Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Čutila Optika napačna dioptrija

napačna dioptrija

Pozdravljeni!

Potrebujem pomoč. Bila sem na pregledu pri okulistu v zdravstvenem domu (sicer samoplačniško, ker se mi je mudilo). Izmeril mi je dioptrijo, vendar sem takrat vzela samo leče, naredila pa sem tudi pregled za očala in dobila izvid. 2 meseca kasneje sem šla s tem izvidom v neko drugo optiko naročiti očala. Dobila sem očala, vzela sem kakovostna stekla (15.000 sit) in jih začela nosit. In ugotovim, da dioptrija ni prava, saj me bolijo oči in glava. Verjetno je prevelika, ker tudi opazim razliko pri vidu – na eno oko vidim bolj ostro kot na drugega, preveč ostro.
Zdaj moram naročiti nova stekla. V nasjlabšem primeru to pomeni naslednje stroške:
– 8000 sit za pregled (samoplačniško, ker čakalna vrsta za zavarovance je pol leta)
-15000 za nova stekla

Kot mi je povedal optik, kjer sem naročila očala, se to dokaj pogosto dogaja in na žalsot nasrka končni potrošnik.
Če se bo dalo z okulistom, ki mi je izmeril dioptrijo dogovorit, da pregled ponovi brezplačno in da mi napiše recept za nova stekla, bodo stroški le par tisoč tolarjev za izdelavo stekelc …pa vseeno! Jaz nisem nič kriva in že osnovni stroški, ki sem jih imela za očala, so bili zame preveliki! Zdaj pa še to…:(
Lahko kaj naredim, da ne bom jaz tista, ki bom plačevala za zmoto drugih …?
Hvala za pomoč,
i.

Žal, ne morete nič naredit.

New Report

Close