Najdi forum

S partnerjem, očetom mojega otroka sva se kao razšla pred tremi leti. Skupaj sva živela približno 2 leti, poznala nekaj dlje. Problem je bil, da nekako nisva znala živet skupaj, bilo je precej nervoze in nezadovoljstva. Rada sva se pa imela in se še vedno imava. Stvar je tako nekako funcionirala po svoje, čeprav oba veva da pelje pa nikamor, da sva skupaj in nisva. Pred časom sem spoznala nekega moškega, ki mi je znal dati pozornost, kar sem pa pogrešala pri prvem. Vendar ta drugi, je tudi bolj sumničave narave, vse nekaj preverja, kar naprej kliče in se mu blazno mudi v neko vezo, čeprav sem mu rekla, naj mi da čas. Prvemu sem povedala za drugega in sedaj pravi naj se odločim kako naprej. Pravi pa da bi lahko še enkrat poskusila, da je vse 100x premislil in da bi se max. potrudil. Prvi se z mamo ni dobro razumel, ker je bila posesivna. Drugi je pa oženjen s svojo mamo, saj živita sama in sta blazno navezana en na drugega, tako, da nekako pričakujeta, da bom prišla k njima živet, sina verjetno ne bi spustila drugam. Najbrž.
Ima kdo kakšen pameten nasvet.

Tanja,

kaj pa bi ti rada naradela? Ali bi ponovila s prvim, ali bi imela takega kot je drugi?

????

vprašanja, vprašanja, ampak o sebi, ne o drugih.

primož

************************************************************************************* www.mgc-bistrica.si Nihče ni tako bogat, da ne bi koga potreboval in nihče tako reven, da ne bi bil nekomu potreben. [url]https://www.facebook.com/med.over.net[/url]

Najboljši hitri test za iskanje partnerja je:

Ali bi mi bil všeč takšen sin/ takšna hčerka, kot je potencialni partner? Pritrdilni ali negativni odgovor že mnogo pove.

Test št. 2:

Prosi nekoga, ki mu zaupaš naj te pelje skozi naslednji postopek:

1. Spomni se na dogodek v katerem si se počutila full samozavestno.
2. Naj te tvoj ‘pomočnik’ natančno sprašuje o vseh podrobnostih, ki so se v tistem dogodku zgodili (podoživi sliko, prikliči zvoke in občutke).
3. Ko se ful dobro počutiš in si na vrhuncu občutka samozavesti vstani in se postavi v vzravnano samozavestno držo.
4. Globoko vdihni, ‘pomočnik’ pa te naj v tem trenutku vpraša: Kdo je pravi zate?

Izgovori kot iz topa, ali je to oseba A ali B. Ali pa ze enega in drugega z DA ali NE. Če ni takoj ustreznega odgovora, išči dalje.

Lp. 0013

Samo ne it živet k mami. To bo zate živa mora.

Tanja, mislim, da bi se morala distancirat od obeh.
O prvem si napisala premalo, da bi lahko sodila o njem. Kar se pa drugega tiče, pa mislim, da bi morala bežati stran od njega, kolikor te nesejo noge. Že sedaj, povsem na začetku je sumničav, preverja, poleg tega še tako navezan na svojo mamo. Halooooo????? Sploh veš, kakšno je živlejnje s takšnim moškim? Si lahko predstavljaš, da boš pri njemu na prvem mestu ali bo to še naprej mama? Takšni se težko ločijo od svojih mam, niti jih one ne spustijo stran in v ženski svojega sina ponavadi vidijo samo vsiljivko.
Dobro, zelo dobro premisli, kaj bi rada od življenja, kako bi rada živela, kakšnega moškega si želiš ob sebi… In nikar ne hiti. Ženska je tudi brez moškega lahko popolna. Vzemi si čas… In vso srečo!

Škoda, da nisi napisala koliko je drugi star. Ne glede na starost se izogibaj maminih sinčkov. Preišči malo ta forum in boš našla nekaj tém, ki govore ravno o tem. Nikoli ne boš ničesar naredila tako dobro kot njegova mama, pa čeprav boš na koncu končala kot služkinja.

Običajno se tudi reciklirane veze (ko ponovno začenjaš s partnerjem s katerim si že nehal), končajo zaradi istih ali podobnih problemov, kot prvič. Potem pa ljudje objukujejo izgubljena leta.

V obeh primerih so možne izjeme, lahko si (verjetno) srečna tako s prvim kot z drugim, po moje je pa najbolje, da poiščeš tretjega!!!

