Naslovnica Forum Zdravje Splošno Družinska medicina Neerov test

Neerov test

Zdravo!
Zanima me kaj pomeni izraz:pozitiven Neerov utesnitveni test in jobov test levostransko.
Hvala

Spoštovani!

Gre za dva preizkusa kit v ramenskem obroču. Pri utesnitvenem testu se išče posledice kroničnega prtiska kit na izrastek kosti dela lopatice, pri drugem pa za stabilnost kit oz. odsotnost raztrganine kit.

Lep pozdrav!

Janko Kersnik

Pozdravljeni!

Zanima me, kateri zdravnik specialist opravlja te teste. Sama imam namreč kar precejšnje teževe s hrbtenico. V prsnem delu imam občutek stiskanja (kot bi me stiskal preozek modrček-ki ga ravno zaradi tega ne nosim zadnjih 14 dni, ko se mi to dogaja). Spremenjene občutke imam tudi v predelu medenice in nog (mravljinci in odrevenelost), v rokah pa nimam nobene prave moči in občutek otečenosti v prstih in dlaneh. Ortoped (pri njem sem bila samoplačniško) in osebna zdravnica pravijo da je to od hrbtenice. Ortoped je povedal da imam skoliozo in parastezijo.Trenutno hodim na fizioterapijo, vendar zaenkrat še ni učinka. Naročila sem se tudi k ortopedu v Valdoltro. Na spletnih straneh Bolnišnice Valdoltra sem prebrala, da gre v primeru omrtvinčenosti v predelu medenice in spolovila za zdrs medvretenčne ploščice (hernia disci) in da je potrebna takojšnja operacija.
Kupila sem si tudi kosmodisk in ortopedsko vzmetnico Dormeo, ki sta še v fazi preizkusa (kosmodisk dejansko omili bolečine in olajša vsakodnevna opravila).

Prosim za mnenje.

Lepo pozdravljeni.

Spoštovani!

Poleg vašega zdravnika se s tovrsnimi problemi prvenstveno ukvarjajo ortopedi.

Lep pozdrav!

Janko Kersnik

New Report

Close