Ne vem več kako z možem

Pozdravljeni,
Sem mlada mamica 3h otrok, od tega tudi 8mesecev star dojenček. Z možem sva skupaj že desetletje. V začetku veze sva imela že veliko problemov, sploh iz njegove strani ko je rad popival s prijatelji ko je pa prišel domov so pa nastali problemi. Z dvema otrokoma sem bila sama po cele dneve in ko bi mogel ob 18h priti domov je šel raje s prijatelji piti. Ko je prišel je bilo vedno kako kreganje.. Ko je pil šnopc je bilo še huje, 1xme je tudi pretepel. Potem sem mu rekla naj se odloči med družino in alkoholom in da morava iti po pomoč. In sva šla.. Spregledal je da ni bil v meni problem ampak v njemu, alkohol dela svoje. Nato sem izvedela da me je varal. Zelo sem trpela ker ga res močno ljubim, in še zdaj boli ko pomislim na to. Vendar se je po temu najina veza ponovno rodila, oprostila sem, pozabila ne bom nikoli. Mislim da tega ne bo naredil nikoli več. V glavnem po vsem slabem so se za našo družino začeli srečni časi. In minila so 3 mogoče 4 leta ko lahko rečem da sem bila srečna in ponosna na svojega moža da se je tako spremenil. Zdaj pa.. Korona.. Od korone naprej se je potrebno vsak dan razkuževat, ima polno prijateljev in zelo radi pridejo k nam na kak šnopček.. Večkrat sem mu že omenila naj tega ne počne.
Potem pije drugo pijačo, ampak spet je treba vmes malo razkužit.. Šnopca ni vsak dan, je pa drug alkohol.. Od korone do sedaj ne vem če je bil čisto brez alkohola vse dni skupaj 14dni-mislim da ne. Drugače je zelo priden, delaven, zelo rad pomaga prijateljem, ampak jaz imam strah da se bo začetek veze ponovil, večkrat sem mu že povedala pa me ne sliši.. Mislim da ima problem z alkoholom ampak si ne prizna.. Jaz ne vem no,ampak si mislim da če bi bil 3 dni brez bi bila že kriza. Jaz sem pa velikokrat v strahu da če bom kaj napačnega rekla da bo spet ogenj v strehi.
Ljubim ga, večinoma je zelo dober mož. Ampak to z alkoholom, in to čakanje v strahu.. Ne vem več kaj naj..

Kaj točno pri njemu ljubiš in kaj je tako dobrega v njem? A to da je alkoholik, da te je varal ali pretepel? Definiraj. Tip je alkoholik in ti greš z njim spočet otroka. Prevaral te je. In ti si še z njim?! Pretepel te je. In ti si še z njim?! Veš kaj ti povem?! Prav zaslužita si en drugega, mi je pa žal vajinih otrok.

Sta šla po pomoč pa se mož ni zdravil za alkoholizem? Spet sta v isti interakciji.On je in bo vedno alkoholik, kar pomeni ko začne piti ni meje. Normalno bi funkcionirali le, če ni bi pil nič alkohola. Ti pa zopet igraš vlogo žrtve, ker ga kao ljubiš. Torej on je odvisen od alkohola, ti pa od odnosa z njim. Oba nujno potrebujeta strokovno pomoč, ker drugače bosta dinamiko prenesla na otroke – ali bodo postali pijanci kot tvoj mož ali pa žrtve pijanca tako kot ti. To imej pred očmi, ko se boš odločala. Pa prosim, ne mi pisat, da je večinoma zelo dober mož, ker alkoholik to ne more biti. Se samo slepiš ali pa sebe želiš prepričati v to.

Četrti otrok bo zagotovo vse rešil. Ali pa peti. Žal tako razmišlja veliko žensk.
Tvoja očala so še preveč rožnata, da bi spregledala. Saj on je takoo dober, kriva je le korona in prijatelji. Čez čas se boš navadila na ta stalni strah, globoko nezadovoljstvo, ki izvira iz potlačenih spominov na čas pijančevanja in udarce. Malo boš pojamrala, pa bo.

Ne veš več, kaj naj? Najbolje, da imata še četrtega in petega otroka. Pa seveda ostani z njim se 60 let. Če boš imela srečo, te bo še kdaj prebutal.

Ženska, tako glupa si, da se tega še zavedaš ne. In prav je tako. Take butaste babe naj poberejo take kretene kot si ga ti, da jih potem ni več na prostem trgu.


