Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Splošno Zdravstvo pri nas? ne pustite se nategovat v lekarni

ne pustite se nategovat v lekarni

Sem ravno iz lekarne, sta bila dva pred mano. En malo prehlajen, je prišel po Lekadol, pa mu je zraven dala še ne vem kaj vse, ampak na koncu je plačal več kot 50 EUR. Ga je prepričala, da vse tisto nujno rabi, če noče bit več prehlajen.

Potem je bila pred menoj že 1 mesec noseča ženska, ki je prišla po ene magnezijeve tabletke, ko je izvedela, da so to prav tiste, ki jih ima že doma, pa jo začne lekarnarka prepričevat, da nujno mora vso nosečnot jemati Elevit, pa Omega 3 in 6, pa Ekolostrum, pa ne vem koliko enih dodatkov, ja še 100% sok od Aloje Vere in ne vem kaj vse. Gospa je bila čisto zmedena. Takrat sem pa res popenila, ker je bila lekarnarka tako posiljevalska s temi stvarmi in sem rekla gospe, da če je dovolj kvalitetno hrano, ne rabi nič jemati (Elevit je edino rekla, da ji je G rekel, da do 3 meseca). In jo začne lekarnarka prepričevat, da če ne bo vzela ene stvari, otrok ne bo zdrav, če ne druge, ne bo imel OK možganov, če ne tretje, bo imel grdo kožo itd.

HOtela sem samo opozoriti: lekarnarji in drugi prodajalci mirno izkoriščajo neozaveščene ljudi. Dajte se prej informirati, sami se potrudite za zdravo življenje, pa lekarn skoraj videli ne boste. Predvsem pa si ne pustite vsiljevat stvari, če veste, da jih ne rabite. Itak, da se oni trudijo čim več prodati, a skapirajte, da je to njihov edini argument, ne pa zdravje vašega otroka…

Je bila pa to lekarna v Vnanjih Goricah..

pri nas pa me je pošiljala za vsako trepalnico v očesu k pediatru; pa sem prišla samo fiziološko kupit…in ta ista je prav nadrla moža, ko je kupil Canesten za ritko in Daleron proti soru….
v eni drugi lekarni pa mi niso hoteli prodati nikotinskih obližev, češ da lahko neham brez njih in me sploh ni vprašala kako dolgo kadim…tako da na štajerskem je ravno kontra

Ljudi nategujejo, kolikor se jim sami pustijo. Lahko lepo rečeš hvala, ne bom, ali bom drugič itd.

Zadnjič grem kupit Unicap vitaminske tablete za otroke. Ker je bila gneča, je lekarnarca, ki sicer daje zdravila na recept, sprejemala tudi tiste, ki kupijo. Rečem torej kaj hočem in ona mi flegma prinese Marsovce, češ, da unicap nimajo. Zaračunala mi je še preden sem uspela rečt, da nočem. Ko sem izrazila nezadovoljstvo, je rekla, da so marsovci boljši in jih dala v vrečko in molila roko za plačilno kartico. Zdaj imam ta veliko škatlo zanič vitaminskih tablet (otroci jih nočejo). Da ne rečem, da za firmo, ki te marsovce proizvaja še sploh nisem slišala….

Ko smo že ravno pri lekarna…mi zna kdo povedat, v lekarni mi niso znali, pri ginekologu pa tudi ne.
Dobila sem recept za KT ki velja eno leto, torej greš z receptom v lekarno, dajo ti 3 škatle tabletk in potem ko ti jih zmanka prideš v isto lekarno in rečeš da imaš “obnovljiv” recept pri njih in dobiš naslednje 3 škatle KT in tako ponoviš 4x.
Torej…kaj me zanima. Šla sem v lekarno kjer sedaj živim vendar se čez dobre pol leta selim na drug konec Slovenije, kako bo potem s tem, moram priti sem nazaj, da bom lahko spet dobila naslednjo rundo KT ali jih lahko tudi kje drugje dvignem al kaj??? Mogoče katera ve? če ne se bom obrnila pač kam drugam. Čudno mi pa je, da nihče tega ne ve 8a so sploh kaj razmišljali o takih možnostih, ko so se spomnili tega sistema?)

Lp

Canesten za ritko? Al Bepanthen?

Jaz sem kot nosečnica prišla po nekaj proti glavobolu, ki sem ga začutila vsak dan ob isti uri in je bilo res grozno. Lekarnarica mi je rekla, da je to zaradi pritiska in naj grem raje na sprehod. Tja res z veseljem hodim.

Afna, recept ti dajo nazaj, vendar na zadnji strani poštemplajo, koliko škatlic je bilo dvignjenih. Tako da ni nobenih težav, če greš v drugo lekarno.

