Najdi forum

Nasilje v šoli

dober dan!
Moje ime je ziga in bi vas rad uprasal za nasvet glede solskega nasilja sicer me v soli vsi zanicujejo. Sošolcise veckrat postavijo proti meni in me zbadajo z zaljivkami in ce se probam postavit zase preklopijo na fizicno nasilje, ko to omenim profesorjem moje pritozbe le odmahajo in jih ne uzamejo resno. prosim za nasvet kako spopasti taksne ljudi
hvala

A imaš kakšno starejšo sestro ali brata?Če imaš potem se naj gre on malo pogovoriti z sošolci včasih pomaga

v vsakem primeru se še 1x zaupaj vsaj mami, potem je na vrsti razrednik in šolska svetovalka/psihologinja … ti trije skupaj morajo narediti red.

nova
Uredništvo priporoča

šolska psihologinja bosta obvestili ravnatelja, če ne bo prej miru. Če ima psihologinja oz. šolska svetovalna delavka svoj kabinet, poglej kdaj ima delovni čas za stranke in pojdi takrat tja. Takoj!

Vpiši se na judo, karate, plezanje oz.kakšen šport, ki ga imate v šoli. Tam učijo zdrav duh v zdravem telesu. Okrepil se boš fizično in psihično in takoj se boš počutil bolje. Družil se boš s sebi podobnimi in imel tudi sam družbo.

Oče je samo bolj nemočen in prestrašen, kot ti. Če bi bil močnejši od tebe, bi šel v šolo in zahteval red, zato mu ne zameri. Preseži svoj domači vzorec in ne se bat.

Kaj delaš ob tem času na netu??? Marš k uri slovenščine, da te naučijo uporabe velikih začetnic in ločil, pa tvorbe povedi tudi!
Ko boš to obvladal, te ne bo nihče več žalil.

Imela podobno situacijo kot ti, v srednji šoli tista punca mi je grozila s škarjami da me bo zaklala, hodila za mano iz šole me zasledovala sredi ceste pljuvala po meni dobesedno je pljunila. V razredu profoksi še opazili niso nič, nekega dne sem imela dovolj sem prišla domov se zrušila psihično in fizično pred staršema in jima povedala vse. Še isti dan sva odšle z mami do razredničarke, in sem povedala vse kaj se dogaja. Razredničarka je potem povedala da je ta punca psihični primer da je njena mami rekla da je v psihiatrični oskrbi, da imajo velike probleme doma, nasilje itd. Kar seveda ni opravičevalo dejanja te punce, no razedničarka ji je omenila da naj me pusti na miru. Naslednji dan ko sem prišla v šolo, so me te punce obkolile že pred šolo, sama sem bila pa v tistem momentu tako polna samozavesti ker sem vedela da mi stoji za sabo vsa šola in starši da sem jih gledala direkt v oči brez strahu tudi one so me gledale in se mi potem odmaknile. Tudi pipniti me niso upale, potem nikoli nisem več imela težav.

Skratka dragi fant, povej svojim staršem kaj se ti dogaja in takoj odidite k razredničarju ali svetovalni delavki da se izve kaj se dogaja. Bullyiing je treba preprečiti in to se da edino na način ko se žrtev postavi sama zase in se izpostavi jasno problem. POVEJ TAKOJ!

Upam, da se ne hecaš, ker ne veš koliko otrok dejansko trpi tako šolsko nasilje. Če se pa res spravljajo nate, ti pa predlagam, da si ogledaš naslednji video:

[youtube]mEqniEvNcnk[/youtube]

P.s: ne mi spet s kakšno teorijo in svetovalkami, človek se mora v življenu naučiti postaviti zase, če ne ga bodo večno izkoriščali in ga mentalno/fizično plenili.

Seveda pa obvezno zaupaj mami pa potem kot so ti ostali svetovali.Pa srečno

Šolske svetovalne službe so zanič! Ko sem bil sam otrok, sem bil deležen nasilja in sem šel k šolski svetovalni službi, ona pa vse, kar je naredila, je, da je poklicala mojo mater. Doma pa samo, da se moram znati postaviti zase in da naj k šolski svetovalni službi ne hodim več.

To je res, da se mora človek sam zase postaviti. Ampak v šolah je to malo drugače, če je neka skupina najstnikov naperjena vate in nihče tega ne vidi, potrebuješ pomoč. Ne more biti 1 proti 5tim ali 10tim ali 1 proti celemu razredu to je tudi v določenih primerih. Tak otrok/najstnik potrebuje pomoč od zunaj, tudi če se sam postavi zase ga bodo maltretirali. V teh primerih enostavno potrebuješ pomoč staršev in mentorja razredničarja in ostalih da nasilneži dobro vedo da imaš ljudi za sabo, ker oni jih imajo ponavadi tudi.

Naj še povem, da sem bila sama čisto nasprotje nesamozavestne, plahe najstnice, ta punca in njena “tolpa” me je maltretirala ravno zaradi tega, zaradi ljubosumja ker sem bila suha, čedna punca, komunikativna z dobrimi ocenami, one so bile vse debelajse, možače, dokaj neiteligentne. Sem pa že potrdila da je bilo to dekle ki me je maltretiralo tudi psihični problem in je njena mati celo prosila razredničarko za razumevanje.

Na redkih šolah so svetovalke dobre. Sem bila že v stiku s takimi, ki so mi razložile, da ne bodo nasilje javile naprej, ker je preveč papirjev za uredit.

