Pozdravljeni,
V zadnjem casu imam cudne trenutke, ko se pocutim grozno. Vceraj je pa poclo. Ponoci sem se zbudila sredi noci, slucajno sem se predramla sredi spanca. Zacela se trest, v glavi se nisem pocutila stabilno v fizicnem smislu in tudi v mentalnem, obcutek da bom izgubila kontrolo nad telesom, zmeda, obcutek kot da nic ni resnicno, občutek da bom umrla. Grozno me je strah, zeblo me je, tresla sem se, odsla sem na urgenci ker je moj dih bil brez zacetka in konca. Tezko opisem, obcutek, kot da si pozabil dihat in diham samo zato, ker se prisilim in ce se ne, se bom kar zgrudila. Stara sem 21, zdravnik je rekel da je glede na EKG in pritisk to bil panicen napad. Sem pa 2 dni presla iz ketonske nazaj na normno dieto, bi lahko imel vpliv sladkor ali definitivno psiha? Strah me je, obcutek je grozen, kot da nisem v svojem telesu. Prosim za nasvet. K svoji zdravnici grem v ponedeljek.

Pozdravljeni,

skoraj gotovo je to bil panični napad. Večina ljudi vsaj enkrat v življenju doživi panični napad in mnogi se tega niti ne zavedajo ker težave pripišejo nečem drugem. Če se panični napadi ne bodo ponavljali, ni vam treba ukrepati. Če se ponovijo ali čutite da je tudi sicer anksioznost zelo povišena, vam svetujem, da se za začetek poučite kaj je anksioznost in panika, kako nastanejo, kakšne so posledice in kako si sam pomagati. Dobre literature na to temo je kar nekaj, svetujem vam Anksioznost za telebane.

Lep pozdrav,
Daniela Fiket

[b]Daniela Fiket, dr.med. [/b] Specialistka psihiatrije Transakcijska analitičarka-svetovalka Inštitut Neocortex Kontakt: 070/607844 ali [email protected] http://psihoterapija-fiket.si

New Report

Close