Najdi forum

Pozdravljene!

Naš mali je star 6 mesecev in je polno dojen. Počasi sicer že uvajava gosto hrano, samo pit pa noče čisto nič. Sem poskusila že vse mogoče; po žlički spije mogoče dve žlički, potem začne pa pljuvat, flaše sploh ne zna vlečt, se samo igra s cucljem in sploh ne potegne, čeprav jo valja po ustih 10 minut. Če mu dam pit iz skodelice mu steče vse za vrat. Tudi skodelico z nastavkom za pitje smo poskusili – brez uspeha. Poskusili smo s čajem, mlekom, aptamilom, hippom, kompotom, skratka ni da ni.
Sem že čisto obupana. Ker vem, da lahko mleka zmanjka naenkrat, se bojim, da bomo meli še velike probleme.

Včeraj sem v Mullerju videla, da prodajajo pripravljen aptamil (250 m), v takih plastičnih stekleničkah. Predreš pokrovček in vstaviš cucelj. Žal pa mi niso znali povedati, kakšen cucelj paše. A katera to uporablja?

A slučajno še katera ve, kateri cuclji pašejo na fructalove sokce ali pa na hipp-ove? Sem enkrat nekje zasledila, da naj bi se dalo kombinirat.

Upam, da mi bo katera znala pomagat .

lp pini

Ne se sekirati, naša do 6 mesecev in še kar nekaj čez ni tudi pila čisto nič – tudi v najhujši poletni vročini 35 in več ji je zadostovalo samo dojenje. Potem, ko je goste hrane pojedla več, sem ji pa začela redno ponujati čaj – najprej po žlički. Flaše še zdaj pri 9 mesecih ne zna uporabljati in je zgleda tudi ne bo znala, najprej smo kupili Aventov magični lonček, pa je treba iz njega preveč vleči in še skoraj poln mora biti, da kaj teče, nato pa smo kupili NUK-ov lonček za pitje – ni magični, zato gre pijača po kapljicah iz njega tudi, če otrok ne vleče. Za prenašanje pa ima še en pokrovček, ki ga zašraufaš na stekleničko, da lahko vseeno prenašaš pijačo naokrog. In ta je bil pravi – tudi če se samo igra, vseeno par kapljic dobi v usta, da se odloči, ali bi pila ali ne. In verjemi, ko je otrok žejen, bo začel piti – sem zgruntala to, ko je enkrat imela mala vročino in je naenkrat spila skoraj dva deci čaja, prej smo ga pa kvečjemu dve žlički v usta spravili.
Stalno pač ponujajte čaj (ne vem, zakaj bi žejo gasili z Aptamilom – mleko je hrana, ne pijača) in hkrati z večjo količino goste hrane bo tudi žeja sama tu…Zagotovo.

Zdravo!

Dojeni otroci ne potrebujejo dodatne tekočine. Tudi moja v najhujši poletni vročini ni spila niti kapljice. Najprej sem se trudila na vse možne načine in obupavala, pa nič. Prvič je nekaj več tekočine, nekje 20 ml spila pri svojih skoraj desetih mesecih. Sedaj je stara enajst in spije čez dan nekje 100 ml, pa še to če je res dober dan. Res je da ima sedaj rada juhice (tudi redke, teh ni marala nekje do osmega meseca) in tudi tako nadomešča tekočino. Sedaj se dojiva dvakrat na dan, zjutraj in zvečer pa so mi zagotovili, da je tudi to dovolj tekočine zanjo.
Sedaj najraje pije domači sokec ali čaj, pa tudi vodo kar iz kozarčka, za na pot pa pije iz Nuby-eve stekleničke. In sicer tiste, ki je nekako kot magični, namreč ne poliva se iz stekleničke. Iz druih steklenič ne zna ali noče.
Lp Vijolica

nova
Uredništvo priporoča

Draga mamica,to ni nič hudega, nekateri otroci začnejo pit kasneje iz stekleničke-probaj od aventa flaško s trdim cuclom. Naš otrk ni nikoli pil po mehki cucli,začela sva počasi po žlički nato pa iz skodelice.Otrok ne mara drugega kakor mamino mleko,naš je bil popolnoma enak vašemu,zatoo brez skrbi.PROBAJ MALO SLADKEGA ČAJ ALI SOK ZA ZAČETEK PO ŽLIČKI SAMO ZA PROBO,DA OTROK DOBI OBČUTEK DA JE ŠE KAJ DRUGEGA KAKOR MLEKO.MAMINO MLEKO JE SLADKEGA OKUSA

Draga pini….

