ponovitvami za določeno mišično skupino trikrat na teden po dve misični skupini. Prej sem delal za vsako mišično skupino tri vaje, pa ni bilo nič kaj bolj vidno.

Lepo Vaju pozdravlja in Vama želi lep in uspešen dan

Marko

Betka, pozdravljena!

Ponovno se oglašam s splošnim nasvetom. Dobri rezultati se dosežejo z jutranjim tekom na tešče (cca 30 min., 3-krat na teden), z vajami za trebušne mišice (4 minute dnevno po navodilih Marcka Gorana Lorencin na mojtrener.com-praktirciram že skoraj eno leto in se odlično obnese). Če dodaš še vaje z utežmi, rezultati ne morejo izostati. Potrebno je imeti 5-6 (približno vsake 3 ure) majhnih obrokov dnevno, zadnji obrok mora biti predvsem beljakovinski. Najboljše je piti navadno vodo. Obroki morajo biti takšni, da zdržiš do naslednjega obroka, da nimaš “težkega” občutka v želodcu in da imaš občutek, da lahko tečeš že po 2 urah po obroku. Popolnoma je potrebno črtati sladkarije in ne jesti preveč sadja. “Dobra” hrana je pusto meso (piščančje ali puranje), ribe (sam največkrat jem tuno iz konzerve-185 g razdelim na štiri obroke dnevno), fižol, solate (z malo olja-najboljše olivno in z domačim jabolčnim kisom, soli minimalno), kruh-polnozrnat je potrebno jesti, kot tudi vse ogljikove hidrate (riž, krompir, …) nazadnje v predzadnjem obroku. To je v glavnem vse. Na splošno rečeno, manj je kompromisov (sladkarije, enostavni sladkorji, omake, …), slabši so rezultati. Seveda, če se pregrešiš, se da to tudi nadoknaditi, ampak vzame ti več časa.

Lepo Te pozdravlja in ti želi lep dan

Marko

New Report

Close