ne smejim se več

Spostovani!

Moji zobje niso mocni in zdravi, ze od malega hodim k zobozdravniku (zdaj imam 30 let) in imam v njih polno plomb. Plombe imam tudi v prednjih zobeh in to se zelo vidi – drugacna barva. Zgornjo stirico imam zaradi zdravljenja potemnjeno, crno. Vse to me spravlja v zelo neprijeten polozaj v druzbi. Vedno, ko bi se sicer smejala, stisnem ustnice, da se ne bi videli moji zobje. Kadar se s kom pogovarjam, obracam glavo na stran, da se ne bi videl moj crni zob.
Zaradi vsega tega mi je zelo tezko, vse skupaj postaja prav travmaticno. Vcasih se druzabnim prireditvam raje izognem, ker vem, da mi ves vecer ne bo uspelo skrivati zobovja.
Kaj lahko naredim, mi lahko karkoli svetujete? Vnaprej lepa hvala za odgovor!

Spoštovana Licara,

predvsem se pogovorite s svojim zobozdravnikom. Stare plombe je verjetno potrebno zamenjati, na sprednjih zobeh pa tudi pride v poštev menjava plomb, da bodo barvno ustrezne oz. če plombiranje ne bo uspešno, protetična rehabilitacija.
Glede nasmeha pa le toliko – verjetno vas ljudje še bolj opazujejo, če se ne smejite kot če bi se smejali takrat, ko vsi drugi. Sprostite se!

New Report

Close