Če starši nočejo nič…imaš SOS telefon 080 11 55. In svetovalnice – tule maš link: http://www2.arnes.si/~osljkom2/Vzgoja_za_nenasilje/Organizacije.htm pa boš videl ktera ti je najbližja.

Prej boš s pomočjo kakšne svetovalnice prišel do željenega.

p.s.: Če si slučajno iz celjskega konca…lahko prideš do mene…http://www.instituteteos.si/index.php/ct-menu-item-7 (p.s.: NI reklama, ker z najstniki delam for free!!!!!)

Kaj delaš ob tem času na netu??? Marš k uri slovenščine, da te naučijo uporabe velikih začetnic in ločil, pa tvorbe povedi tudi!
Ko boš to obvladal, te ne bo nihče več žalil.[/quote]

Nehaj s takimi bedastimi!

prešaltaj na drugo šolo,. ker tle je očitno polno nekih neandertalcev. Al pa si preberi oni post , k je en fotr nalomu mulca, ki je teroriziral njegovo hčer z ključem. odličen post, in še bolj odlično in hvale vredno dejanje. Tisti mulc zihr ne dela ve pizdarij

Vao bravo a misliš, da sedaj si pa samega Lokija prijel za jajca. Sploh ni smešno drugače.

Vao bravo a misliš, da sedaj si pa samega Lokija prijel za jajca. Sploh ni smešno drugače.[/quote]

P.s: ne vem zakaj se take komentarje briše, naj ostanejo, da se vidi, kako imajo nekateri “čudne” ideje smeha.

pozdrav
To ni so redki primeri.Tudi mojega sina so občasno sošolci maltretirali ,zajebavali in tepli ,še posebej en ,prepotenten privatnikov sin,dokler nisem sam posegel v to situacijo in mu pošteno zagrozil ob resnim pogovorom.Od tistega trenutka naprej ima mir tak kot si ga želi imeti.

kar se tiče OŠ in nasilja. se opravičujem u naprej, učitelji so totalno nesposobni glede nasilja. če umeniš komu kaj ti reče: jaa bomo uredili, se pogovorili, nehaj biti toži baba. učitelji bi morali biti naši vzorniki, tisti katerim lahko tudi zaupamo, ne pa da te še oni zajebavajo. resno bi se lahko malo pogledali in postavili u vlogo žrtve ki je vsak dan tepena. sramota za naše šole.

Tudi mene so nekateri zafrkavali, ker sem bil 60 kilski paglavec…. A glej ga zlomka med poletnimi počitnicam sem se bildo ko nor in naslednje šolsko leto so vsi hotli bit moji kolegi

Pozdravljeni.

Imam naslednji primer. Učenka pri meni obiskuje individualni pouk. Stara je 9 let. V šoli je bila že dvakrat pretepena od učenca, ki obiskuje 6. razred. Nasilje se je zgodilo v času vožnje s šolskim kombijem. Voznik kljub temu, da je videl nasilje, NI ukrepal. Prvič je bila deležna močnih udarcev z velikim dežnikom (del z ročajem) po ledvenem predelu, hrbtu, po glavi. Drugič z močnimi udarci pesti po glavi. Učenka je v stiski zapustila kombi. Voznik ni šel za njo, da bi jo pomiril in ji svetoval, da se pelje iz šole domov po ustaljenih dogovorih ampak je pustil 9.letno učenko samo, da je hodila po izredno nevarni cesti proti domu.

Ta teden je prišla k meni, potožila z močnimi glavoboli, slabim počutjem, tudi bruhala je. Omotična, slabše sliši, njeno zaznavanje in reagiranje je bilo zelo odsotno.
Učenka je pridna, vzorna, ne izstopa in je med boljšimi svoje generacije.

Starši so obvestili ravnateljico o dogodku. Otroka so peljali na pregled k zdravniku (slikanje itd). Kljub obveščanjem, ta fant nadaljuje s svojimi fizičnimi napadi.

Kaj storiti? Sama sem bila čisto zaprepadena, ko sem izvedela kaj se dogaja. Deklica je stara 9 let. Vse je še pred njo… sedaj se ji je pa sesul svet… dvomi vase…

Vsak nasvet, predlog mi bo v pomoč, saj se s tem srečujem prvič.

Najlepša hvala za odgovore.

Zdravo,

sicer nimam izkušenj, a bi svetovala, da se to nemudoma spravi naprej, do svetovalne in ravnatelja (če še niste), vse kar je v tej smeri mogoče. In če to ne zaleže, bi bilo po mojem res najboljše, da pride kak starejši brat/bratranec “na tihem” v šolo in se malo pogovori z učencem. Ne mislim, da ga zdaj pretepe, samo pogovori naj se z njim malo na “trše”, pa bo zaleglo.
Sama sem imela podobno izkušnjo kot dekle, na enem od krožkov se me je občasno lotil en fant. Nekajkrat se je zgodilo, nakar sta ga enkrat počakala malo starejša bratranca, se z njim lepo pogovorila, pokazala mišice in od takrat se me je izogibal v krogu 10m. Ne podpiram nasilja, ampak očitno včasih drugače ne gre.
Drži pa vsekakor, da od vas kot od učiteljice ni preveč vzgojno predlagati česa takega… mogoče le malo namignete v tej smeri. V končni fazi naj ga poskuša nekdo, če se poba še kar ne bo umiril, posneti, punca naj obišče zdravnika, poslika modrice, pa na policijo. Nasilje je treba zatreti takoj, sicer bo on veselo nadaljeval pri drugih sošolcih, punci pa bo ostalo za celo življenje.

Želim vam, da se vse dobro konča. Lep pozdrav.

New Report

Close