LP

Jagodni izbor, ni kaj! Vendar ti je prvi po vseh teh letih ostal vsaj prijatelj (dobro za vajinega otroka). Drugi pa ti prijatelj gotovo ne bo. Vsaj ne dolgo. On je v resnem razmerju s svojo mamo. Blazno navezana en na drugega. Zapomni si to tvojo ugotovitev, da ne boš kdaj kasneje rekla, da nisi vedela v kaj si se spustila. Zdrava kmečka pamet nam da kaj hitro signal, da nekaj ne štima. Potem pa ta signal utišamo in če nam še takrat para živce, izpulimo vse štrike. Takrat babe postanemo neumne živali, vodljive in za zakol primerne ovce. Upoštevati moraš tudi dejstvo, da si drugi okrog tebe ne pulijo iz glave vseh logičnih povezav. Torej se samovoljno spravimo v invalidno stanje. Nekatere temu rečejo ljubezen 🙂 Še večkrat pa temu rečejo ljubezen tisti, ki so veseli take samopohabe s strani partneric.

Ne samo, da je stara navezana na sinčka, še huje je, da je sine navezan na mami. Na katerem koncu te naveze misliš da bi ti bingljala s štrika, kajti na štriku bi bila v vsakem primeru. O, ja!

Saj poznaš tisti vic o opicah, ki plezajo po drevesu, a ne? Če so zgornje, vidijo pod sabo režeče ksihte. Če so spodaj vidijo nad sabo same riti. In tako je tudi v takem pervertiranem odnosu mamice, sinčka in snahe.

Sine je numero uno. Torej je na vrhu štrika. Pod sabo vidi smehljajočo mami in smehljajočo ženičko. Vse štima. Vse je v najlepšem redu. On je car, ki ga obdelujejo dve ženske. Prva skrbi da ostaja nesamozavesten, nesposoben, vendar spitan piščanec, čeprav je že groteskno prevelik za gnezdece, druga pa pitančka poskuša zadovoljit tudi na področju, ki si ga mami ne sme privoščit že zaradi določil kazenskega zakonika :-).

Mami sicer ve, da sine mora delat tudi “tisto”, če hoče imet kake vnuke, ampak, to jo RES ne osrečuje. Nak. Ljubosumna je na snaho kot na rivalko. Sine tega ne bo opazil, kajti mami ima minimalno dvajset let prednosti v piljenju zvijač in počasi bo zastrupljala odnos med njim in snaho. Snahi bo kar hitro postalo jasno koliko je ura. VE, kaka rit je ta stara, ker jo cel cajt gleda. VE pa tudi, da sine gleda samo njene nasmeške. In potem je samo še vprašanje časa kdaj se bo naveza pretrgala in iz kake višine bo telebnila v prepad. Nekatere v tej navezi pripuzajo tako visoko, da več ne upajo niti pogledat dol, kaj šele razvozljat vozle. In takrat skrušeno in skisano pomislijo na tisto prvo ugotovitev, ki jim jo je zdrava kmečka pamet takoj na začetku servirala na pladnju 🙂

Kaj naj ti rečem na koncu? Ostani samo prijateljica s ta prvim, pusti mamici ta drugega in si poišči počasi, v tempu ki paše tebi, tretjega.

Kull, dobri odgovori. Moram še enkrat natančno vse prebrat.

Glede starosti, oba nekaj čez štirideset, leto ali dve.

OJLA!
Dam ti nasvet, seveda naredila boš pa tako ali tako po svoji pameti.
Jaz niti slučajno ne bi šla skupaj s drugim in njegovo mamo!!! Če te že sedaj preverja, te bosta potem oba! Itak pa ta mladi in ta stari ne gredo skupaj! Vem pa tudi to, da sin, ki je navezan na svojo mamo tudi v zrelih letih – ta vez nikoli ne odmre! Vedno bo prva mama in njeno mnenje.

Kar se pa očeta tvojega otroka tiče – praviš, da ne znata voziti skupaj.
Saj ti ni treba, da sta skupaj dan in noč. Bodita kadar hočeta. Tudi otroku ga ne moreš vzeti. Čas bo prinesel svoje in pridejo tudi leta, ko nekoga rabimo na naši poti, morda bosta pa takrat bolje znala izkoristiti čas. Če je med vama ljubezen, bosta sčasoma tudi našla skupni jezik. Tu leta nič ne pomenijo.
Le pogum in optimizem, od drugega pa se raje poslovi prej, preden te omreži!

Zakaj pa ne bi bila nekaj časa sama z otrokom? Ali moraš res nujno z nekom živeti?

Saj sem bila nekaj časa sama, pa v bistvu nama ni nič falilo. Tudi tako nujno se mi ne mudi v vezo, čeprav mi bo biološka ura začela kmalu tiktatakat, pa dobro par let imam še čas. Saj če si sam je dosti bolje, kot da te nekdo obremenjuje. Me pa bivši partner nekako sili v to, da se odločim ali še enkrat poskusit ali pa naj ga pozabim.

New Report

Close