Najdi forum

Že dve leti imam napade panike, skoraj vsakodnevne. Najprej sem jemala samo Helex. Iz tega se je razvila tudi socialna fobija. Lani v avgustu sem se začela zdraviti z Zolofom. Zdravnica mi je predpisala 100 mg, ker sem občutno debela. Stanje se je izboljšalo, tako da sem opustila Helex, jemala sem ga samo po potrebi 1x teden ali 1x 14 dni ali celo cel mesec nič. Po 4 mesecih, ko se mi je stanje precej zboljšalo nisem šla po nov recept in nisem jemala tablet. Tu na forumu sem odkrila, da to ni bilo najbolje, ker je najmanjše obdobje jemanja 6 mesecev, zato sem se obrnila na zdravnico, ki mi je to tudi potrdila in mi napisala novi recept sedaj za 50 mg, zato da samo vzdržujem to stanje.
Sedaj pa k problemu. Ponovno se mi je povrnila tesnoba in nemirnost. Razlog je verjetno bližajoče poletje, moja debelost in nisko samospoštovanje, ker se ne morem tolko samokontrolirati da bi se spravila k dieti. Danes sem po dolgem času tudi spet dobila panični napad. Sicer sem se kontrolirala vendar me je čisto izčrpal. Zanima me, če je normalno, da se po napadu tako počutiš. Navadno se mi pri tem tudi zelo poveča pritisk, ki po napadu ne pade takoj na normalo. Vzela sem – po napadu, tableto Helexa, da me pomiri, ker še enega napada ne bi bila v stanju kontrolirati. Sem pa trenutno na takem mestu, kjer je možnost napadov največja in proč ne morem. Kako tak napad vpliva na telo? Pa to povečanje tlaka? Ali to lahko pušča posledice?
Ta tesnoba in nemir, ki me sedaj dajata že dober mesec, kljub ponovnemu jemanju Zolofa poskušam odpravljati tudi s sproščanjem, zadnji teden pa sem k temu dodala še malo telovadbe. Strah me je, da ne bi ponovno udarilo ven z vso silo kot lansko poletje, tako da sem se celo k telovadbi spravila. Vsako slabo za nekaj dobrega :)). Trudim se, da ne paničarim in da odvračam negativne misli.
Zanima pa me, če bi bilo dobro nazaj povečati dozo Zolofa na 100 mg. tako kot sem imela lani, ker mi je očitno 50 mg premalo. Ne bi rada preveč posegala po Helexu.
Pa še drugo, kar me muči. Pred tednom dni sem se naročila na pregled k ginekologu. Zaradi ginek. problemov pred 3 leti, so se mi sprožili ti panični napadi.
Po odpravi problemov, nisem več šla na pregled in sedaj je že nujno, da grem. Tako sem zbrala pogum in se naročila. Na vrsti sem šele čez mesec dni. Naj ob tem povem, da imam od takrat tudi pravo fobijo na zdravnike in težko zdržim v čakalnici in ves čas tam sem kot obsedena. Sumim, da je tudi današnji napad posledica tega, da sem se naročila tam.
Kaj lahko naredim, ta mesec, da bom lahko opravila ta pregled? Moram it, ker sem po eni strani že zelo zaskrbljena, če je zdravstveno še vse v redu, po drugi strani pa me je groza napada in groza me je tudi, če bi izvedela kako slabo novico.

Spoštovana Anamarija,

doza Zolofta pri terapiji paničnih napadov je lahko tudi do 200mg, vendar se oglasite pri psihiatru, ki bo vašo terapijo vodil. Za obisk ne potrebujete napotnice.

New Report

Close