Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Drugo Multipla skleroza Nati, Lucija, m* – ste že na počitnicah?

Nati, Lucija, m* – ste že na počitnicah?

Zgleda, da se res počasi približujejo dopusti, vendar upam, da se še kaj beremo pred njimi. Lepo je poklepetati z vami, si izmenjati izkušnje in si vliti nove energije za naprej.

Ajda

Uf… jaz še nisem odšla nikamor. Bolj sem zakopana v delo in študij, zato se tako malo oglasim… Obdobje izpitnih rokov je, pa predpočitniški udar na delovnem mestu (oglaševalska agencija)… tisti drobec prostega časa, ki sem ga imela, sem lovila sončne žarke, ali pa jo mahnila na kakšen kratek sprehodek… pa tako. Računam na to, da jo na dopust mahnem nekje v začetku septembra – tak da bom z veseljem poklepetala s tistimi, ki ostajate na forumu tudi čez počitnice 😉

Pa ostali? Kako se držite? … vreme ni prevroče – je malo muhasto, ampak prave vročine niti ni.

Pa Nati, si dobila že nazaj MR rezultate … nisem prav pozorno foruma prebirala zadnje dni?

Nič držte se, se kaj čitamo.
Pozdrav, Lucija

Oj,
tudi jaz še nisem na počitnicah in sploh ne vem kdaj bom – MS izvidi so verjetno že gotovi, samo moje nevrologinje ni- tako, da sem naročena šele 30 t.m., predvidevam pa, da ni posebnih sprememb, saj bi me drugače že poiskali..
Se mi pa začne sredi naslednjega meseca fizioterapija za roko…

Tudi mene preganja čas tako v službi kot doma, pa ša tale stran mi zadnje čase nekaj nagaja – enostavno ne pokaže zadnjih javljanj in potem mislim,da ste vse nekam poniknile.

Prav dobro bi bilo če bi se uspele res kaj videti in spoznati pred koncem poletja – ko bo enkrat jesen bo spet manj časa..
Lucija, Ajda – sta vidve drugače OK – mene zadnje dni strašno dajejo noge – pa do sedaj z njimi nisem imela problemov – težko hodim po stopnicah in tudi po ravnem se mi nekaj zapleta….podvojila sem Mg pa imam še vedno krče…

no a vidita pa sem spet pri stokanju…

se beremo LP Nati

natka

Pozdravček vsem.
Jaz bom kar bolj službeno obarvala letošnje počitniško obdobje. Za oddih pa izbirala višje nadmorske višine. Morje pa mogoče konec septembra, začetek oktobra.
Tako da se ogromno beremo.

oj m*

te smem vprašati kje bo to višje nadmorsko ležeče. Tudi jaz bom letos čez poletje preskočila morje in se hladila v hribih- v severni primorski.

Super da bo tudi poletje aktivno na tej strani.

LP Nati

natka

Natančne lokacije še niso določene, vsekakor pa bom iskala visoko nadm. višino, svežino. Lahko pa, da se celo kje srečava, v hribih. Na plaži na brisači bolj težko. Čeprav obožujem plavanje v morski vodi, na kakem hrvaškem otoku, stran od vse gužve, panike, ekstracivilizacije. Sončenje pa itak nikoli ni bilo moj užitek. Prej mučenje. A ti imaš v severni Primorski že točno določeno lokacijo? Že preizkušeno?

Lepo, da se bomo tudi v poletnih mesecih kaj brale. Jaz bom sicer na dopustu nekje od 10. julija do … (kdaj se mi bo ljubilo), pa bom seveda potem prebrala vse za nazaj, da bom na tekočem.

Drugače pa sem kolikor toliko OK, če odštejem razne neprijetnosti, ki se mi pojavljajo (en dan problemi z nogo, potem mir, potem mravljinci v rokah, mir, mravljinci v podplatih, mir,…), samo da je pestro.

