Najdi forum

Naslovnica Forum Življenjski slog Prosti čas Domače živali in veterina Nakup pasjega mladička

Nakup pasjega mladička

Pozdravljeni
Smo družina in smo se odločili, da bi imeli kužka.
Stanujemo v stanovanju zato nas zanima srednja velikost psa, ki je prijazen, ni agresiven, mu ne odpada dlaka ter da ne povzroca alergij.
Vsekakor pa tudi, da je pasma zdrava.
Prosim za vase ideje oz predloge.
Zanima me tudi ali v Sloveniji obstaja kaksen dober internetni oglasnik kjer bi lahko pogledal ponudbo pasjih mladicev.
Hvala
Lp

Spoštovani,

o tem, kdaj se odločiti za mladička in kaj vse pred tem temeljito pretehtati, je napisanega ogromno.

Od želje in ideje, da bi si kupili »srečo na vrvici«, do uresničitve le-te običajno preteče precej vode. Tako je tudi prav, saj znajo biti na hitro sprejete odločitve tudi prepogosto premalo premišljene. Ko odločitev načelno dozori in smo pripravljeni na majhnega kužka ter se že veselimo vsega dobrega in slabega, kar bo prinesel v naš dom, se prične drugo težko in odgovorno poglavje.

[list][/list]KJE NAJTI MLADIČKA?

Ta del naloge je enako pomemben kot tisti prvi.

Ko je odločitev dokončna, da bi v Vašem domu radi imeli psa, se morate odločiti še, kakšnega psa bi radi. Čistokrvnega ali mešančka, velikega ali majhnega, takšnega, ki nikoli ne miruje ali pa bolj lenobnega? Bi radi kupili kužka pri vzreditelju ali posvojili nič krivega navihančka iz zavetišča?

Potrebno se je soočiti z vrsto pomembnimi vprašanji / dejstvi ter se zavedati, da boste psa, v katerega se boste zaljubili na prvi pogled, obdržali pri sebi vse življenje, zato je ključnega pomena, da najprej opravite domačo nalogo in se pozanimate o vsem potrebnem.

Vzemite si 5 minut svojega časa in preberite spodnjo vsebino, da Vas pozneje ne bo bolelo pri srčku zaradi ljubljenčka, ki ne sodi v dom, kakršnega mu lahko nudite.

[list][/list]http://www.zivalnik.si/novice/izbira-psa-obvezno-branje/

Predlagam vam, da obiščite Živalnik.siprvi in edini oglasnik za živali, opremo in hrano ter storitve v Sloveniji, ki ponuja vse na enem mestu.

Namenjen je vsem nam / ljubiteljem živali.

Uporabnikom omogoča hitro in preprosto objavo in pregledovanje oglasov za prodajo, nakup ali oddajo različnih hišnih ljubljenčkov ter opreme in prehrane za male živali.

➡ Posrednik med kupcem in prodajalcem.
➡ Vse na enem mestu.
➡ Najboljše za Vašega ljubljenčka.

Vabim Vas, da si ogledate Živalnik.si, da Vas navduši. Spodaj pa prilagam še par zanimivih vsebin:

[list][/list]Živalnik.si – Slovenski oglasnik za živali
http://www.zivalnik.si/

[list][/list]Nakup mladička | Obvezno branje!
http://www.zivalnik.si/novice/nakup-mladicka/

[list][/list]Izbira psa |Obvezno branje!
http://www.zivalnik.si/novice/izbira-psa-obvezno-branje/

[list][/list]Kje in kako oglaševati leglo?
http://www.zivalnik.si/novice/nasa-zgodba-zivalnik.si/

[list][/list]Kinološka Zveza Slovenije | Predvidena legla
http://www.zivalnik.si/novice/kinoloska-zveza-slovenije-predvidena-legla/

[list][/list]Več o oglasniku Živalnik.si
http://www.zivalnik.si/novice/nasa-zgodba-zivalnik.si/

Vsa aktualna legla in zanimive vsebine, ki jih vsakodnevno delijo med svojimi uporabniki – pa lahko spremljate tudi na njihovem uradnem Facebook ter Instagram profilu:

[list][/list]Facebook
https://www.facebook.com/zivalnik/

[list][/list]Instagram
https://www.instagram.com/zivalnik.si/

Lep pozdrav, Boštjan Gabrič.

Boštjan Gabrič, moderator foruma Domače živali in veterina I Lastnik in upravljavec spletnega mesta Živalnik.si - Slovenski oglasnik za živali

glede na vaše zahteve vam svetujem plišstto igračo. Sicer pa tibetanski terier, kak srednji pudelj.

nova
Uredništvo priporoča

preberte kakšno knjigo o psih, sej jih ni tko malo, v njih je vse razloženo.  pa pozanimajte se pri ljudeh kako je s psom in kva pomeni ga met de boste vedli v kva se spuščate.  vaše nore pogoje pa ukinte ker so čist nerealni.  ne morete kr tko nobenih pogojev postavlat kva vse bi radi meli ker pri psih je tko ( pa ne samo pri psih ampak pri katerikoli živali) de ma vsaka pasma svoje značilnosti, in zahteve, nekatere zahtevajo celo zlo odločnega človeka k se bo velik ukvarjal z njimi. potrebno je veliko cajta pa psi žvijo tud do 15 let, dobro razmislite če boste lahk skrbeli zanj.  noben pes ni pršu socializiran h bajti, zato na to kr  pozabite. vi boste tisti k se boste mogli z njim ukvarjat in ga vsega naučit, ker sam se ne bo.  pri opisih pasem morte vedet de se predvideva de so psi ustrezno socializirani.  predvsem si vzemite velik cajta predno boste psa pripeljali domou. morate si bit na jasnem z nekaterimi osnovnimi vprašanji drugače je boljše če ga nimate.  kire so pa vam bojo odgovorili drugi ljudje kle gor, no eni so vam že.  psa se ne kupuje čez noč, pa kakšne druge žvali tud ne.  če mate otroke pol upam de se zavedate de otroci ne bojo skrbeli za psa. vi boste mogli skrbet zanj. če na to niste pripravljeni nimate s psom kej počet.

če boste vztrajali pri pogojih k ste jih postavili za nakup psa pol si raje kupite plišasto igračo.  pod temi butastimi pogoji vam niti najboljši vzreditelj ne bo hotel prodat psa sej ne bo vedu kva bi vi sploh radi in kva lahk psu nudite in če lahk skrbite zanj kot je treba.  pa tudi mešanca v zavetišču vam pod temi pogoji k ste jih postavli ne bojo hotli dat in to čist upravičeno. najprej se zjasnite o osnovah kar zadeva skrbi za pse.

Pozdravljeni Boštjan,

ali je Živalnik res ustrezno spletno mesto za promoviranje nakupa psa, saj je razvidno, da se oglašuje precej psov brez rodovnika in z zelo vprašljivim poreklom. So prodajalci preverjeni? Drugače lahko izpade kot bolha.

 

LP

Metka

New Report

Close