Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Prebavila Bolezni prebavil (gastroenterologija) Napenjanje in bolecina v spodnjem delu hrbta

Napenjanje in bolecina v spodnjem delu hrbta

Pozdravljeni,

Ze skoraj 2 leti se mi po doloceni hrani pojavljajo napetost, vetrovi in krci pred veliko potrebo, ki jo takrat tudi “tezje” opravljam oz. me ob tem boli celoten spodnji del trebuha. Ob napenjanju cutim tudi bolecino v spodnjem delu hrbta. Sama sumim intoleranco na laktozo, zato se bom prijavila tudi na testiranje za le to. Zanima me, ali so ti znaki normalni, ce je res mozno, da je za to hudo napenjanje kriva laktoza? Bi vprasala zdravnika, pa je zelo skop in “neprofesionalen”.

Bila sem tudi na gastroskopiji, kjer so mi odkrili blago kronicno vnetje zelodca.

Hvala za vse informacije in lep pozdrav!

Nika

Spoštovana,
Glede na opis težav je lahko veliko možnih vzrokov. Ker ste omenili “na določeno hrano” morda res gre le za določeno intoleranco. Vsekakor svetujem izogibanje hrani za katero ste videli, da vam ne paše. Drugih vzrokov je veliko, od že ugotovljenega gastritisa (kronično vnetje želodca), do ti. sindroma preobčutljivega črevesja. Lahko nekaj več pogledate v priloženem linku:
https://www.prvalekarna.com/blog-posts/clanki-seznam/sindrom-razdrazljivega-crevesja1

Svetujem tudi kuro z probiotikom in vitamini B-complexa (1 mesec 3×2 dražeje).
Svetujem naslednji probiotik:
https://ciim.si/product/jab-flora-24-1000-ml/

Sicer, pa če bo potrebna dodatna diagnostična obdelava se boste morali posvetovati z vašim zdravnikom.

asist. Željko Perdija dr. med., spec. internist, pulmolog in gastroenterolog Strokovni direktor CiiM plus Maribor Center za interno in interventno medicino https://www.krcnezile-ciim.si [url]https://ultrazvok-ciim.si[/url] https://preventiva-ciim.si

New Report

Close