Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Drugo Multipla skleroza Nati, Ajda …

Nati, Ajda …

Tam spodaj je že dolga kača, zato sem odprla novo temo.
Moje izkušnje. Odrevenelost trebuha in stegen v maju, juniju 2003. Začetek prvega zagona konec 2003. Nevrološka klinika julij 2003, postavitev diagnoze avgust 2003. Zavrnila sem vse infuzije, injekcije. Med zagoni se mi poslabša vid, opotekanje … standard. Drugi zagon konec oktobra 2003 – mogoče pa je bilo to še del prvega zagona. Homeopatsko zdravilo. Pomaga. Vsake toliko grem k akupunkturistu. Spremenila sem prehrano, uvedla dodatke. Aja, stara sem 28. Sredi aprila 2004 sem bila na terapijah v Laškem, ki nam pripadajo od zavarovalnice. Dobila sem reakcijo, odrevenelost leve polovice obraza, levo oko ima meglico. Drugače pa je bilo v Laškem super.

m* lp,
kolikor sem te razumela je bila odrevenelost komaj prvi znak, potem si še le dobila zagon s poslabšanjem vida,..Si imela letos že kakšen zagon???
Ali imaš med zagoni kakšne posebne težave (mravljinčenje, zamegljeno oko,..).

Mene še posebej jezi, ker sem včasih tako utrujena, da se mi zjutraj še vstati ne da, kaj še le delati.Upam, da ko se bodo začeli lepši dnevi, da bo tudi moja utrujenost izginila…upam.

Ajda

Ja tako se je začelo. V bistvu mi je nevrologinja rekla, da imam blage simptome.
Med zagoni sem samo bolj utrujena kot včasih. Pa hitreje si zaležim nogo, roko, pa imam potem mravljince – kratkotrajne. Na desni roki je bil verjetno od komolca do prstov kak živec pred kakimi tremi meseci “vnet??”. Pa me je srbelo za znoret. Drugače pa sem polna energije, naspidirana. Sem pa hitreje zaspana, utrujena.
Zadnji mesec imam odrevenelo levo polovico obraza in meglico na sliki levega očesa. To jemljem kot reakcijo na terapije in toplo vodo v Laškem.

Mam eno vprašanje – a ima katera izkušnje z mišično oziroma sklepno bolečino? Nekak tak občutek mora biti, kot pri revmi, le da se konstantno seli iz enega sklepa do drugega… ves čas že študiram, ali je to posledica viroze, ki sem jo (bravo jaz) ponovno prebolela na nogah kakšne 3 tedne nazaj, ali je pač povezano z MS ali pa malce obojega…

Drugače pa je tako – z jogo se prične ponovno v jeseni. Tako preko društva, kot še nekaj podobnih institucij, za katere so mi dejali, da je prav ok organizirano.

Za plavanje je že bilo napisano. Na DIFu se ponovno prične jeseni, drugače pa je jasno na voljo tudi rekreativno palavanje in jaz ponavadi hodim ob sobotah (ponavadi pravim zato, ker mi že nekaj časa ni zneslo) zjutraj iz zelo preprostega razloga, ker je takrat skoraj nihče ne plava… in je pol bazena praznega… tk da, če se bo kdo pridružil, bom vesela ;))

Drugače pa jo lahko mahnemo na kakšne izi sprehod na rožnik ali pa kaj podobnega (zaradi mene kamorkoli, ne vem s katerih koncev ste), da se malo spoznamo… obetajo se lepi dnevi, pa tudi prevroče najbrž ne bo… tko da punce, če ste za… pofočkajte en dva tri zame. ;))

Lp, Lucija

Meni bi ta Rožnik varianta kar godila. Sicer sem z Dolenjske, delam pa v LJ, pa tudi za konec tedna se velikokrat pojavim v LJ.

Poznam ta občutek bolečine v sklepih, pa tudi ne vem ali je to od MS ali od viroze. To se mi je zgodilo kako leto in pol nazaj in me je držalo kaka dva meseca skupaj. Verjetno je bil to že pokazatelj na MS, ne vem,…Zdravnica me je takrat dala na pregled za revmo, pa seveda ni bilo nič, mazala sem se z Naklofen gelom, pa je potem počasi nehalo.
Ko se je vse skupaj začelo pripravljati me je grozno zeblo, noge sem imela ledno mrzle,… Bolečina pa se je selila iz levega komolca, do obeh kolen. Desni komolec pa me zanimivo nikoli ni bolel,…
Od takrat se mi to še ni ponovilo (upam, da se mi tudi ne bo).

Trenutno pa me daje desna noga. V njej imam občasno, ko hodim, tak čuden občutek, kot da me nekaj drži okrog kolena. Upam, da bo čimprej prenehalo.

Tudi jaz sem za to, da se nekje dobimo in skupaj nekam gremo.

lp
Ajda

A nam odgovarja LJ z okolico?

Meni povsem.. samo jaz sem iz Ljubljane ;)) Nimam pa nič proti, če se zapeljemo kam drugam – le da mi bo potrebno dati zelo natančna navodila, ker sem nagnjena k temu, da se izgubim… na kratko, sporočite. Pa kdaj bi imele čas… se sprehodimo in spijemo en čaj al karkoli že.