Da se moški zresni, mora imeti 4 ali 5 otrok.. Malo še zdržite. Potem bo alkohol izpuhtel in prevzele bodo pleničke in empatija ter ljubezen.. sreča in nebesa.

Tole je bil sakrazem, če se kdo sprašuje…

De omnibus disputandum..

Daj mu ultimat – naj se gre zdravit, na zaprti oddelek, EZOA, Poljanski nasip v Ljubljani. Oziroma kam drugam, če nista v Ljubljani. Hospitalizacija je obvezna – razne terapevtske skupine pridejo v pošte v šele po zdravljenju. V zdravljenje so vključeni tudi člani družine. To mora narediti zate, zase in za otroke.

Kot otrok takih staršev ti povem tole, nikoli ne bo bolje, vedno bodo nihanja gor-dol, zatišje-vihar. To da se bojiš moža ni normalno, da greš pridelat dva, tri ali več otrok v tako bolno zvezo ni normalno! Zaključi to zvezo zdaj takoj, včeraj bi bilo še bolje. Ti trpiš, otroci trpijo in verjemi zamerili ti bodo v dno duše, če ne boš ustvarila varnega okolja stran od pijanca. Odrasla ženska si in mama, začni se tako tudi obnašati.

Enkrat varalica, vedno varalica – ostane v zavesti v užitek pri takih 🙂

Ne tolaži se, pojdi čimprej stran. Zasvojenost z alkoholom je hudič. Alkohol uniči odnose, razsodnost, moralo, družine….Tud roko je dvigoval nadte….
Tudi jaz sem ga ljubila- zvesto. Že poročen, ko sva se spoznala.
Tudi po 10ih letih potem najinega zakona enako imel prvič probleme z alkoholom – pri njem social gathering pitje, se je navadil tega po “službeni dolžnosti “, ker je bil alkohol vedno pri roki, za abavo in sprostitev- poslovna kosila, zaključen posel, ipd. Tudi rotila, prosila z majhnimi otroki, naj ob polnoči po pričetku ob štirih popoldan le pride domov, pa se je z avtom pripeljal tudi po več kot od 100 km daleč, pijan šele ob pol dveh zjutraj. kako so ga pili šele na službenih poteh, verjetno ni treba pisati.

Dobil še eno priložnost, a je po skoraj 10ih letih je bilo vse še slabše, ga je popolnoma odneslo na večih področjih. Lolitev neizbežna zavoljo mojega dostojanstva in dostojanstva otrok. Morale nima že dolgo več tudi zaradi krogov, kjer se giblje in deluje. Gospod pa zaenkrat sedi na enem od vodilnih stolčkov nekega podjetja, z masko na obrazu za javnost – se mu pa na obrazu posledice pitja alkohola že precej vidijo. Kariero naredil na hrbu družine sicer.

jaz bi mu postavila pogoj, da preneha z alkoholom ampak res za vedno, to pomeni, da ne sme popiti res nič, v kolikor se tega ne drži bi spakirala in šla

imate kam iti?

Dokler nima človek v glavi poštimano, da se HOČE zdravit, ne bo z zdravljenjem na dolgi rok nič. Vedno znova ga bo povleklo v to. Ljudje se odločajo za zdravljenje po raznih ultimatih partnerjev ali zaradi delovnega mesta, so na zdravljenju 3 mesece, partnerji hodijo na obiske in pomoč pri zdravljenju bla bla bla, pride tip ven, je zunaj vse okej tudi leto ali dve, potem pa spet jovo na novo.
Nič se ne doseže s tem, dokler človek sam ni popolnoma prepričan, da si želi življenja in ne počasno umiranje. Dokler se v njem nekaj ne premakne. Ko mora na zdravljenje zaradi zunanjih dejavnikov in ne zaradi svoje odločitve, se čisto vedno zadeva povrne. Njemu mora kliknit. Žal, ampak tako je.

Torej ne ultimat, pač pa popokat mularijo in oditi, brez pardona. Da bo vedel, da misliš resno. Seveda se bo najprej na smrt zapil, potem pa ali bo zdržal zdravljenje in nadaljeval z abstinenco ali pa se bo do konca nalil. Odvisno od tega, koliko mu je zares do avtorice in otrok.

Avtorica s te moke ne bo kruha, on je prekoračil že vse meje pije, tepel te je in varal. Lahko se ti trudiš, samo če se tudi on ne bo ne boste nikamor prišli.
Edino kar lahko naredis je, da začneš znova tokrat sama. Za otroke moraš poskrbeti, nanj se ni za zanesti, če bi bil alkoholik zmožen zase skrbet ne bi bil pjanc, kdor ne more skrbet zase ne more niti za drugega. Če imaš starše jih prosi za prvo pomoč (dokler se ne postaviš na svoje noge) stopaj korak za korakom , zase in za otroke.

