Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Stomatologija Splošna stomatologija nekaj kariesa v korenini zoba?

nekaj kariesa v korenini zoba?

Spostovani!

Skrbim za zobe in hodim vsaj enkrat letno na kontrole.Nimam posebnih tezav.
Vceraj je bil en zob sumljiv in je naredil rentgen,ta zob je zdrav, je pa videl pri sosednjme zobu nekaj kariesa.
Ta zob je bil zdravljen pred nekaj leti in kontroliran (zamenjal se je zobar, prejsnji je sel v penzijo)- torej temu zobu so pred leti ocistili korenino in dali gor umetno krono- prilepili.
S tem zobom nima nobenih tezav,zaenkrat,vnetij.
Na zunaj je vse lepo,dlesen, nic oteceno.

Sem pa v dilemi, ker mi je zobar svetoval da izpuli ves zob
(dobro vemo,da vsak karies lahko okuzi “sosede”),
ces,da nima smisla sneti krono in ocistit
in potem,da imam dve moznosti:
– mosticek (mi je skoda unicevat sosednj zoba-jasno sta pa vseeno v riziku zaradi soseda kariesa)
– se bolj svetuje vsad v kost,kar se mi nekako ne dopade

Ne veste zakaj sem v dilemi,ker nimam direktnih tezav z zobom,najraje bi pocakala na kako evnetuelno poslabsanje.

V naprej najlepsa hvala- kaj mi svetujete!

Vreni

Spostovani,
se nekaj bi morala dodat,,
zob je zgoraj, desno,,v sredini.

Ne bi Vam vedela povedati lego kariesa,,spodaj,,zgoraj korenine..kaksne so razlike?

V naprej lepa hvala!
Vreni

Spoštovana Vreni,

karies se ne prenaša na sosednje zobe.
Iz vašega opisa pa si ne znam razložiti, kaj se dogaja z zobom in zakaj vam zobozdravnik svetuje ekstrakcijo.

Spostovani,

Zobozdravik svetuje ravno zato,kot pravite-ker se prenasa, pravi,da bi bilo nesmiselno pocisiti,ker je zgoraj ze sift..
Nimam nobenih tezav z zobom, slika je pokazala, da je nekaj kariesa v korenini, ni gnoja, ni infekcije,

Lepa hvala!
Vreni

Najlepsa Vam hvala!

Z zobom nimam tezav, na zunaj je vse vredu,,slika pa je pokazala nekaj na korenini,,v smislu kariesa, ni nek poseben gnoj,vnetje.

Zato bom prosila zdravnika, naj ga pusti, v primeru poslabsanje se bo videlo nakdnadno,

Hvala Vam lepa!
Vreni

New Report

Close