Lp, Lucija

Ja za začetek bo mogoče dovolj kakšna bolj “na easy” zadevca. Špelin@ še ti povej.

Seveda, sem definitivno za eno lahkotnejšo varianto, ker nisem ravno hud “hribovc” 😉

Se strinjam z Lucijo: sprehod in kakšna pijačka :)))

čao

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~ ~ NeVeR RuN FaStEr ThAn YoUr GuArDiAn AnGeL cAn FlY ~

Čau vsem… sicer ne vem če je prav, da kar tako vmes tečnarim-…ampak vseeno- beseda ni konj-a bi se lahko tudi jaz pririnla zraven? Sej ne vem, a se že poznate?

…no se beremo

lep pozdrav
“tečnoba Tisa”

p.s.: še to , a si mi slučajno ti m* poslala mejl( iz foruma nosečnost)?

Mislim, da se tudi ostale še ne poznajo med sabo 😉 No, vsaj jaz sem tu tako na frišno…

Več nas bo, bolj se bomo imele fajn :)))

čao

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~ ~ NeVeR RuN FaStEr ThAn YoUr GuArDiAn AnGeL cAn FlY ~

Čau

Si pa zgodna špelin@- v soboto že ob sedmih pokonci! Jaz sem pa bol lena, pa še injekcije me malo zmatrajo tako da slabše spim ponoči pa moram zjutri eno kitico več odspat. Pa zdi se mi, da me tudi sonce bol zmatra, no sicer ga pa zdaj ni še prav dosti. Kje je ostalo poletje?
Kako se pa ve počutite na morju, ko si malo več časa na soncu? Meni je rekla nevrologinja naj bom rajš bol v senci.

Kdaj pa bi bil ta zmenek?

pozdravček

Punce (no in kakšen fant … da ne bo slišati tako izključujoče) – če vam je ok, pa če boste v Ljubljani… predlagam naslednjo soboto en na izi pohod do Rožnika. Ni prehudo, gori se je lušno vsest na kakšen drink – pa še ta vikend je relativno slabo vreme… pa je bolj fino, če jo mahnemo, ko je malo lepše. Kako se vam to sliši… ? Mam občutek, da bomo med tednom težje usklajevali urnike.

Kako se vam to sliši…?

Pozdrav, Lucija

Uf, imam živo budilko, ki je naravnana na šesto uro 😉 Naša petletnica je namreč hudo zgodnja ptica 🙂

Jaz sem na morju že prej bila vedno pretežno v senci, ker imam alergijo na sonce 🙁

čao

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~ ~ NeVeR RuN FaStEr ThAn YoUr GuArDiAn AnGeL cAn FlY ~

Evo, Lucija, jaz se s tvojim predlogom strinjam 🙂

Samo eno vprašanje: ker nimam pojma, koliko časa se hodi oz. kakšna je pot na Rožnik, bi rada, da mi kdo prišepne, ker sem noseča (prva nosečnost je bila rizična, zdaj je zaenkrat vse ok – trkam…) in moram že zaradi tega vse bolj na “easy”. Sprehode delam tudi sedaj, ampak res lahkotne.

čao

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~ ~ NeVeR RuN FaStEr ThAn YoUr GuArDiAn AnGeL cAn FlY ~

Ja tudi mene zanima kaka je pot tja gor. Sama sem včasih hodila tudi po hribih, ma zdaj pa ratam preveč zmatrana. Malo pa je tudi to da sem po drugmu zagonu kar panična in se prav bojim dolgo hodit. Ja vem morda je malo čudno slišat, verjetno je dosti tudi psiha.

…ja špelin@ kr zgodej vstajate, ampak sem ti prav fouš, tudi jaz bi mela tako budilko. Upam da bom tudi jaz enkrat kmalu “srečka nosečka”.
čau

Ja, tudi jaz se zavedam, da pri takšnih zadevah veliko naredi psiha…

Kar pa se bebice tiče: ko se boš (bosta) za to odločila, ti želim čudovito nosečnost in pridno bebico :)))

čao

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~ ~ NeVeR RuN FaStEr ThAn YoUr GuArDiAn AnGeL cAn FlY ~

Tisa, možno, da sem bila jaz. Ne spomnim se. O čem pa sem – če sem – ti pisala?
Jaz sem za predlagan termin in lokacijo. Itak bomo lepo skupaj odločale, a gremo naprej ali nazaj … Važno je, da se dobimo in kako rečemo. Pa se malo nasmejimo.

Hoj… pot na rožnik je položna in meni se zdi zlo na izi… če gremo počasi gor, smo na vrhu v kakšne pol ure. Ali še manj. Ponavadi hodim gor kakšne 20 minut. Drugače pa se lahko zgolj proti večeru dobimo na kakšni pijački, če vam ni preveč do hoje… sporočite… en teden je časa za odločanje (grozijo mi namreč v službi, da moram na nek službeni sestanek v soboto, pa se zaenkrat hrabro upiram… :)))

Se kaj javim, pozdrav

Lucija

New Report

Close