Naslovnica Forum Duševno zdravje in odnosi Odnosi in socialna prva pomoč Vrnitev k sebi Našla ljubezen v tujini, pa vendar

Našla ljubezen v tujini, pa vendar

On je tudi meni bil všeč, kar sem mu priznala. Dogovorila sva se za obisk in je po enem mesecu prišel k meni, za dva dni.
Pozdravljeni,

pišem ker se počutim prizadeto in neumno. Šla sem na dopust, težko zaslužen. Destinacija je bila naključno izbrana, vse je bilo nenačrtovano – želela sem pač le proč od norega življenja.

Izbrala sem potovanje v eno državo katera me že dolgo privlači in mi je tokrat prvič uspelo obiskati to deželo. Šla sem na potovanje sama, ker sem pač samska.

Na tem potovanju sem spoznala nekaj zanimivih ljudi s kaerimi smo sedaj prijatelji. Poleg tega sem spoznala enega moškega – tujca, s katerim sva se osvajala v tistem času ko sem bila na tem potovanju, ni se pa med nama nič zgodilo…. Vse je ostalo le na besedah. Na koncu potovanja smo si zamenjali telefonske.

Ko sem prišla domov sva se s tem tujcemzačela dopisovati. Dveno in po nekaj ur. Priznal mi je da sem mu zelo všeč in da bi rad kaj več. On je tudi meni bil všeč, kar sem mu priznala. Dogovorila sva se za obisk in je po enem mesecu prišel k meni, za dva dni. Nisem se počutila ogroženo ali nezaupljivo….nisem premišljevala o nevarnostih, nisem bila v dvomih. Preden je prišel k meni, sem ga vprašala zakaj je še vedno amski, mi je odgovoril, da je imel eno žensko vendar se ni izšlo. Sedaj je tretji mesec odkar sva ˝skupaj˝ – pride k meni dvakrat na mesec za nekaj dni, januarja pa naj bi se dokončno preselil. Šef za katerega sedaj dela mu išče delo tukaj ….skratka, preveč dobro da bi bilo res. Tip je prodal hišo, zaključil z vsem in mi za sveto obljublja da vse kar si želi je biti z menoj in z menoj načrtovati prihodnost…..in doživeti starost. Vmes mi je nekajkrat rekel (ko sva se hecala na temo poroke, da se bo z veseljem z menoj poročil, če ga bom še hotela) ……

Dokler dva dni nazaj nisem izvedela, da ni glih tako samski. Povedal mi je, da je bil poročen (uradno še vedno ker je ločitveni postopek še v teku in bo trajalo naslednjih 18 mesecev preden bo dokončno), da s to žensko ima dva otroka, da se je od nje odselil že pred 8 leti in od takrat nima nič z njo niti je imel kakšno drugo……..Nakar me je vprašal če še želim imeti kakšnega opravka z njim, glede na njegovo preteklost….in na to da zdaj vem vse o njemu.

Ni me zmotilo da je bil poročen, da ima otroke. motilo me je le to, da mi ni povedal, iskreno in odkrito to kar je prav za povedati nekomu s katerim načrtuješ prihodnjost in s kaerim želiš biti za vedno. Nekomu katerega imaš rad….. Počutim se kot najbolj neumna oseba na tem svetu. Zlorabljeno….. ne gre za neko malenkost…gre za le nekaj pomembnega……

On ves čas zatrjuje da se je bal povedati. Se je bal da bom zbežala stran. Da ge ne bom potem hotela, če bom vedela njegovo preteklost. Da ga je enostavno bilo strah. Da mi je hotel nekajkrat povedati pa se ni upal. Jaz se spomnim, da mi je rekel da mi ima nekaj za povedati vendar osebno….. Kljub temu se počutim k zadnji drek in kot najbolj neumna oseba na svetu. Ni mi jasno kako te je lahko tako strah kej tako pomembnega povedati….Kako si lahko takšen do nekoga, koga kao neizmerno ljubiš….

Pozdravljeni,
koliko časa sta skupaj? Tri mesece, pa se bo že preselil k vam. Ali se vam ne zdi, da je zgodaj? Nekam hitro gre vse skupaj. Seveda je čudno, da vam tega ni povedal prej. Pošteno bi bilo, da bi vam povedal. Jaz bi se spraševala, kaj vse mi še skriva. Pa ga vi preizkusite, pa si izmislite, da ste tudi vi… – kar koli že, pa da vidite njegovo reakcijo. Vsekakor počasi in previdno. Veliko lepih besed na začetku običajno ni dober iztek.
Srečno!

Mateja Debeljak www.vsedobro.si

Pozdravljeni,

hvala za odgovor. Seveda sem istega mišljenja kot vi. Preveč dobro, da bi bilo res. Osebno poznam tudi pare, ki so na hitrco začeli živeti skupaj, in so sedaj še vedno srečno poročeni.