Lep sončen pozdravček,
Ajda

Pestro pa pestro. Sto na uro. Dokler je samo blago pestro, je kar ok.
Ajda, uživaj na dopustu.

oj,
ja imam preiskušeno lokacijo in sicer Bovec- ob reki Soči si napolnim baterije- je prijetno, ker ni nikoli vročine, in meni to odgovarja. Morja in gneče prav nič ne pogrešam…upam,da bom uspela biti aktivna(kolesarjenje, sprehodi…) če ne pa zadšča tudi sedenje ob reki in branje…

Ajda tebi želim lep dopust, sicer se upam še beremo prej…

LP Nati

natka

Nati, greš ti v šotor ali raje najameš hotelsko varianto? Kakšen namig bi mi prav prišel.

Nati, kako si. nič se ne javljaš, zato upam da si O.K. in da te ne lovijo kakšni mravljinci ali še kaj hujšega.

Kako pa kaj ostale. Vas kaj daje vreme ali pa trenutno uživate v ne preveč “poletnem”poletju???

Ajda

ojla,
seveda se ne javljam, če pa imam probleme s to stranjo – a vam vsem štima – meni računalnik + internet delata OK, le med.over nisem mogla zaštartati.

Drugače sem pa tako tako – malo sem bila jezna, ker sem šla na kontrolo k nevrologu pa je moja zdravnica mrknila na dopust, poleg tega bom morala še enkrat opraviti MRI ker slike niso dobre???!!! zdej sem naročena pa šele januarja- uf !

Drugače pa še kar, tole vreme mi ugaja, ker vročine ne prenesem.

m* – včasih taborim, drugače pa imamo hišo na Bovškem, starši prihajajo iz tistega konca , tako, da imam v bistvu počitniški problem rešen.

Kako ste ostale – se kaj menite za srečanje?

LP Nati

natka

Ojla
Se bom še jaz malo oglasla. Zdaj se odpravlamo na morje in me prav skrbi kako bom preživlala ta dopust zaradi vročine. Verjetno večinoma v senci. Samo meni pa ne paše tudi če se vreme hitro spreminja, tako kot nekaj zadnjih dni, dež pa sonce. Ima še kdo s tem probleme?
pozdravček

Tudi meni ne paše, če se ali pripravlja k dežu ali če je nizekzračni pritisk. S
soncem pa zaenkrat nimam kakih posebnih problemov. Tudi prej se nisem kdi ve kaj sončila, malo martinčkanja pa mi pride celo prav.

Uživajte kolikor se le da
Ajda

Hoj…

…na svojem delovnem popotovanju sem našla nekaj trenutkov, da se javim… in nekoliko prečitam vse zadnje outposte. Moram priznati, da meni vreme ne povzroča pretiranih preglavic. Nekoliko težje sem stala na začetku tedna – pravim da težje zato, ker sem se med vikendom preganjala, plezala in spuščala po Soških kanjonih – tako da fantje in punce, v kolikor se nameravate odpraviti takšni avanturi naproti… bodite fizično dobro pripravljeni. ali pa se pripravite na resen muskelfiber, ko te tudi noge ne držijo prav dobro… malo sem se ustrašila, ker nisem bila prepričana, ali je to od napora, ali pač od MS – pa se je izkazalo, da je imel napor tokrat glavno vlogo. Drugače pa kanjoning po Soči za pogumne vsekakor priporočam. ;))

Pa tudi drugače – jaz imam sicer strašno rada morje – ampak soški konci so za tiste, ki vam vročina ne paše preveč… super. Tolminsko, pa kampiranje (ali pač preživljanje dopusta) na Nadiži, ali pa morebiti Kras (kjer je poleg res lepe pokrajine resnično dobra hrana in kakšen glažek terana) … so super lokacije, kjer so temperature zmerne, umik v senco na dosegu dlani… dobra družba pa se tudi vselej najde ;)) Pa tudi predrago ni – se pravi, privoščjivo… Sliši se kot epp… ampak saj pravim, vikend sem preživela tam in sem navdušena. Zaradi klime pa se mi je izboljšalo tudi počutje.

