Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Bolezni srca in ožilja Kardiologija Napad hitrega bitja srca

Napad hitrega bitja srca

Pozdravljeni

Leta 1997 sem imel ablacijo pocasne poti.Uspešno.Ostale so ekstrasistole,vcasig vec vcasig manj.V zadnjem casu se mi spet pojavlja hitro bitje srca traja nekaj sekund pa izveni.To se dogaja enkrat na dva meseca.Na pregledu Ekg ter ultrazvok brez posebnoste.

Terapija Ormidol 1/2 tablete od 50mg ter magnezij.

Zanima me kaj je narobe da se po taksnem casu pojavilo hitro bitje.

Kaj svetujete.

Hvala.lp

Spoštovani,

Ker se tahikardija pojavlja zelo redko (1x na 2 meseca), traja le nekaj sekund in sama izzveni, EKG in UZ srca sta brez posebnosti, jemljete že blago antiaritmično terapijo (Ormidol – propafenon), ni videti, da bi šlo za nevarno ali progresivno motnjo. Najverjetneje gre za prehodno in benigno obliko ritma, ki je pogosto pri ljudeh z ekstrasistolami ali po ablaciji.

Kdaj k zdravniku? Če bi se napadi podaljšali, ponavljali pogosteje, povzročali slabo počutje, vrtoglavico, izgubo zavesti ali bolečine v prsih, je potrebna holter-monitorizacija (24–72 ur ali celo daljša, če so napadi redki). Če bi tahikardije postale nenadne, redne, z zelo visokim srčnim utripom (>150/min), bi bilo vredno izključiti ponovno pojavo supraventrikularne tahikardije.

LP

Hvala,za odgovor.

Ablacijo je naredil prof.dr.Peter Rakovec leta 1997.

Zanimivo je ,da se tahikardija pojavlja na različne načine,različno jo občutim.

Pojavljajo se ekstrasistole na razlicne nacine tudi vec v povezavi.Pride pa cas ko jih par dni nic ne začutim.

Kaj priporočate kam na pregled,mogoče menjava zdravila.

Hvala za nasvet.

Lp,Bojan

MedAsk

MedAsk je najnaprednejši pomočnik, ki se bo z vami pogovoril o vaših simptomih in vam pomagal razumeti kaj se dogaja z vašim zdravjem.

Chat

New Report

Close