Punca, nisi ne ti njega ljubila ne on tebe. On pa ne tebe ne sebe.
Zakaj?
Ker ljubezen ne dopušča takega obnašanja, ne z njegove strani do tebe ne s tvoje strani do tebe. A štekaš?

Torej ljubiš človeka ki te je varal in tepel in ki ima raje alkohol kot svojo družino. Kdo pa ljubi tebe in otroke? Aja nihče. Nepomembno. Glavno da je nasilni alkoholik ljubljen. Otroci se bodo že znajdli a ne? Kaj pa je to takega da opazujejo fotra ki se ga naceja s svojimi pijanskimi kolegi in sem pa tja še malo natolče mamo. Zdrava klena slovenska družina.
Pojma nimaš kaj je ljubezen. Da nekoga ljubiš moraš prvo ljubiti sebe. Ti se pa sovražiš v dno duše. Ker če se nebi sovražila si nikoli nebi dovolila da nekdo tako ravna s tabo in če se nebi sovražila nebi nikoli dovolila da otroci to gledajo dan za dnem.

Jaz ostanem tukaj kjer sem, stanovanje je moje. Plača večja od njegove in vem da bi komot preživela sama z otroci. V primeru da greva narazen vem da ne bo nič zahteval zaradi otrok. Saj pravim drugače je zelo uredu človek. Mislim da mu samo ta alkohol dela probleme. Tudi jeze ni več v njemu in nisem napisala da je vsak dan pijan, to je 1x do 2x na mesec, mora pa obvezno vsaj eno pivo na dan. Ne pomnim kdaj je bil nazadnje nesramen do mene, ampak ta moj strah da bi se zgodilo v primeru da mu alkohol zmeša možgane.. Ju3 gremo na dopust pa mu bom povedala da naj se odloči med nami in alkoholom.. Potem bomo pa videli.. Za družino se je že veliko spremenil in pomojem da je čas da še temu naredi konec.. Upam da mu uspe..

Avtorica poišči si pomoč, ker jo rabiš. Dejstvo, da ostajaš v bolni zvezi to potrjuje.
Za božjo voljo tri otroke imaš !!!!

Razumem, da ti pokajo šivi. Ampak to traja že zelo dolgo časa. Zakaj pr hudiču si naštepala še tretjega otroka? Si mislila, da ga boš na ta način zadržala? Spremenila?

Lej, za vsak polom zakona sta potrebna dva. Tudi ti imaš svoj delež zraven, ni vsa krivda na možu. Kaj, ko bi se ti malo prilagodila in prisluhnila? Ne glej le na otroke, tudi on je v hiši.

Če pa ne gre, si poišči pomoč. Vedi pa, da je življenje kratko za oba. Pomagajta si, rešita situacijo ali pa pojdita narazen.


Odlično! Končno en normalen prispevek normalne ženske! Seveda, moškega moraš ljubiti! Če je treba za to nastaviti rebra, da ti jih polomi, potem to moraš storiti! Pijačo mu moraš streči! Po možnosti na kolenih, da mu zraven še zmasiraš noge! Otroci so absolutno na drugem, če ne celo na tretjem mestu, takoj za moškim in šnopčkom! In seveda, moški ima absolutno prednost! Če je žejen v istem hipu, ko otrok steguje roke proti štedilniku z vrelim mlekom, moraš nujno pustiti otroka in steči k moškemu, da mu postrežeš! Ni druge! To je edina prava ljubezen, druge ne obstajajo! In da si jo zaslužiš, moraš veliko garati in dati od sebe! Si na dobri poti, a potrebnih bo še nekaj vzgojnih ukrepov, da dokončno zapopadeš, kaj pomeni ljubiti moškega in se mu absolutno pokoravati!

Si svetel vzor vsem drugim ženskam!

zelo ga ljubi verjetno ima na glavi vse lase latino videz in centimetre taksne zenske ki hocejo imet taksne moske se morajo sprijaznit s tem da pac kdaj dobijo kaksno klofuto se spomnite filma dovolj mi je

Glede na to, da je “tvoj” tako malo doma, ti nujno rabiš kakšnega ljubimca. Ko je v službi, lahko pride malo na obisk, se data dol v desetih minutah, in gre. In tako vsak dan. Potem te več njegovi problemi ne bodo motili. 🙂 Do takrat pa se boš samo žrla, ker popravil se ne bo.