Če pa boste v naslednjih dneh ostale kaj doma… v domače loge se vračam čez kašnih 10 dni… se lahko dobimo na kakšnem kofetku.

Čimveč sončka in prima volje,
Lucija

Lucija, sem ti prav fouš za tole bovško svežino. Jaz imam tudi v mislih izvesti nekaj takega. Izvajati vse svoje življenje. Z užitkom.

Tudi jaz sem si rada kdaj privoščila kakšno takšno avanturo, še lani poleti smo šli s kolesi po Dalmaciji, na Triglav, rafting , letos pa me kar malo stiska, že pri vožnji s kolesom me je rahlo strah, če bodo kakšne posledice glede mravljincev ali pa še kaj hujšega. Upam, da bom zopet našla pogum še za kaj drznejšega, zato ti kar nekoliko zavidam, da še imaš voljo in pogum za drzne stvari.

Nekoč…si bom zopet privoščila…

En lep sonček vsem (ker TRENUTNO dežuje) – že dolgo ni :)))
Ajda

Ajda, jaz si mislim takolele… nikar se ne pustit. Pogum velja – poleg tega pa se človek po vsaki stvari bistveno bolje počuti… še vedno pa početi vse v taki meri, da je še dobro. Nekoč sem nekoga slišala reči, da “preveč še s kruhom ni dobro”… kako pa se sicer počutiš? Če se okej – ne vidim razloga da si ne bi dala duška – do prave mere seveda. Jaz se ravno te dni spravljam spet na kolo… še dve leti nazaj sem aktivno kolesarila tudi v kakšen hrib, potem pa sem pričela z delom v Kranju in je za tovrstno rekreacijo nonstop zmanjkovalo časa. Sedaj sem razmislila, ugotovila da če pa sedaj res ne bom počela točno tisto, kar meni paše – potem pa je tako brez veze… no vidiš, in sem začela počasi nabirati kondicijo. Ne pretiravam – grem do mesta in nazaj kar je vsega 20 km, v trgovino ali na kavo se odpravim z kolesom namesto z avtom… take, majhne stvari. In se že pozna. Veliko boljše se počutim, pa še zadovoljna sem… Tk da, hrabro… en korak za drugim. Za začetek jo namesto po Dalmaciji mahni do Zbilja? ;)) Kava je tam kar prima. Luhko jo kdaj mahnemo tudi skupaj… saj pravim, čez 10 dni sem v LJ, če bo kdo še kaj tu… sm za…

Kako ste drugače?
Upam da vam vreme in podobne nujnosti ne nagajajo preveč? ;))
Lucija

Zanimivo je, da smo se vsi v preteklosti več ali manj ukvarjali s športom, aktivno živeli, preden nas je doletela sreča na loteriji, kot jaz pravim temu. Res pa je, da sem zopet naredila korak k svojim športnim aktivnostim (kupila sem si novo kolo), da sem se prepričala, da lahko zopet malo kolesarim. Poudarek je na malo, tudi nekje okrog 20 km lepe ravninske vožnje. Sem šla že trikrat in sedaj zadnjič nisem dobila več mravljincev. Vzpodbuda, morda jih tudi naslednjič ne bo…

Počasi se odpravljam na dopust (okrog 10.), se beremo, če ne prej okrog 1. avgusta.

Lep počitniški pozdravček
Ajda

Kad je već riječ o sportu: 15 godina sam se bavila windsurfingom i 4 godine planinarenjem. A sada mrak. Prije 3 mjeseca sam osjetila prve smetnje (mravinjanje) i dobila sam dijagnozu MS. Sada me pomalo strah nastaviti s ovim prekrasnim sportovima jer kod malo bržeg hoda osjetim mravinjanje u nogama. Strah me da mi fizički napor pogorša stanje. A bavljenje sportom mi tako puno nedostaje jer bez sporta ja jednostavno nisam ja.

Pozdrav iz HR.
L.

New Report

Close