Naslovnica Forum Duševno zdravje in odnosi Družina Starševstvo in vzgoja Ne mara fredovega obroča

Ne mara fredovega obroča

Pozdravljeni!
Našemu 11 mesečniku sem kupila fredov obroč, a glej, ko sem ga ovila okrog dojenčka, je ta dobil skoraj histerični napad. Niti pogledati ga noče. Hm, kaj pa sedaj? Plavanje odpade? Kakšne so vaše izkušnje z začetki plavanja oz. fredovimi obroči?
Hvala in lep pozdrav!

Plavanje ne rabi odpast, samo drugačen način bo treba najti.

Naši dve tudi nista marali tega obroča, ker ju je v vodi utesnjeval. Ker sta obe imeli zelo radi vodo, sta hoteli biti v vodi aktivni- to pomeni mahanje z rokami po vodi, mahanje z nogami, nenehno gibanje, škropljenje,… Zato sta bili najbolj veseli, če sta sedeli v nizki vodi, ali pa da sta bili na rokah. Pri približno dveh letih smo prešli na rokavčke.
Imeli smo tudi navadni obroč, kjer je bilo stanje malo boljše. Otroka tako ali tako ne pustiš samega v vodi, tako, da lahko poskusiš z navadnim obročem.

Aja, pa pri 4 letih sta obe že samostojno plavali, čeprav nismo bili na nobenem plavalnem tečaju.

Ja, pri nas je bilo tako, da je pri 10 mesecih ful uživala v obroču (ga je blo pa treba dat gor že kar na suhem, ne šele v vodi), zdaj, pri letu in pol jih pa ni preveč do njega, gre noter, ampak le včasih, sicer ima raje, da prosto čofota.
LP

plavalček, smem vprašat, kako pogosto ste plavali, da sta pri 4h splavali? to mislim čez zimo – a ste šli pogosto na kak bazen, al kako?

Naša ga tudi ni marala in sem ga že hotela prodati. naslednjič ga kar tako vzamem spet sabo .. zakon. Potem smo dve leti plavali samo s Fredovim obročem. Posodila sem ga tudi kolegici. Njena hčerka je full uživala, ko se je lahko sama sprehajala oz. odrivala v nizkem bazenčku s tem obročem.

Pa veselo plavanje.

p.s. obroč ne bo tako utesnjeval, če ga malo manj napihneš. Plovnost pa je skoraj ista.

V atlantisu smo na plavaju dojenckov ogromno vaj delali brez obroca, potem pa malo z obrocem, ampak ne fredovim, ker prevec utesnjuje, pa so vsi otrocu zelo uzivali. Naza zdaj pri 14 mesecih najbloj uziva kar v ocijevem narocju, brez obroca.

tudi pri nas je bilo enako. nerabljenega sem po dveh letih prodala. ja, preveč utesnjen je bil.

pepelkec: vsako leto smo 10 dni na morju in 1 teden pozimi v toplicah. Pa 1-2x na mesec gremo za 3 ure v bazen.
Zelo se mi zdi pomembno, da se otroka na sproščen način navadi vode, kar pomeni, da ni treba pazit in zganjat panike, če dojenčka kdo pošprica, ali pa če gre kdaj z glavo pod vodo. Mi smo naprimer že od majhnega šli vsi na tobogane (pa ne tiste majhne otroške) in se spuščali dol, smejali, cvilili,… in potem, ko smo padli v vodo, smo se zanalašč potopili z glavo pod vodo. Veliko staršev vidim, kako na toboganih pazijo svoje otroke in ko pridejo na konec, jih dvignejo visoko v zrak, da si le ne bi zmočili glave. In potem, če jih kdo pošprica, zganjajo paniko. Otrok se lažje nauči plavati, če nima problema s tunkanjem- se ne ustraši. V vodo ja greš zato, da si cel moker. No, če pogledam na vso stvar mislim, da otroci poberejo navdušenje nad vodo od staršev. Ja, pa vztrajnost otroka (trma po domače) tudi pomaga.

New Report

Close