Sicer pa, ko mi je rekel, da se želi preseliti k meni in da bova tukaj naprej skupaj živela, sem mu postavila pogoj, da bo moral najprej najti delo tukaj potem pa se bova naprej pogovarjala. Po njegovih besedah je že imel razgovore …jaz nisem preverjala podrobnosti. Lahko bi, ker mi je povedalime firm s katerimi je imel razgovore. Se mi je pač zdelo neumno, ker če človek za vsako malenkost preverja, je vsaka nadaljnja stvar brezveze.

Glede te situacije mi vedno znova razlaga, da ga je bilo strah povedati, ker bi potem jaz zbežala stran….

Kaj vse mi skriva oziroma mi po pravici ni povedal, je vprašanje katero tudi mene matra. Sem mu tudi točno to povedala…da gre za zaupanje katerega je on zlorabil…

Ne vem. Čisto sem zbegana in prizadeta. Razočarana…

Pozdravljeni,
težko je, ko si srce nekaj želi, razum pa ve, da stvari niso take kot bi morale biti. Predvsem bodite prijazni s seboj, pocrtljajte se in upam, da boste še kaj potovali. Pri tej vezi pa res previdno in počasi.
Srečno!

Mateja Debeljak www.vsedobro.si

[*]težko je, ko si srce nekaj želi, razum pa ve, da stvari niso take kot bi morale biti. [*]

Ali so sploh kdaj pri komu stvari takšne kot bi morale biti? Ali obstaja par kateri se lahko pohvali, da je vse tako kot mora biti? Res me zanima ali jaz imam nerealna pričakovanja: da je nekdo z meoj odkrit in ima odprto komunikacijo?

[*]Predvsem bodite prijazni s seboj, pocrtljajte se in upam, da boste še kaj potovali. [*] Bom premislila, in zagotovo bom hudičevo pazila, da se spet kdo ne obesi name 🙂 🙂 🙂

[*]Pri tej vezi pa res previdno in počasi.[*] Zdaj sem že hladna kot špricer…..tko da naprej ne bo pretežko….

Hvala za odgovor in nasvete.
Lep pozdrav in vse dobro!

Pozdravljeni!
Seveda so povsod težave. Del medsebojnih odnosov so težave in zapleti. Vprašanje je, kako dobro jih par rešuje. In kakšne vrednote so komu pomembne. Kaj lahko prenese in česa ne. Odnosi so res marsikaj. Najbolj zanimivo pri vsem tem pa je, da se veliko zadev, ki se dogajajo med nami sploh ne zavedamo, dogajajo se nezavedno a imajo še kako močan vpliv na medsebojno dinamiko. Opazovanje sebe, drugih, občutenje tega kar je v nas in sprejeti konstruktivno kritiko so zelo pomembne lastnosti, ki prispevajo k boljšim odnosom. Bolj ko se imamo radi taki kot smo, z vsemi svojimi napakami in pomanjkljivostmi, bolj prijetni in ljubeči ljudje prihajajo v naše življenje. Seveda se pa še vedno najde kdo, ki “prifrči” v naše življenje in nam “zakuha” takšno ali drugačno preizkušnjo. Dobro ste šli skozi vašo preizkušnjo. Zdaj pa v nova raziskovanja, saj ste bolj bogati z izkušnjami in imate več znanja.
Srečno!

Mateja Debeljak www.vsedobro.si

Kljub temu, da sta se vsak dan veliko “pogovarjala” o njemu ne veš veliko.
Zamolčal ti je otroke, zlahka prodal hišo (hm?) in podrl bi vse mostove za sabo. A to pomeni, da ne želi biti del življenja svojih otrok? To bi mene zmotilo… Koliko bi se lahko na takega človeka res zanesla.
A poznaš kaj njegovih prijateljev, znancev, staršev, sorodnikov ? Veš kaj o njegovi socialni mreži? Kako funkcionira v vsakdanjiku? Ali je vse kar veš o njemu samo na podlagi tega, kar ti je on povedal? Ali si dejansko s svojimi očmi “preverila” to kar pravi?
Meni bi malo gorela rdeča luč, če bi nekdo želel na vrat na nos pustiti vse za sabo in se prilepiti name. Ker ljubezen gor ali dol, poteza ne nepremišljena – in nista več zaletava najstnika.
Vsekakor pa bodi previdna pri denarju, ker negativnih zgodb imaš tu kolikor hočeš…

eh lepo te prosim no. Gotovo gre za neko eksotično državo in tip je iskal prvo prosto žensko, da se spravi ven iz luknje. Zaljubila si se v iluzijo, realnost je pa taka, da je poročen in ima najmanj dva otroka. Če misliš, da je bil osem let brez seksa, potem si padla na glavo.

No, ne gre za kakšno eksotično državo. Gre za EU državo tako, da me glih zaradi tega da se zvleče ven iz revščine, pridobi EU potni list, ne potrebuje. Kar se tiče denarja me zagotovo ne potrebuje. Sedaj je že dobil delo v moji državi in bo zaslužil več kot jaz. Črno na belem, dokazano. Za otroke skrbi in plačuje redno ves čas, več kot bi moral. So se stvari malo razjasnile.

