Sem mamica dveh deklic, ena sedem let in druga stara tri mesece. Imam “razumnega” partnerja…Problem pa je najbrž v meni. Že v otroštvu sem imela probleme s tem , da sem bila kar naprej v senci nekoga oz. sem se počutila manj vredno, vedno sem nekoga posnemala. Prijateljica se mi je vedno zdela lepša, bolj zanimiva,… Vedno sem iskala naklonjenost nekje drugje, ne doma, prav tako kasneje. Še vedno včasih posnemam druge, iščem naklonjenost…

Rada bi se spremenila, nočem, da bi imeli hčerki podobne probleme, rada bi ustvarila harmonično vzdušje doma, topel dom brez prepirov.
Naj povem še, da se z mamo nisem nikoli razumela, ko sem bila še doma, vedno me je česa obtoževala, jokala sem tisočkrat, ko me je užalila.Vedno sem bežala proč, ven, hitro sem se odselila. Zdaj se razumeva sicer bolje, vendar spomini so ostali..pa saj to ni več važno.
Spremenila bi se rada jaz, nočem ponavljat vzorcev svoje mame, vendar se ne najdem, živim kot v začaranem krogu, manjka mi samozavesti…
Kje naj začnem?

Spoštovana [email protected],
že sama odločitev da hčerkama ne želite enakega vzdušja, kakršnega ste doživljali doma, je pot k spremembi.Samospoštovanje se okrepi z leti brez vašega posebnega truda, prej pa naraste z uspehi na študijskem, poslovnem in osebnem področju.Za začetek si napišite petnajst dejavnikov, na katere ste pri sebi ponosni in na prvo measto postavite uspešno materinstvo.Če vseh petjastih ne boste zmogli našteti v eni sapi, za komentar poprosite znane osebe.Potem se to, na kar ste pri sebi ponosni naučite na pamet in si vsako jutro paonavljajte.
Pravite, da želite živeti brez prepirov, to je po eni strani nemogočre, špo drugi strani pa narobe.Prepir je mehanizem, ki sprosti nakopičeno nezadovoljstvo, da bo kvaliteten je treba upoštevati le nekaj pravil:
1.Prepir naj bedno poteka v sedanjem času!
2.Ne žalite sogovornika(ce) in ne dopustite, da vas žali on(a).
3.prepir mora trajati dovolj dolgo, da se “izpoje”, odhod iz sobe in zaloputnjena vrata ohranjajo napetost še dalje.
4.bolj ko je razlog za prepir za vašo situacijo nepomemben( na primer tema: svetovno teniško prvenstvo, ali razlika med tipi moke ki jih reklamirajo na TV) boljši je izkoristek prepira.
Določite si prosti čas (imate razumevajočega partnerja) in brž, ko vam bo situacija dopuščakla začnite gojiti svojim sposobnostim primerno športno dejavnost.

New Report

Close