Najdi forum

Pozdravljeni,
imam en velik problem in sicer sem v 7 tednu nosečnosti stara sem pa 23 let. Oče otroka me je pustil na cedilu ko je izvedel čeprav sva bila skupaj 3 leta. Tega otroka si sama sicer želim obdržat saj vem da bom mu nudila kolko je v mojih močeh. Problem pa je v tem, da imam stanovanjski problem živim sicer pri prijateljici v podnajemniškem stanovanju in vem da tam z otrokom nebom mogla ostat. Zanima me vaše mnenje, ali je prav da spravim na svet otroka ki bo odraščal brez očeta in brez neke finančne podpore. Sama sem sicer zaposlena imam povprečno plačo, izredno še študiram. Na finančno pomoč očeta otroka lahko kar pozabim kar mi je dal jasno vedet. Rada bi slišala kak nasvet, sama sem zmedena, res ne vem kaj bi. Vem da se bo treba marsicemu odpovedat, na to sem tudi pripravljena, pa vseeno me skrbi da v današnjem času ni dovolj da ima otrok ljubezen. Sorodniki in staši so za splav in me ne podpiajo. Kakšne imam možnosti za dodelitev kakega neprofitnega stanovanja? Kako dolgo se čaka? Kaj naj izberem lažjo pot, naredim splav in si to celo življenej očitam?

Hvala za kakršnikoli nasvet!
lp

Draga Tanči!

Verjamem, da ste se znašli v težki situaciji in dilemi. Partner, ki bi vam prav zdaj moral stati ob strani, vas je pustil na cedilu. Tudi starši in sorodniki vas ne podpirajo. Poleg tega imate tudi stanovanjski problem.
Vendar če želite obdržati otroka, ki vam raste pod srcem, in mu dati življenje, obstajajo rešitve in pomoči tudi v vaši situaciji.
Prednost za vas je to, da ste zaposleni in prejemate redni dohodek. Upravičeni boste do starševskega nadomestila za čas starševskega dopusta. Prejeli boste tudi znesek, namenjen pomoči ob rojstvu novorojenca, ki ga prejme vsak otrok, katerega mati ali oče imata stalno prebivališče v RS. Redno boste prejemali otroški dodatek.
Pozanimajte se na pristojnem CSD glede denarnih socialnih pomoči – rednih in izrednih.
Obrnete se lahko tudi na Karitas – Župnijsko, Škofijsko ali Slovensko Karitas. Lahko vam pomagajo z raznimi oblikami pomoči – hrana, oblačila, plačilo računov…
Glede neprofitnih stanovanj se obrnite na ustrezen organ v vaši občini. Neprofitna stanovanja se dodeljujejo na podlagi razpisov, čakalne dobe so v različnih občinah različne.
Rešitev za vas bi morda bil tudi odhod v katerega izmed materinskih domov po Sloveniji. Res je to le začasna rešitev, ampak ravno za vas v pred in poporodnem obdobju morda najustreznejša. Svetovalke bi vam nudile svetovalno pomoč in podporo pri reševanju stiske, ostale uporabnice s podobnimi stiskami pa bi z vami delile izkušnje. Lahko pokličete tudi na telefonsko številko, zapisano v mojem podpisu vsak delovnik od 8 – 20 ure.
Držim z vami, Tanči, kakorkoli se boste odločili!

Suzana Gliha Škufca, univ.dipl.soc.del. Materinski dom Škofljica-Zavod Pelikan Karitas, tel.: 01/366-77-21 http://pelikan.karitas.si/materinski/index.php

Lep pozdrav.

Tudi meni se je zgodilo isto.Ostala sem sama,ko sem bila noseca en mesec.Otroka sem seveda obdrzala in zdaj imam prelepo hcerko,ki je stara dve leti.Tudi sama se bila brez vsega,povr pa se brez službe.Zdaj zivim pri starših.Moj svet je lepši odkar sem jo rodila in ni vecjega bogatstva od otroka.Zato ti z najvecjim veseljem polagam na srce da tega otroka donosiš.

Drži se.

Prejmi en velik pozdrav in poljub od Snežane in Anabele

Snežana,

najlepša hvala za vzpodbudne besede. Tudi jaz bom mojo pikico obdržala saj mislim da se stvari potem vseeno nekako uredijo.

Lep pozdrav ter veliko srečnih trenutkov z tvojo hčerkico.

meni se je to zgodilo pred 5 leti in pol,sicer od hčere oče plačuje preživnino 20.000 SIT zgolj zaradi ljubega miru,stikov noče imeti.
Jah,ne bom te zavajala.Težko je včasih,pa niti ne toliko kar se materijalnih stvari tiče, ampak ostale stvari.Težko je,ko si hči tako zelo želi očeta kot ga imajo njeni prijatelji,težko je,ko si za vse sama (starši mi ne morejo veliko pomagati)….Ampak kljub vsemu bi bilo moje življenje skoraj brez pomena brez moje srčike.
Tako,da ja,splača se,pa tudi država ti dejansko do neke mere pomaga,kar pojdi se pozanimat na csd.In še nekaj,če veš kje je oče,se tudi o tem pozanimaj kako bi ga po pravni poti pripravila do tega, da bo plačeval vsaj minimalno preživnino.To je pravica tvojega otroka.

New Report

Close