Najdi forum

Napačen ugriz

Spoštovani!
Imam petnajst mesecev staro hčerko. Kmalu po tem, ko so ji izrasli zgornji zobki, sem opazila, da pri ugrizu s spodnjimi zobki prekrije zgornje. Navzven ni vidno, da bi imela spodnjo čeljust pomaknjeno naprej, ravno nasprotno, bradico ima precej drobno in zgornja ustnica ji sega nad spodnjo, zato se mi zdi še bolj nenavadno, kako ji sploh “uspe” spraviti spodnje zobke pred zgornje. Že pred meseci sem jo peljala k njeni zobozdravnici, ki je dejala, da je treba počakati na stalne zobe in da se prej ne da nič storiti. Po vsem, kar sem od takrat v zvezi s tem slišala in prebrala, pa nisem več prepričana, da s čakanjem hčerki morda ne povročam škode. Vedno bolj mi je jasno, da jo najverjetneje čaka kakšen aparat za ravnanje zob ali čeljusti, pa bi rada zdravljenje začela takoj, ko bo mogoče, da bi se deformacija odpravljala v začetni fazi.
Vljudno prosim za vaš nasvet in se vam naljepše zahvaljujem.
Barbara

Spoštovana Barbara,

aparata tako majhnih otrokom ne dajemo. Svetujem vam, da se z zobozdravnico še enkrat pogovorite in prosite za napotnico za ortodonta. Z izjavo, da v takih primerih čakamo na stalne zobe se nikakor ne strinjam.
Lepo pozdravljeni!

New Report

Close