Najdi forum

Pozdravljeni!
Star sem 28 let. Živim še pri mami, ki mi zadnja leta zelo greni življenje. Problem je ona, ki je psihični bolnik, a probleme dela meni in to po nepotrebnem.
Vsak dan me obtožuje, da se drogiram. Prepričana je, da jemljem mamila. Od kod ji ta ideja, mi ni znano. Nonstop me “kontrolira”, hodi za mano po hiši, še na WC pride za mano. Govori, da se čudno obnašam, da se mi oči čudno svetijo, da čudno govorim in podobno. Kaj je za njo “čudno”, ne vem. Vem le to, da mi živci popuščajo. Sem ji že večkrat predlagal, da bi šla na testiranje, pa ni hotela. Moram pa priznati, da ne vem, ali se to da preveriti. Lahko ugotovijo, če se drogiram? Kam moram iti? Je potrebno imeti napotnico od splošnega zdravnika? Je to potrebno plačati? Ne vem, kam se naj obrnem, zato Vas vljudno prosim za odgovor. Hvala in lep pozdrav!

Morda najprej zelo preprosto sporočilo. Morda bi bil že čas. da bi se odločil in zaživel samostojno ali sam ali dekletom… Terapevti poznamo sindrom motene separacije, ko se otrok nikakor ne more odcepiti od primarne družine. V tem kontekstu bi ti pomagal družinski terapevt, ki jih je kar nekaj v Sloveniji. Če boš poklical na psihiatrično kliniko v Ljubljani na Njegoševi, ti bodo povedali, kdaj in pri komu se lahko oglasiš na razgovor.
Drugi del vprašanja glede testiranja na droge in glede postaviteve diagnozeodvisnosti pa je potrebno povedati naslednje. Da potrdimo terapevti diagnozo odvisnosti se moramo najprej pogovoriti s pacientom, nato pa so na vrsti še različni pregledi pri različnih strokovnjakih in šele nato naredimo tudi test, ki je nekakšna potrditev da so naše ugotovitve prave.
Glede samega testiranja urina pa se lahko dogovoriš z enim od centrov za preprečevanje in zdravljenje odvisnosti od prepovedanih drog, ki ti bo lahko brez plačila opravil test na droge, za katere imajo tudi teste. Vendar pozitivnost tega testa še ne pomeni, da si res užival droge. Če hočeš biti popolnoma siguren, moraš narediti test na sodni medicini v Ljubljani.

Tvojo mamo samo skrbi zate.

Ni mogoče reči, da imate tudi svoj prav. Toda, pozabili ste povedati kaj se lahko narobe zgodi takoj po zaužitju drog in kaj se zgodi kasneje. Ne zanikam, da se uporabnik drog počuti dobro, če zaužije ravno pravo količino droge. Je pa čisto drugačna situacija tedaj, ko vzame preveč droge. Potrebno je tudi povedati, da večina drog ki jih uživajo uporabniki drog pri nas povzročajo tudi odvisnost in posledično tudi velike težave za posameznika, ki so povezane z odvisnostjo. Zato je potrebno jasno spregovoriti o vseh problemih ki jih droge povzročajo in ob tem tudi jasno prikazati slabe in dobre strani uporabe drog. Prav bi bilo, da bi tudi tisti, ki uporabljajo droge povedali, s kakšnimi težavami se srečujejo. Še bolje pa bi bilo, če bi lahko tisti, ki so bili odvisni in so z velikim naporom reševali svoj odnos do drog povedali svojo resnico. tako bi se morda le približali neki resnici o uporabi drog.

Jaz sumim, da moj sin nekaj uživa….ampak niti slučajno nisem tako kot tvoja mama-kakor si že sam povedal!!!!! …glede tvojega problema…jaz upam, da boš dobil kaj pametnih odgovorov. Jaz vem samo to, da se vidi če uživaš drogo, če daš vodo. …sigurno!!!

LP

zal ne vem ali se da to testirati —

Ali se ne bi raje odselil od mame? To ni zdravo zate, da tako zivis in te venomer preverja.

Žijo!

Ali si mogoče pomislil na možnost, da bi bilo treba najprej pomagati mami??? Če boš pomagal njej, boš pomagal tudi sebi, ker te ne bo več nadlegovala in zasledovala!!!!

