Naslovnica Forum Zdravje Čutila Otorinolaringologija Nastavek za nos

Nastavek za nos

Pozdravljeni, nevem ali ste ze slisali za rhino correct scipalko za nos ki naj bi pomagala izoblikovati nos. Zanima me ali je to res da pomaga ali ne?
Torej zanima me tudi naslednje pred 2 leti sem imela operacijo nosu, zaradi otezenega dihanja pa se malo je bil zvit. Vendar ni nic bolje, zato sem se odlocila da bi operacijo ponovila, ker pa mi nos ni vsec, bi si ga dala tudi olepsat. Zanima me ali se da da bi imela operacijo za sinuse in obliko skupaj? ( je pa res motece ker vecino casa diham skozi usta)… in ali je to samoplacnisko? Hvala za odgovor.

Spoštovani,

Hrustanci in kosti se zaradi ščipalke ne bodo preoblikovali, lahko se le skrčijo koža in podkožje – mehka tkiva (začasno), kar se bo odmiku ščipalke ponovno raztegnilo.

Sprašujete po hkratni reoperaciji nosnega pretina in popravi izgleda nosu, to se skupaj imenuje funkcionalna rino(re)septoplastika. To je seveda možno. O vsem se dogovorite že vnaprej z operaterjem – pričakovanja z vaše strani in možnosti s strani kirurga.

Operacija sinusov (obnosnih votlin) pa je spet nekaj tretjega, najbrž pa teh težav nimate.

asist. dr. Tanja Soklič Košak, dr.med. specialistka otorinolaringologije Klinika za ORL, Univerzitetni klinični center Ljubljana MD MEDICINA, Bohoričeva 5, Ljubljana Telefon: (01) 430 90 10 GSM: 031 214 444 [email protected]

New Report

Close