Še vedno ostaja grenak priokus. Ni se lagal o dejanskem stanju. Je res samski toliko časa kot je rekel – toliko časa odkar je pustil bivšo ženo. Skrbi za otroke, mogoče boljše kot marsikakšen oče ki živi z družino. Žal je naredil napako da mi ni takoj povedal. Zaradi tega bom bolj previdna in pozorna. Je naredil veliko napako zaradi katere bi ga takoj napodila stran, so pa tudi plusi zaradi katerih ga ne želim napoditi stran.

Ko sva se pogovarjala in je rekel, da mi ni povedal takoj ker sam ni vedel kaj bo, ker sva le iz različnih držav, pa tudi ker ga je bilo strah da ga ne bom hotela ker ima otroke (jaz sem samska). Povedal je tudi, da ta njegova bivša žena svojemu sedanjemu partnerju ni takoj povedala in ker on sam do sedaj ni imel v življenju nobenega komur bi to moral razlagati, je reagiral tako kot je. Neumno. Sicer pa, zelo jasno mu je da bo pri kakršnikoli naslednji neumnosti končal na cesti. In če je to edina neumnost, potem bo cool. Če ne, bo on na zgubi.

Bomo videli. Vsaka stvar je za nekaj dobra….

Pozdravljeni,

nisem brala vseh odgovorov oz. dialoga po vašem opisu. Razumem, da moški ne želi govoriti o tem, da je v ločitvenem postopku, ker se boji, da vas bo to odbilo. Nikakor pa v svoje srce ne bi več sprejela moškega, ki je tako hotel zatajiti svoje lastne otroke. To marsikaj pove o njem. Se vam ne zdi? Ko so enkrat na svetu otroci, pridejo v paketu s svojimi starši, bodisi so ti poročeni, ločeni ali v postopku. Mar jih ni nameraval obiskovati, imeti stike z njimi? In če bi to bili vajini skupni otroci? Kaj bi si mislili takrat?
No, morda (MORDA) vam je o tem mislil povedati enkrat kasneje. Le morda. Ali pa tudi nikoli. Še dobro, da ste zvedeli sedaj.

Da je v ločitvenem postopku in ima otroke je skrival, ker se je lagal. Na koncu se je izpostavilo, da se ne ločuje….je potem priznal, ko ni imel več nobene izbire, ko sem ga soočila s tem, da sem izvedela resnico.

Edina razumna razlaga: če skriva svoje dejansko stanje, pomeni, da laze. Nobeden, ki ima ciste namene, ne skriva otrok niti skriva da se ločuje….

Njegov namen je bil avantura, kar pa sem mu na začetku – preden sem sploh imela kaj z njim – jasno povedala, da me ne zanima – da nisem tip za avanture. In ker je vedel, da me ne bo položil če mi bo povedal resnico, se je lagal…. do konca, dokler nisem črno na belem mu pokazala da laze…. to je edina resnica v tej situaciji…..

Pozdravljeni

Danes sem opazila, da ste moj post oziroma zgodbo spreminjali (naslov) in dodali vanjo sliko. To mi ni všeč.

Ne vem sicer zakaj ste to naredili, da pritegneta več bralcev ali iz nekega drugega razloga. Kakorkoli, ni mi všeč. Gre za mojo osebno zgodbo katero sem prostovoljno delila z drugimi in se ne strinjam in mislim da ni prav da mojo zgodbo nekdo spreminja ali nadgrajuje. Ker to potem ni koja zgodba in to kar sem jaz želela povedati. Slika katero ste dodali razumem kot posmeh…..saj sem v enem od komentarjev napisala da gre za nekoga iz EU in ne za nekoga iz kakšne eksotične države.

Hvala in lep pozdrav.

Pozdravljeni, sama nisem nič spreminjala. Sem šele sedaj opazila, ko ste omenili. Se strinjam z vašo pripombo. Bom posredovala.
Lep pozdrav!

Mateja Debeljak www.vsedobro.si

Pozdravljeni, sama nisem nič spreminjala. Sem šele sedaj opazila, ko ste omenili. Se strinjam z vašo pripombo. Bom posredovala.
Lep pozdrav!

Mateja Debeljak www.vsedobro.si

Pozdravljeni, sama nisem nič spreminjala. Sem šele sedaj opazila, ko ste omenili. Se strinjam z vašo pripombo. Bom posredovala.
Lep pozdrav!

Mateja Debeljak www.vsedobro.si

Hvala

Ojoj. Bom spet urgirala.

Lep pozdrav.
Mateja Debeljak

Mateja Debeljak www.vsedobro.si

Jah draga moja…
tako ti je to,v komentarjih so ti lepo ves čas pravili kakšna je resnica,
ampak ne ti ne….želela si še več soli.
No ne pravijo zastonj v vsakem slabem je nekaj dobrega..tudi jaz sem šel in še hodim
po takšni poti a z dokaj jasno vizijo v glavi in to nekaj šteje za vse vpletene.
V glavnem čisto zares:Kdor v samem startu zataji svoje otroke ta ni vreden nobenega popravca.Pika
Veliko sreče v prihodnje.M

New Report

Close