Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Splošno Zdravstvo pri nas? Naše zdravstvo-moja zgodba!

Naše zdravstvo-moja zgodba!

Pred dobim tednom , 10 dni se mi je zgodilo nekaj, kar še danes ne morem pozabiti.

Naj nahitro opišem situacijo. Oče ima KOPB(kronično obstruktivno pljučno bolezen), seveda ta bolezen se stopnjuje, stanje se počasi slabša , pluča so uničena. Zadnji mesec se mu je stanje izredno poslabšalo. Hodil je samo po stanovanju, pa vmes je moral že počivati. Ven ne hodi .Živi sam in od treh otrok sem jaz najbližje njegovemu domu. Tako da sva dogovorjena, ko mu je slabo , da me pokliče. V mesecu dni smo 3x klicali dežurnega zdravnika,ker se mu je stanje slabšalo.Prejemal je zdravilo preko inhalatorja . In ko sem četrtič klicala dežurnega zdravnika (bil je drug zdravnik od prejšnjih, ki so ga obiskali), ni hotel priti. Vsa razburjena sem ga vprašala če je problem, da me je oče klical da ne more dihat , je dr.rekel da ni problem , ampak da je pred 6 meseci že enkrat bil pri njemu in ni bilo preveč hudo.(tudi takrat je dobil inhalacijo in inekcijo) In zato se je dežurni zdravnik odločil, da mojega očeta ne obišče. Poslal je partonažno sestro, ki je prišla čez dobro uro z inhalatorjem in prejel je terapijo. Svetovala nam je da si sami kupimo inhalator in mu kar jaz sama dajem zdravilo. Seveda smo to takoj naredili. Saj nam je v interesu da si sami pomagamo in da ne kličemo dežurnih zdravnikov, a v situaciji ko se človek duši ti je bog v belem rešilna bilka.
Čez dva dni se mu je stanje spet poslabšalo klicala sem v ZD -spet je bil dežuren ta isti doktor- mi je njegova sestra rekla da naj inhalacije kar pojačava. In tako sva delala , a stanje je bilo iz ure v uro slabše.Ko sem videla, da mu to ne pomaga in da se samo po nepotrebnem mučiva sem poklicala rešilca in očeta odpeljali na urgenco , od tam pa na Golnik.
Oče je sedaj 24 ur na kisiku, vsake 4 ure inhalacije ventolina in terapijo medrola. Pluča naj bi bila v slabem stanju in v bolnici naj bi ostal cca 10 dni.

Zdaj se pa samo sprašujem , kako, koliko moraš biti bolan, da te konkretno ta zdravnik iz ZD Grosuplja obišče na domu in ti pomaga. Najverjetneje bi mu bil edini dober razlog ta , da pride na dom potrditi smrt. Sliši se grozno ampak tako je, ker misli da je bog v belem in da smo pacienti zaradi njega tam in ne on zaradi nas.

Samo malo sem si olajšala dušo .

Nočem biti nesramna in ščitit zdravnikov..ampak si se kdaj vprašala koliko pacientov je imel ta doktor pred vrati, ko si ti klicala tja? Vsak ki rabi zdravnika misli da je on najbolj bolan in mora biti prv na vrsti.Ok, v vašem primeru je bilo res hudo ampak, jaz bi na tvojem mestu sama peljala očeta tja oz. v najhujšem primeru klical rešilca.
Delam v zdravstvu in vidim vsak dan ogromno bolnikov s KOPB, včasih jih sredi noči pripeljejo (največkrat svojci) pa mi ni težko vstat iz tople postelje in opraviti svoje delo.

Draga mesečeva vila!

Kadar je kakšnemu od mojih hudega, me nekako ne briga za druge. In koliko je imel pacientov v čakalnici. Žal, tako pač je , da v tistem trenutku vidiš svojo stisko kot najhujšo in največjo.

Velik problem v našem zdravstvu je informiranost. Mogoče , ker ravno delaš v zdravstvu bi lahko ti sprožila akcijo o obveščanju pacientov.
Če je imel ta zdravnik gužvo, ko ga je Šanti klicala, bi ji lahko vljudno rekel, da pokliče rešilca in bi bila stvar urejena. On pa je rekel, da je bil pred pol leta brezveze pri tem gosopdu. Mislim, da je to problem avtorice posta, ne pa vstajanje iz tople postelje.

Po postu sodeč je bil zdravnik zloben in neprofesionalen. Ja tudi take imamo. Škoda , da ga ni še po imenu predstavila!

Saj verjetno ga ni potrebno po imenu predstavljat. V ZD Grosuplje sigurno ni ogromno zdravnikov zaposlenih.
Ja, mogoče bi bilo pa bolje, če se objavi njegovo ime. Že zaradi ostalih pacientov.

Ne delam v zdravstvu, ampak delam z zdravniki in vem, da tudi oni imajo dobre in slabe dneve, pritiski ne prihajajo samo iz strani bolnikov, ampak tudi iz številnih drugih virov (npr, mene 😛 ). Če se tak pripetljaj zgodi enkrat, bi mu morali odpustiti, če se to ponavlja, je potreben počitka.

Vrjamem, da je za zdravnika zdravje pacientov na prvem mestu, oz. sem prepričana v to. Morda je pa bilo preveč faktorjev tisti dan, ki so prisostvovali k njegovi nejevolji (slaba placa… hehe).

Zdravnik mora prit, če ga pokličeš. Ali pa usaj sestra. Določenih stvari se pač ne da rešit kar po telefonu. Če pa vidijo, da imajo gužvo, pa naj bosta dva dežurna zdravnika, namesto enega. Verjetno ni bilo gužve, če je dohtar mirno po telefonu rekel, kar je rekel, če bi bila gužva, se ne bi imel časa oglašati na telefon.
Drugače pa tudi sama mislim, da je bolje kar iti na urgenco, ker drugače nič ne urediš. Je v našem mestu stanje isto. In ljudje so to ugotovili, so pa na urgenci gužve.
Zdravnik je tam da pomaga, pa če mora 10x v eni noči k istemu pacinetu, če ne pa ne vem kaj dela tam.
Upam, da je z vašim očetom bolje.
Lep pozdrav

New Report

Close