Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Stomatologija Ortodontija – čeljustna in zobna ortopedija Napetost v ustih in jeziku – oteženo govorjenje

Napetost v ustih in jeziku – oteženo govorjenje

Pozdravljeni!

Isto temo sem odprl na različnih forumih, ker dejansko ne vem kam spada.

Težava je v tem, da se že nekaj časa ubadam z zelo neprijetnim občutkov v ustnem predelu. Predvsem na spodnji čeljusti (pod sklepom), ličnice in občasno tudi jezik. Gre za zelo togo bolečino. Prave bolečine nikoli nisem čutil. Tudi kakršnega koli preskakovanja ali škripanja ne. Enostavno gre za neko manjšo napetost, ki se je začela pred približno letom in pol. Najprej občasno, dvakrat na teden, sedaj pa redno – vsakodnevno.
Zelo me moti pri govorjenju, čeprav govorim normalno, ampak imam vedno prisotno to napetost in me potem tudi psihično obremeni. Napetost je celodnevna.
Veliko razmišljam o izgovorjavi, položaju ustnic in jezika itd.
Ker imam že nekaj let prisotne toge bolečine (napetost) na levi stran prsi, rame in leva stran vratu, sem večkrat opravil EKG, ki je bil BP. Tudi rentgen pljuč BP. Nazadnje magnetna resonanca glave, kjer na izvidu piše, da je vse kar je bilo pregledano v normalnem stanju.
Ali gre za kakšno poškodbo, motnjo, psihično obremenitev?

Prosim za pomoč! Tudi nasvet, na koga se naj obrnem bo dobrodošel.

LP

Spoštovani,
težave opišite svojemu zdravniku ali zobozdravniku, ki vas bo napotil na pregled na Kliniko za maksilofacialno kirurgijo. Srečno!

****************************************** Stanka Herman, dr. dent. med. spec. za čeljustno in zobno ortopedijo http://www.ortodont.info/

New Report

Close