Pred enim letom sem vam ze pisala ko sem ponoci dobila napad (vrocina, mrazenje, mravljincenje, slabost, aritmija in se in se). Mislila sem da bom umrla. Od takrat je moje pocutje katastrofa. Neprestano me tisci v prsih, povecano izlocanje zelodcne kisline, spremembe spanja (ko zaspim mi trza celo telo da se od tega zbudim) skratka moje telo je fuc. Najslabse je zvecer, ker se enostavno bojim zaspat, da se ne bom vec zbudila. Opravila sem vsemogoce preiskave ( uz srca, ekg, obremenitveni test, gastroskopijo, kolonoskopijo, kri, urin) in vsi izvidi so bili bp. Cakam se na orl pregled, ker me poleg vseh tezav muci se omotica in tiscanje v vrat. 8 mesecev sem jemala escetilopram teva 10g in obcasno helex. Prenehala sem z jemanjem ker ni bilo ucinka. Sedaj obcasno uzamem helex. Ne vem na koga naj se se ubrnem, ker me zdravnik sploh noce poslusat. Samo tablete in tablete. Lep pozdrav in hvala za odgovor.

Pozdravljeni,

hvala za vaše sporočilo. Glede na to, da so izvidi pokazali bp in opisujete simptome, ki so tipični za psihosomatske težave, so po vsej verjetnosti ti napadi in ostali simptomi posledica psihičnih vzrokov. Antidepresivi vam niso pomagali, Helex pa kot pomirjevalo deluje zgolj nekaj ur in ga je potrebno tudi pazljivo dozirati, saj je zasvojljiv.

Pravite, da je vaše telo fuč in opisujete telesne simptome. Kako pa se počutite psihično? Kaj doživljate in čutite? Če imate voljo in energijo vam priporočam, da poizkusite s psihoterapijo.

S prijaznimi pozdravi,

Mag. Miha Štrukelj, Psihoanalitični psihoterapevt v Ljubljani, Link: Psihoterapija Štrukelj

Dozivljam velik strah pred smrtjo. Vcasih si zelim obupno bezati. Ne vem kam samo bezati. Strah me je doma in samote verjetno zaradi tega ker se je napad zgodil doma ponoci in ko sem bila sama. Neprestano me preganja misel na smrt. Kadar mi je slabo v zelodcu kar je precej pogosto me ze obide misel da mi bo obstslo srce. Ob vsaki mali mali malenkosti takoj pomislim na smrt. Vse bi naredila da bi se tega resila, ker je zelo neprijetno in naporno. Poskusam misli preusmeriti drugam ampak ne gre.

Pozdravljeni,

predstavljam si, da doživljate hudo stisko. Prva pomoč za vaše stanje so lahko zdravila, ki pomagajo pri zmanjševanju simptomov, vendar pravite, da vam niso koristila. Niste opazili niti majhne spremembe? Preusmerjanje misli lahko pomaga do določene mere, vendar vzrokov za simptome ne bo odpravilo. Ste kdaj razmišljali o psihodinamski psihoterapiji (npr. psihoanaliza)?

S prijaznimi pozdravi,

Mag. Miha Štrukelj, Psihoanalitični psihoterapevt v Ljubljani, Link: Psihoterapija Štrukelj

Med jemanjem zdravil je bilo malo boljse. Napadi niso bili tako mocni in intezivni kot pred jemanjem zdravil. Mogoce sem prevec pricakovala od zdravil (da bodo napadi cisto izveneli da sem bom pocutila super). Pred enim letom sem bila telesno aktivna (tek, kolesarjenje, zelo rada sem hodila v gore). Sedaj nic od tega ne pocnem vec, ker me je strah da mi bo obstalo srce, da se mi bo kaj zgodilo. Uceraj sem zoped dobila napad tako da sem morala uzeti helex. Danes sem kot cunja. Brez volje in energije. Mogoce mi lahko vi svetujete kako si naj pomagam in kam se se naj ubrnem po pomoc. Ker to me zelo izcrpava. Lep pozdrav.

Rahloizboljsanje je bilo opazno ampak se napad kljub temu pojavljajo. Sedaj sem zamenjalazdravia in jemljem asentra 50mg zjutraj. Upam da mi bo to pomagalo. Napadi se mi dogajajo vsak dsn in so me ze cisto izcrpali. Vcasih sem bils telesno aktivna (tejk,hoja, gornistvo). Sedaj ne zmorem nic vec ker me boli celo telo in neprestano sem zaspana. Niti si ne upam nikamor. Kako si se lahko pomagam.

Pozdravljeni,

se opravičujem, vidim, da ste mi pisali že 11.3. vendar tega sporočila nisem opazil. Opisujete telesne simptome, ki so lahko posledica nepredelanih notranjih konfliktov in/ali travm. Glede na to, da vam zdravila ne pomagajo veliko oz. vam je celo slabše, vam predlagam, da se obrnete po psihoterapevtsko pomoč in sicer dinamsko vrsto psihoterapije (npr. psihoanaliza). Nesmiselno je, da se sami tako mučite. Če rabite kontakt kam se obrnit po pomoč mi pošljite zasebno sporočilo in navedite iz kje ste.

S prijaznimi pozdravi,

Mag. Miha Štrukelj, Psihoanalitični psihoterapevt v Ljubljani, Link: Psihoterapija Štrukelj

Zdravnik mi je zamenjal ad in sedaj jemljem asentra en teden. Moje pocutje je zopet katastrofa (slabost, mravljinci, potenje, mrzlo, vroce, driska, tiscanje v prsih, bolec hrbet in se in se). Zraven asentre sem zopet zacela jemati helex. Nekaj casa ga nisem potrebovala. Danes je pa spet udarilo. Zdravniku sem sama rekla za psihiatra a me noce poslusat. Kdaj bo asentra prijela, ce sploh bo. Ali so se kaksne druge moznosti.

Pozdravljeni,

glede zdravil vam ne morem svetovati, ker nisem zdravnik. V primeru, da s svojim osebnim zdravnikom niste zadovoljni ga lahko verjetno tudi zamenjate. Psihiater specialist je usposobljen in specializiran za medikamentozno zdravljenje duševnih težav. Glede drugih možnosti, sem v prejšnji objavi omenil, da imate na voljo tudi psihoterapijo.

S prijaznimi pozdravi,

Mag. Miha Štrukelj, Psihoanalitični psihoterapevt v Ljubljani, Link: Psihoterapija Štrukelj

New Report

Close