Najdi forum

Nečakov odnos do mene

Pozdravljeni,

malo sem iskala po forumu, pa nisem naletela na podobno težavo.
S partnerjem sva skupaj malo več kot 4 leta in v zgodnjih 30 letih. Imam en čuden problem, in sicer gre za odnos, ki ga ima partnerjev nečak do mene. Svakinja ima sicer dva sinova, težavo imam z njenim starejšim, ki je ravno dopolnil 6 let. Že vse od začetka je bil mali zelo rad v moji družbi, veliko sva se igrala, brala itn. Zadnji dve leti pa so se začele stvari stopnjevati do te mere, da je začel siliti vame na zelo čuden način – vse skozi se želi stiskati z mano, me boža, poljublja na lica in, kar je še najbolj neprijetno, rine v moje prsi in se jih navidezno naključno dotika. Vsi okoli so sicer vse to že opazili, ampak več kot opazke “joj, no, daj pusti teto, jo boš zmečkal” ni šlo. Bolj je vse v smislu “oh, kako zelo te ima rad, vsak dan govori o tebi in komaj čaka, da prideš na obisk.” Meni pa je takoooo zelo neprijetno, včasih se počutim že prav nadlegovano. Ne vem, kako naj to preprečim. S partnerjem sva se že pogovorila, me razume in je tudi sam opazil, vendar je mnenja, da bo slej ko prej nehal in da naj ga pač odrinem in postavim mejo. Saj ga in mu tudi povem, da se me po prsih naj ne dotika, ker mi to ni všeč in ni lepo, takrat se umiri, vendar je naslednjič spet isto. Kar tema mi pade, ko pomislim, da bi še šla kdaj na obisk, začela sem se ga izogibati, sploh ne upam več biti sama z njim, saj še bolj začne riniti vame. Menim, da to ni ravno normalno obnašanje za 6-letnega otroka. Sedaj se že nekaj časa nismo videli, priznam, da sem se izognila obiskom. Ampak zdaj prihaja rojstni dan njegovega bratca in mi je kar slabo, ko pomislim, da bi šla. Naj govorim z njegovimi starši? Nočem, da bi me narobe razumeli… Ali sploh lahko kaj storim?

 

 

 

Samo prijavljeni uporabniki lahko vidijo priponke.

To ni normalno vedenje, otrok s tem vedenjem sporoča nekaj. Treba se je vprašati kje in kako je prišlo do tega, da se otrok 6-let star tako seksualno vede. Pomislim, da je verjetnost velika, da njega nekdo zlorablja, bodisi z gledanjem neprimernih vsebin na spletu ali prav s fizičnimi prestopi zoper njegovega fizisa. Jaz bi na vašem mestu pri starših vzpostavila problem, povedala bi svoja opažanja in povedala, da je očitno otrok nekajneprimernega doživel in sedaj to stisko odraža na neprimeren način. Poskrbite za otroka, da dobi ustrezno pomoč, morda pokličete kakšnega terapevta ali kakšno strokovno pomoč v zvezi s tem in pridobite še strokovni nasvet kaj in kako postopati, če se njegovi starši ne bi primerno odzvali. Pomislite kam to vodi, če se to pomete pod preprogo, v prihodnosti je potencial, da pride do zlorabe mladih punc ali fantov, ki bodo prijateljevali s s tem fantom. Vi pa povejte svojemu partnerju, da se ne boste več udeleževali rd-jev niti drugih srečanj, dokler se pri tem otroku ta problem ne razreši v otrokovo najvišje dobro. Vi vsekakor nimate nobene dolžnosti hoditi tja in se s temi ljudmi družiti, niste njihova partnerka. Tudi, če bi bila njihova tesna žlahta, pa bi bila toliko večja prav vaša odgovornost, da poskrbite za tega fanta, ki očitno ima hude težave.

Pa še nekaj, če vas v tem, da se ne želite izpostavljati nadlegovanju partner ne podpre, se je za vprašati iz kakšnega testa je narejen…

nova
Uredništvo priporoča

To so znaki, da je bil sam zlorabljen. Oziroma je kje videl to, bodisi kdo v pričo njega gleda pornografijo, mu jo celo kaže ali se tako obnaša do njega. Pomislite na otroka, ne nase. K

Objava čaka odobritev

Meni se ne zdi tole nic groznega in posebnega. Moj sin je star 5 let in pol in se je zadnje pol leta zacel ful bolj stiskati k meni, me poljubljati na lica, celo, nos, objemat, tudi k prsim se stisne… vsak dan mi rece da me ima zelo rad, in seveda mu jaz vrnem objemcke in poljubcke… Meni se zdi normalno da otroku izkazujes ljubezen. Pac pozornost in obcutek blizine, topline… ne recem da bi bil ta otrok star 10 let ali vec… bi res bilo malo cudno. Mogoce se res veliko ukvarjajo z mlajsim bratcem in mu manjka pozornosti, mogoce te ima res iskreno rad… pa ne v smislu zaljubljenosti!!! Meni se to pri tej starosti ne zdi nic posebnega. Bi bilo pa cudno, ce bi se te dotikal med nogami ali pa se kaksne deuge perverzne stvari, meni bi bolj to nakazovalo da nekaj ne stima in bi lahko bil zlorabljen na kakrsenkoli nacin pac.

 

Bodi vesela da te ima tako rad, kmalu se te bo itak sam izogibal 😀

 

po moje ta otrok posnema  starše?..ne vem .Je pa res da  sem sama  doživljala v otroštvu,stara nekje  7-8 let ,da me je  nadlegoval 1 leto starejši fantič iz soseščine,kasneje  sem zvedela,da vsi njegovi bratje in sestre(5 jih je bilo) spijo  v spalnici zraven staršev in  seveda so  bili priča   dogodkom v njuni postelji.Trije od  teh otrok so bili že zelo zgodaj spolno aktivni in nadlegovali  deklice  v okolici.

Enostavno, da zagrabi za roke, ko nobenega ne bo zraven in odločno reči……ne dotikaj se me!

To je samo faza, bo minilo

Tudi ce je samo faza ni prijetno.

New Report

Close