Lp

Dokler se bomo obnašali kot ovce, nas bodo tudi obravnavali kot ovce. Če ti je lekarnarka izdala račun za nekaj, česar sploh nisi naročila, ja bi ji pač ne plačala, a ne. Pa naj se potem ona ukvarja s problemom v blagajni.

Sicer pa moram reči, da jaz z lekarnami, ki jih obiskujem (lekarna Dravlje, lekarna na Kosezah in lekarna nasproti Poliklinike, vse v Lj, pa lekarna Pušnik v Trbovljah) sploh nimam takih izkušenj. Nikoli mi ničesar ne vsiljujejo.

ariadna, hvala za odgovor

Jaz imam tak recept, ko pridem v lekarno, na recept napisejo datum in kolicino skatlic, ki sem jih prejela, postempljajo in mi vrnejo recept. Z istim receptom grem potem v katerokoli lekarno in tam vidijo, koliko skatlic sem ze prejela. Ta recept ti MORAJO vrniti!

LP

Ja, na ta recept zadaj mora ob vsaki izdaji napisati, koliko škatlic je bilo izdanih, datum, štampiljko lekarne in podpis.

Naslednjič greš s tem istim receptom po novo zalogo…..Tako velja 1 leto od datuma izdaje recepta s strani ginekologa.

Meni recepta niso vrnili in so mi rekli, da ga oni zadržijo. Ko pridem jim samo povem da imam pri njih shranjen “obnovljiv recept” in pogledajo (ne vem kam, na kartico, v računalnik….???) ter mi bodo dali nove škatlice?

Naj grem “terjat” recept nazaj, ali naj pustim tako kot je?

Canesten (sem mislila, da ima glivice)

Ljudje, ki smo odločni, da bomo iz lekarne stopili samo s tistim, po kar smo prišli in z ničemer drugim, ali pa z nadomestkom oz. generičnim zdravilom (= ista učinkovina zdravila na recept ali brez recepta, samo pod drugim imenom in drugim proizvajalcem).
Žal pa tudi jaz opažam, da je vse več tistih, ki preveč zaupajo marketinškim potezam in prepričevanjem farmacevtov v dobri veri, da bodo kupili res “zdravilni koktejl” in kupijo potem vse, kar jim ponudijo – NI VAM TREBA! Na vas je, da se vsedete raje pred računalnik in pobrskate za informacijami, kaj vam bolj koristi in katera “zelena zdravila” iz lekarne so najbolj koristna v vašem primeru bolezni – vedeti morate, da farmacevti vseeno niso zdravniki, in čeprav mislite, da dobite zelo hitro v vrsti brezplačen nasvet še za kakšno dodatno težavo, vas bo to stalo finančno bistveno več, kot posvet in malce čakanja pri svojem lečečem zdravniku – farmacevtu je v interesu čimprej in čimveč prodati

Še najbolj naivni so pa starostniki….. Kako se mi smilijo, ko gredo iz lekarne z vrečkami OTC zdravil v vrednosti od 50-70 EUR!

Ne smejo ti zadržat recepta – je na tvoje ime – ti ga morajo vrniti, saj imaš pravico dvigovati v katerikoli lekarni po tvoji lastni odločitvi – gre samo zato, da si zagotovijo stranke – razumeš? Tudi če ti ne plačaš nič, ker je zdravilo na recept, imajo oni precej od tega….

Jaz sem z našo lekarno zelo zadovoljna.
Nikoli nič ne vsiljujejo, so pa sposobni obrnit čisto vse police in vsa zdravila, da najdejo tisto res pravo.

Pred časom sem za mamo kupovala sirup za izkašljevanje, se je lekarnaca lepo pozanimala, kake vrste kašelj je in potem začela iskat “pravi” sirup.
Ko pa sem povedala, da je mama diabetik na tabletah, je res preverila pri vseh sirupih, katere sme in katere ne – na koncu sem kupila tistega enega in edinega, ki ga diabetiki lahko jemljejo.

Tudi KT sem že dobila brez recepta, ki sem ga pač prinesla potem naknadno.

Jaz mam pa tako srečo ,da lekarno obiščem samo 2x na leto,pa še takrat dvignem samo KT. (meni da ginekolog recept za pol leta in ne na 3 mesece)Vsekakor pa človek mora vedet po kaj je prišel,ne pa da se pusti kr tako prepričat.

Nategnejo te, če želiš biti nategnjen.

Ne, je tudi beseda in se jo je treba naučiti izreči.

Jaz bolj pogrešam lekarnarice, ki bi res znale svetovati. Zadnjič sem šla po eno dobro kremico in je bil moški, ki ne bi znal prodati niti vazelina. Nič nisem kupila, pa sem imela namen. Meni gredo taki bolj na živce.

lekarnarji so ratal čisto navadni prodajalci( sicer z faksom) ampak so pač trgovci.

lp

New Report

Close