Najdi forum

Napadi panike ali kaj drugega

Pozdravljeni,
Stara sem 29 let nekje 4 leta nazaj sem imela prvi napad panike, nato leti dni nič in naslednji se mi je zdogil med vožnjo. Obcutek ki ga ne znam opisati, mravljinci slabo, toplo vroce cela potna, znaki ki pripadaju tudi srcnem napadu. Zdravnica je rekla da gre za napade panike in mi dala zdravila.
Sedaj 3 leta je bil mir pred mesecem dni ponovno ko sem se vozila po glavni cesti mravljinci po celem celem telesu, kratka sapa obcutej kot da imam cmok v grlu in slaboat ter cela sem se zacela tresti po nekaj minutah mine in se tisti dan ta občutek ne vrne. Nato spet 1 teden po tem dogodku ista zgodba v avtu isti simptomi takoj spet izgine amoak strah je nekje v meni zakaj se to zgodi.
Torej danes se mi je spet zgodilo to ampak v službi pred stranko, mravljinci po celem telesu, tresavica, hitra sapa, megla in iskrcie pred očmi in kašna cela mehka sem postala po 3 minutah to mine ko sem globo dihala, čez 1h so to ponovi ampak v lažji obliki samo manjši mravljinci po telesu in tresavica ki tudi v nekaj sekundah izginejo. Sedaj na večer sem cisto dobro kot da se mi v sluzbi nebi nič zgodili 😓

Zgoraj sem vam opisala moje težave zanima me kako bi se jij lahko znebila oz omilila. Moja zdravnica me ne posluša tudi ored 3 leti ko sem ji povedala za to je dala tablete in sva končali. Tablet trenutno ne jem ker sem mislila da sem se tega resila😓

Me je pa zelo strah saj nevem ali gre res za panicne napade ali gre za srčni napad ker so znaki in simptomo podobni. Ker pa sama ko berem po internetu sem se bolj zmedena in imam obcutek kot da bom umrla oz me bo kap ze kar danes, ne znam opisati obcutka ko samo pomislim na trenutek ko se mi to dogaja😓 k zdravniku me je pa strah iti.

Sedaj se z težavo vsedem v avto in odpeljem ker me je strah kaj ce se to spet zgodi med vožnjo, da o sluzbi ne govorim kako neprijetno mi je bilo danes ko se mi je to zgodilo, hvala bogu tega nihče ni opazil.

Vsakega komentarja in spodbudne besede in pomoči bom vesela in vam hvaležna!💖

Najlepša vam hvala za pomoč in odgovor ze v naprej🤗💖

Meni osebno je redna vadba Joga in hoja pomagala pri teh zadevah. Vem pa kako ti je 🙁

Pozdravljeni!

Po vsej verjetnosti opisujete panične napade. Normalno je, da se prestrašite, kar pa povzroči, da se simptomi še okrepijo. Npr. začnete hitro dihati, se ustrašite, da gre za težave s srcem, zato se dvigne še srčni utrip, zato se pojavijo še mravljinci, tresenje itd. Pri paničnem napadu gre za napačno interpretacijo simptomov.

V vsakem primeru je vedno dobro preveriti ali gre za kakšne zdravstvene težave. Zgolj zato, da se izključijo telesni vzroki.

Pri zdravniku je žal tako, da uporabljajo v večini zgolj zdravila, v tem primeru psihofarmake. Seveda pa takšen način pomoči ne ozdravi vzrokov zakaj je do paničnega napada prišlo. Po vsej verjetnosti gre za določene psihične vsebine, ki se ne zmorejo drugače manifestirati kot preko simptomov. Ker gre za nezavedne vsebine, ki se jih v takšnih primerih niti ne zavedamo, je pomembno, da s strokovno psihoterapevtsko pomočjo pričnete z brskanjem po sebi. Na ta način se lahko razrešijo vzroki za nastanek simptomov. Lahko gre za potlačene spomine ali čustva, ki pa se skozi nezavedno kažejo v obliki raznih simptomov – npr. panični napadi, depresija, anksioznost, zdravstvene težave, težave v odnosih itd.

Javite se še kaj…

S prijaznimi pozdravi,
Miha Štrukelj

 

Mag. Miha Štrukelj, Psihoanalitični psihoterapevt v Ljubljani, Link: Psihoterapija Štrukelj

New Report

Close