Najdi forum

Ne znam več biti sama s sabo

Od razhoda s partnerjem pred 3 meseci(po 4 letih zveze, dokončno je odločen, da je med nama konec) izrazito trpim, poleg občutkiv aknsioznisti, brezupa, brezvoljnosti imam še v sebi stalen občutek praznine, tudi spat ne morem. Sem si poiskala že psihiatrično in psihoterapevtsko pomoč. Vrtim se v ciklu žalovanja in še zmeraj ni videti vsaj malo izboljšanja bolečine. Poskušam se aktivno družit s prijatelji, se gibat, a v meni ostaja praznina in slab občutek. Nič me več ne veseli, ne vidim konca temu trpljenju.

Hvala za vsakršen nasvet

 

Samo prijavljeni uporabniki lahko vidijo priponke.

Razumem tvojo situacijo. Težko ti svetujem, saj ne poznam ozadja, lahko pa ti napišem, kako je bilo pri meni, morda ti bo kaj v pomoč ali vzpodbudo.
Tudi sam sem imel obdobje, ko sem imel podobne težave zaradi ljubezenskih stvari. Ko sem imel občutek, da je moje razpoloženje odvisno od nekoga drugega, hkrati pa me stvari, ki sem jih počel najraje, sploh niso veselile, saj sem videl le njo. Meni je najbolj pomagal pogovor (kot berem si poiskala pomoč, ki je vsekakor dobrodošla). Pomagalo mi je tudi to, da sem se bolj zaposlil in da sem si enostavno dal čas, da pridem čez to, brez obtoževanja ipd. Morda najbolj pa mi je pomagalo dejstvo, da sem bil v tem kratkem odnosu pristen, pošten in da sem naredil vse, kar je bilo v moji moči, pa se pač ni izšlo. Predlagam ti, da si vzameš kak dan in se poglobiš vase in morda odkriješ kaj, kar ti bo pomagalo. Jaz ti želim, da ti uspe najti to, da narediš konec tej situaciji :).

Mislim, da si prestroga do sebe – trije meseci so šele minili. S tem, da je bilo tako ali tako naporno obdobje zaradi ukrepov. Super je, da se družiš, hodiš ven, športaš – to ohrani. Počasi se bo pojavil tudi kak dan, ko boš čisto zadovoljna in nato bo takih dni vse več.

nova
Uredništvo priporoča
    Tudi meni se je zgodilo isto… Partnerica se na lepem po 4 letih Odločila za razhod tudi pri meni je od tega 3 mesece… Občutek brezupa in praznine je tako velik da enostavno več nwm kaj se dogaja z mano..pogrešam jo… . Ne morem normalno funkcionirat sem. Totalno odstoten povsod.. 24 ur na dan razmišljam le o njej in vidim njo posvsod enostavno več ne znam  naprej… občutek praznine v meni anksioznost… Počutim se kot da sem v sebi umrl… Ne. Zmorem več nic.. Zgubil se voljo do življenja… Ali ve kdo kako si  pomagat?

New Report

Close