Lep pozdrav.
Stara sem 22 let in imam težave z napihnjenostjo in vetrovi. Da vam povem kako se je začelo. Začelo se je že pred letom dni, bila sem napihnjena, in pojavljali so se mi grozni vetrovi, boleči, občasno tudi krči v levem delu trebuha. Bila sem tudi zaprta, vendar ne vedno. Zdravnik me je poslal na gastroskopiji, kjer niso ugotovili ničesar, razen zadebeljenega črevesja, pripisali so mi pitje donata. Vendar mi tudi to ni pomagalo. Težave so se nadaljevale, razen krćev ni več bilo. Potem sem načrtno zanosila in prebava se je mogoče takrat malce popravila,prisotni so bili še vedno vetrovi, vendar ne v takšni meri kot prej. Sedaj sem 1 mesec po porodu in stanje je še slabše kot pred nosečnostjo. Napihnjena sem, vetrovi so pa grozni, boleči in se ponavljajo non stop. Prav neprijetno je, sem zelo nesproščena in res ne vem kaj naj storim. Na hrano pazim že zaradi dojenja, tako da ne jem sadja, pekočih stvari, in stvari ki napihujejo, tudi sladkarije sem omejila, vendar stanje je vse slabše. Ponoči me ti vetrovi tudi zbudijo, so zelo boleči. Razmišljala sem že da se zopet grem pokazat k zdravniku, sprašujem vas za mnenje kajti sama ne vem več kaj naj storim, Je pa stvar zelo moteča in nevzdržna.
Hvala za odgovore :))
Spoštovani !
Spremenite prehrano in opustite vse sladkarije, jejte veliko zelenjave, vsaj kakšen sadež, žitne kaše, malo mleka, pijte Donat in veliko Bebe čaja ali čaja za dojenje, ki vsebuje tudi kumino in janež, ki pri vetrovih pomagata. Če uživate mleko in vam prija, ne uporabljajte trajnega mleka ampak sveže domače ali nehomogenizirano iz trgovine. Res ga ne morete imeti doma na zalogi, je pa vsaj užitno! Mislimo, da sadje in stročnice povzročajo vetrove, pa ni res. Uredijo prebavo, da ni zaprtja. Seveda vam ne svetujem skledo leče, ampak vsaj nekaj zrn vsak dan.
Od zdravil vam morda edino SAB Simpleks svetujem, če res ne gre brez.
LP, Marija Š. Gašperšič