napetost
Spoštovani,
že 4 leta se spopadam s težavami želodca in požiralnika. Ker je uradna medicina obupala nad menoj (sicer so ugotovile relfux in gerb, vendar tablete niso pomagale), sem poizkusila alternativo (homeopatijo), ki mi je zelo pomagala, vendar težav popolnoma ni odpravila. Moj največji problem je grozna napetost v želodcu (napetost v trebuhu sem imela včasih, po homeopatskem zdravljenju je iziginila), ki se sporšča preko požiralnika v obliki mehurčkov. Stanje se pojavi vsake toliko, poslabša ga razdražljiva hrana in pijača (pivo, začinjene stvari).. Občutek imam, kot da se mi med želodcem in požiralnikom pretaka zrak – zato imam občutek razdraženega požiralnika in “odprtega želodca”. (Včasih pa je stanje kljub dražeči hrani popolnoma normalno). Ker sem preštudirala že vse mogoče v zvezi z boleznimi prebavnega trakta, sem prišla na misel, da je moj problem najbrž povezan s kandido. Imam prav?? Je to možen vzrok??
Pred tremi dnevi sem začela z bazično dieto in si naročila probiotike in bazične minerale za razkisanje telesa. Stanje je malo boljše, vendar ne popolnoma. Ob večerih se poslabša.
Sem na pravi poti za ozdravitev ali so moje težave morda tudi delno funkcionalne narave (povezane npr. z LES – spodnjo zapiralko?)
LpL
Veliko problemov ste že sami prepoznali, samo telesu morate pustiti več časa in razkisati 6 do 12 mesecev (med samim procesom lahko potek kontrolirate z merjenjem pH urina) Težave z želodcem morajo v tem času izginiti; če pa bodo ostale še težave z črevesjem, se boste morali posvetiti še sanaciji črevesja. Priporočam obisk pri terapevtu za BRT, ki bo testiral, kaj je še narobe.
LP
Najlepša hvala za vaš odgovor. Sedaj se že en teden precej strogo držim diete (moj prekršek je zgolj kak dl jogurta zjutraj in morda malo preveč oreščkov). Danes se prvič počutim malo bolje – izginile so tudi bele obloge na jeziku. Toda namesto tega so se mi pojavili izpuščaji po koži (pod pazduhami in med prsmi), ki jih nisem imela še nikoli v življenju. Gre to morda pripisati izločanju strupov? (Sicer sem k BT terapevtu naročena ta teden, toda zanima me tudi vaše mnenje.) Hvala in lep pozrdav.
pozdravljeni,
meni pa se po vsaki zaužtiti hrani spahuje. Zelo in vedno, brez izjem. KAr zrak polzi ven, sem kot stari dedek, ki rigne po posteni pivi:)
zakaj tako spahujem?..:(
vetrovov nimam tako zelo, imam pa obcutek, da se mi stalno voda zadrzuje..
pijem kontracepcijske tablete – kako le te po vasem mnenju vplivajo na clovesko telo, prebavo, presnovo, candido..??
hvala,
uspesno se naprej!
Upam, da vam je terapevt za BRT lahko bolj natančno svetoval glede sanacije črevesja in povedal, zakaj so nastali izpuščaji. Seveda lahko gre za čiščenje telesa.
Na vsak način vtrajajte več mesecev, vam držimo pesti.
LP
Spahovanje po zaužiti hrani ima lahko več razlogov:
– napačno jeste (z odprtimi usti) in pri tem zaužijete tudi zrak
– med jedjo preveč govorite
– premalo prežvečite hrano.
Mogoče niti ne veste, kako jeste. Vprašajte koga iz vaše okolice, naj vam pove.
LP