Lp!
Jessy

Pozdravljen Alex!
Mamo boš umiril le z testiranjem in ji tako dokazal ,da nisi zasvojen.Testiraš se lahko v ZD ,ali pa kar kupiš tester v lekarni in test opraviš doma,ped njo.Čim prej to naredi ,da bo mir v hiši.
LP

Pozdravljen,
vsebnost določenih psihoaktivnih snovi v telesu se lahko ugotovi preko urinskega testa. Obstajajo kombinirani testerji, kateri merijo vsebnost petih različnih psihoaktivnih substanc ali pa tester za eno samo substanco, npr. THC, opiate, metadon, ipd. Pred časom se jih je dalo kupiti v trgovinah Sanolabor in na društvu Projekt Človek (Malenškova 11 LJ tel: 540-31-71). Testiranja pa opravljajo tudi na Inštitutu za sodno medicino. Na nobenemu izmed teh treh naslovov ne potrebuješ napotnice splošnega zdravnika, je pa povezano z določenimi stroški. O njihovi višini pa nimam podatka.

Alex!

Če se res ne drogiraš, potem je tako vse v redu. Le tvojo mater je treba poslati na hospitalizacijo. Je že obiskala psihiatra? Tako ne moreš dalje živeti. Mislim, da sta že šla v skrajnost.
Testiraš se lahko na droge. Greš k osebnemu zdravniku, poveš zakaj in kako in daš urin ali kri. Plačati ni treba, najverjetneje. Vendar se bo zdravniku zdelo čudno, da to počenjaš zaradi matere. Prej spravi njo k zdravniku in čim prej naj začne z zdravljenjem.

Zakaj bi pa moral pri svojih 28-letih dokazovati mami, da se ne drogiras? Vse skupaj je malo neumno. Postavi se na svoje noge in se odseli. Tudi, ce ji bos s testom dokazal, da si cist, ne bo pomagalo. Razen, ce ji sam ne dajes povoda za njeno obnasanje.

Lp!!!

Aja, testi pa obstajajo. Vendar so precej dragi. Opravljajo jih biokemijski laboratoriji.

Seveda je tvoj predlog načeloma dober, tod vemo, da se velikokrat ni lahko ločiti od matere in družine. Nekateri še dolgo po odlaslosti živijo doma, se ne poročijo in so tako rekoč nekako odvisni od svoje družine, čeprav delajo, in prinašajo tudi denarna sredstva. Ne morejo pa se ločiti od družine, ker je ločitev za njih pretežka. Ti predvsem potrebujejo pomoč ustreznih strkovljakov kot so psihologi in drugi strokovnjaki, k ise ukvarjajo z družinko problematiko.

Torej lahko bi rekli, da je lahko reči, veliko težje pa narediti.

moraš razumet tvoja mama na dan sliši veliko govoric jih prebere vidi boji se za sinka kljub temu da si že nekaj star jo še bolj skrbi pa samo moj sin ne testera se lahko že s tem da odvzem krvi daš v laboratori kjer poveš kakšen test bi rad res pa je da ti mora tvoj splošni zdravnik dati napotnico za laboratori kjer ti brez plačno testirajo z mami se malo več pogovarjaj o teh stvareh počasi naj ti zaupa in da boš ti zaupal njej

Nina super, svetuješ več razgovorov, več odprtih dialogov. To je ena izmed rešitev. Toda kaj je problem. Problem je, da se mnogi danes sploh ne znajo pogovarjati. Ljudje nimajo časa eden za drugega in živijo drug mimo drugega. Zato je moj nasvet še enkrat ta, da naj si fant najde pomoč svetovalca ki ga bo tudi naučil, kako naj komunicira z mamo, kaj naj ji reče, da mu bo verjela, kako naj to reče in kdaj. Pomembno je tudi, da ve, da je odrasel moški, ki ima svoje želje in potrebe, ki potrebuje samostojnost in potrditev in ne nenehno kontrolo od matere. Torej veliko stvari, ki jih je potrebno dobro predebatirati in najti ustrezno metodo reševanja teh problemov. Jasno je tudi, da se sprašuje, zakaj bi se moral dati kontrolirati samo zaradi želje njegove matere. Ni več otrok in prevzemati mora odločitve, njegove lastne odločitve. To pa seveda ni lahko. In če človek tega ne zmore ni nikakršna sramota, da poišče pomoč. Morda bo našel dekle, ki mu bo dober svetovalec in bodo težave čez noč minile.

pa se začni ,da ne bo lagala…sei filing je prov dober

testerje za vse vrste drog,dobiš v lekarni.
++only the good die young++

New Report

Close