nečedni posli
Danes sem z zanimanjem prebrala v časopisu intervju z Klaudiom Stroligo,iskalcem” umazanega” denarja v Sloveniji.Še posebej sem bila pozorna na tale stavek novinarja:….” če bi na primer sama raziskovala pot nečednih poslov, bi zagotovo usmerila pozornost na katero izmed firm z močnim političnim
zaledjem.V Sloveniji se natanko ve,katere ga imajo.”
Ali si upate povedati katere firme je imela oz. imate vi v mislih?
Ali ste tudi ugotovili, da so celo novinarji izdali nekatera imena osumljenih z polnimi imeni ,kar pa to ni bilo v navadi. . Ker pri tako velikih poslih so v navadi samo začetnice črk .Za nepridiprava ali malega tatiča, ki v trgovini ukrade cigarete pa se razpišejo tako ,da skoraj povejo celo njegove znance .
Lep pozdrav
“Štumpantl”
jaz mislim, da Merkator nima nobene veze s kakšno stranko……to, da Jankovič spada med levičarje, pa seveda ni nobena skrivnost…..pred Jankovičem je bil Mercator zelo na tleh in je v bistvu bolj životaril……po prihodu Jankoviča, pa je zacvetel in se razcvetel…..če primerjamo prodajo po posameznih letih ugotovimo, da je Jankovič zelo sposoben človek………zakaj ljudje kupujejo v Merkatorju, pa ja ne boste trdili, da zato, ker je Jankovič levičar……..po moje zato, ker imajo lepo urejene trgovine, zelo dobro založene, po zelo konkurenčnih cenah…..Mercatorjev vpliv na proizvajalce posameznih izdelkov, predvsem na vpliv cen je pa tudi zelo velik…..če Jankovič reče, da bodo makaroni po takšni in takšni ceni, tudi bodo….to pa je dobro za nas potrošnike, ker kupujemo cenejšjo robo…….proizvajalci ga pa kolnejo (sicer potiho), ker nimajo več takšnih dobičkov kot prej……torej Merkator dela tudi za nas- potrošnike….
Da ne bo kdo mislil, da sem v službi v Merkatorju, sploh ne, ampak takšna so dejstva….še to, kar jaz vem o Jankoviču, je to človek, ki bi bil uspešen na marsikaterem področju in takšnih ljudi nam manjka…..Slovenčki pa kot slovenčki smo pa itak poznani po foušiji in kritiziranju, pa četudi nekdo uspešno dela za nas….torej, želimo si da bi sosedu crknila krava, tudi za ceno, da bi crknila še nam….važno je da se to ne izve….namreč, da je crknila tudi nam……
Jože , jaz kar sem zgoraj navede ni bilo mišljeno samo za mercator ampak na splošno ,tam kjer so milijonske
kraje ali poneverbe stvari iz »pazljivosti « delajo z rokavicami ,ker se bojijo …….,da nebi udarili po preveč razbesneli ali vroči zadevi.
Pa še nekaj – Ali si ti vedel da , vse vojaške kasarne (govorim za kantine) oskrbuje –ali je celo lastnik Jankovičev sin ?
Da ne govorim o podjetju ELIAS –elektro ?
Dam ti za prav , da drži konkurenco , vse pozitivno za potrošnika- vedeti pa moraš da ni edini , govorim vsaj s strani živil-cev .
Še nekaj , eno ne vprašanje – A ima kaj možnosti za kandidaturo predsednika SLO ?
Se slišiva in lep pozdrav
“Štumpantl”
Jankoviča za predsednika države????……odvisno kdo bo protikandidat…zakaj pa ne….če ne bo boljšega kandidata bi volil prav njega…..vse za boljši jutri, tudi za tebe in vse ostale bi si to želel…..kakšno premoženje ima Jankovič in njegov sin, me čisto nič ne briga……zato naj skrbi država, če je kaj narobe s tem, če ni zopet kakšna foušija nas slovenčkov……za te stvari naj med drugim skrbi tudi opozicija, Janša, Peterle,Bajuk………brez skrbi bodi, če bi bilo s tem kaj narobe, bi to že zdavnaj obelodanila opozicija, saj samo čakajo, da bi kdo storil kaj narobe in tako je tudi prav….jaz vedno pravim, da potrebujemo dobro vlado in dobro opozicijo….in to trenutno tudi imamo, tako se je odločilo kar 80% Slovencev….po drugi strani pa potrebujemo dobre managerje- direktorje družb, da bo Slovenija postala prava evropska država…….če bo tako, bo to dobro samo za nas vse skupaj…..
Jože ,
Ja jaz sem tudi za ,da nas vodi uspešen ekonomist –gospodarstvenik iz prakse in ne politik , zaradi veselja.
Samo je tu en velik problem ,in če se zavedaš si ga že sam tudi načel( če je kaj narobe s tem, če ni zopet kakšna foušija nas slovenčkov ) Pa smo spet tam , jovo na novo
Upam da nismo s temo prešli v drugo smer in da jih spet ne bom dobil po grbi.
Jože-tu in buba-i ,se zahvaljujem za replike in obema lep pozdrav
“Štumpantl”
Pozdravljeni
Jaz bi pa samo nekaj malega dodala. Popolnoma se strinjam z Štrunpantlnom zakaj? Zato, ker vam je kratko in jedernato povedal, da se to v javnosti tako ne govori samo z kratico. Verjetno niste se ozirali kaj je hotel z tem povedati. Tako kot štrumpi pravi danes nekdo ukrade samo cigarete pa pišejo z kratici. Jaz osebno se nebi upala pisati nič o tem, ker niloli ne veš kaj se lahko iz te debate izcimi in si za vse kriv. V politiko se ne spuščam rada in ne debatiram o politiki, ker me ne zanima.
Saj hotela sem samo povedati, da štrumpi ima popolnoma prav in se vidi, da zna z glavo razmišljati.
Štrumpi tebi in ostalim lep vikend vam želim
čustvena duša
čustvena duša
tipično slovensko,bojimo se govoriti .Prepričana sem,da se taka dušica ni pripravljena potegniti zase za nobeno ceno.Prepričana sem da imajo vsa večja in uspešna podjetja politično zaledje, vključno s Cerkvijo.Štrumpi tebi vsa čast ker si se “upal” kaj reči in seveda naš Miškolin.Prepričana sem, da v kakšni
republiki bivše YU to nebi bil problem, ker so odprti in samozavestnejši. Kaj hočemo, smo pač podalpske reve.Pravzato sem napisala”ali si upate…”
Vsi ostali pa danes glejte izbor Miss Slovenie na POP-u.