Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Ginekologija Neplodnost napotnica

napotnica

DAnes sem bila nemalo presenečena, ko splošna zdravnica partnerju ni hotela npisati napotnice za pregled za spolno prenosljive bolezniv Centru za transfuzijo krvi v LJ, ki naj bi jih vključeni v IVF naredili enkrat na leto. Do danes ni bilo nikoli problema, danes pa je rekla, da bi jo moral napisat G, češ, da on te preiskave želi in te nanje napoti, ker so to zelo dragi testi.
Moja Osebna zdravnica (druga, kot njegova) mi jo je dala brez problema.
Kdo vam in vašim partnerjem piše napotnice za te preiskave?

Vedno izbrani ginekolog, kateri mi da tudi napotnico za IVF postopke.

Partner se je moral glede napotnice obrniti na osebnega zdravnika. Do sedaj ni bilo nikoli nobenega problema niti vprašanja.

LP

Mož je zase vse napotnice dobil pri svoji osebni zdravnici. Res pa sem jaz najprej pri svojm ginekologu dobila nek papir zanj (glede postopka iVF), ki ga je odnesel k svoji zdravnici, da mu je na tej podlagi naprej izdajala napotnice.

Napotnico za krvne teste je za oba napisal G za zdravljenje neplodnosti. Menda znajo splošnjaki zaradi cene pri tem komlicirati.

Živijo,

moj mož je vedno oz. 2x če sem natančna dobil napotnico za pregled krvi za SPB pri svojem osebnem zdravniku.

LP

Moje možu je napisala napotnico za teste njegova osebna zdravnica brez problema.

LP Mojca

Vsakomur predpisuje napotnice njegov osebni lečeči zdravnik. Ženi je to osebni oginekolog, možu osebni zdravnik. Ko dobita napotnici za k specialistu za neplodnost (ona od ginekologa, on od osebnega zdravnika),sta v obravnavi tega specialista (postaneta njegova pacienta) in piše vse nadaljne napotnice v zvezi s postopki oBMP le ta (specialist za neplodnost). V kolikor imaš napotnico za specilasta za neplodnost samo ti, mož pa ne, mu mora vse napotnice v vezi s postopkom OBMP izdajati osebni zdravnik, tebi pa jih izdaja specialist. Za izdajo določenih napotnic osebni zdravniki dejansko nimajo posluha, saj niso v njihovi “odgovornosti”, zato bi v tem primeru bilo dobro imeti kako pisno zahtevo vajinega specialista ali pa naj mu osebno zdravnik izda napotnico za specialista za neplodnost in bo vse potrebno izdal le ta.

Mislim da sem miljonkrat ponovila specialist, a upam, da bo vseeno razumljivo.

Pa vso srečo.

Hvala za vaše nasvete in mnenja. Očitno ni pravila. Bo partner še enkrat kontaktiral osebno zdravnico in se poskušal z njo dogovoriti, če pa ne bo šlo pa mi ostane moj specialist.
Hvala.

Je pravilo Pika 🙂 Osebna zdravnica tvojega partnerja je očitno mnenja, da težko opraviči izdajo napotnice za pregled spolno prenosljivih bolezni, če nima za to indica. Res pa je, da gre delno za fleksibilnost zdravnika.
Če še vedno ne bo želela izdati napotnice, naj partnerju izda napotnico za specialista za neplodnost, tu ne bo nesoglasij, saj brez le te tudi specialist partnerju ne bo mogel izdati ustrezne napotnice, ki jo rabi za pregled.

Srečno.

Zdravo!

Sama sem imela enake težave. Mož ima res dobro osebno zdravnico in mi je natančno pojasnila, zakaj pri njej to ne gre (zavarovalnica jim zavrne plačilo, ker gre za pregled materiala). Brez težav mu je napisala napotnico moja ginekologinja (GKLJ) – potrebovala sem njegovo zdravstveno kartico. Pa ne daj se prepričati kakšni pametni sestri, ki ti bo rekla, da to ni tako.

Veliko uspeha!

Ups, se opravičujem. To je bilo za spermiogram. Za “kri” pa jo dobi pri specialistu (Gklj – dr. Drobnič, dr. Zorn), h kateremu vaju je napotil(a) tvoj G.

lp

New Report

Close