Kot so napisale vse predhodnice, moje mnenje se ne razlikuje. Tudi moja je stara devet mesecev, polno dojena do šestega, kar se tiče pitja tekočine, je pri dojenih težko, saj je tvoje mleko na začetku pravi gasilec žeje. jaz sem jo začela navajat malo po žlički, nesladkane čaje in vodo, pri sedmih mesecih je že popila požirek ali dva iz kozarčka. Seveda pa je prvo gledala mene, kako pijem in se zraven tako naglas odžejam in me je v smehu posnemala. Zdaj pri devetih, pije tu in tam, mogoče deci na dan iz kozarčka. Saj je gosta hrana, juha, jogurti…….in še dojenje povrhu.

Poleti, ko bo vročina, bo bolje. Navajaj jo iz kozarca, veš kako je frajersko!

LP, Andrejka

Hvala za vse vaše nasvete. Sedaj vsaj vidim, da nismo edini.
JAz bi ga v bistvu rada navadila na flaško, da bi šla lahko vsaj kdaj kam za več kot 2 uri :-))). Bomo najbrž kar moral počakat, da bo navajen na gosto hrano.

lp pini

Pini, hočeš iti za več kot dve uri nekam brez otroka, verjetno?
Potem si pa napumpaj mleko in naj mu nekdo drug(enkrat najprej testno, ko boš ti doma, a ne boš zraven) tvoje mleko po flaški oz. lončku z nastavkom ali po žlički. Ko bo lačen, bo pil tudi tako, če bo notri tvoje mleko, verjemi..
To je čisto drugi problem kot tisti, ki si ga najprej opisovala….

Ja, “pini” tale dva tvoja stavka pa ne gresta ravno skupaj:
“Sem že čisto obupana. Ker vem, da lahko mleka zmanjka naenkrat, se bojim, da bomo meli še velike probleme.”
“JAz bi ga v bistvu rada navadila na flaško, da bi šla lahko vsaj kdaj kam za več kot 2 uri :-))). “

Najprej razčisti pri sebi zakaj želiš, da tvoj otroček pije po falški, potem se odloči, kaj narediti in tako bo!

Drugače pa: meni je po 14. dneh konstantnega ponujanja čaja in vode iz navadnega kozarca uspelo navaditi (zdaj 6m) hčerko, da pije zdaj brez polivanja. Drugače pa je polno dojena in počasi uvajava GH.

Jaz sem dala na tisto Mullerjevo zadevo en Nukov cucelj in je šlo ok. Kupila sem 1x, je pa to sicer mišljeno bolj za na pot – ko samo nekaj v toplo vodo postaviš, da se segreje in ponudiš otroku. Za domačo uporabo morda raje zmešaj eno tisto “vrečko”-bo bolj sveže.

Pika98, hvala.
Točno to me je zanimalo. Ker imamo aventove in nukove (tavelike) flaške, da ne bom kupovala kar nekaj na blef.

Evo, da razjasnim vsem, ki jim ne gre skup:
Moj otrok še vedno ne zna pit (ali pa noče drugega) kot moje mleko. Čez en mesec se odpravljamo na dopust na smučanje, pa sem upala, da bo vsaj do takrat že osvojil pitje česa drugega, da bo lahko vsaj nekaj časa v varstvu pri babici. OK bomo pač malo pospešili z gosto hrano.
Torej, ne gre zato, da jaz nimam razčiščeno, kaj bi rada.
Tukaj sem po stavila vprašenje, ker sem upala, da bom dobila še kakšno idejo, kako poskusiti.

Hval avsem za nasvete
in lp

New Report

Close