Najin sin non-stop govori
Mi imamo hud problem – naš otrok sploh noče nehati govoriti in govori po cele dneve in to povsem nepovezano in ga je težko poslušati in bi bili veseli, če bi nam kako pomagali, ker po že kar nekaj neprespanih nočeh se to nama z možem že zelo pozna pri delu v službi. Šli smo do zdravnika vendar pa najin sin ni zdržal v čakalnici, bil je moteč in je non-stop samo govoril, potem pa se je ena mamica enega otročka, ki je bil bolan, uprla in je rekla, da naj greva kar domov, tako da sva bila zelo žalostna. Ni razumevanja in posluha med ljudmi najin sin je bil še pred leti normalen zdaj pa vse preveč govori in sploh nikoli ne utihne. Govor je nepovezan in včasih ne veva, kaj sploh hoče. Enkrat reče da je osamljen da nima družbe, se hočem z njim pogovarjati in me odrine in hoče iti ven, na travnik, ko pa mu rečem, da naj gre, pa se zapre v stranišče in tuli ter govori in govori neke nebuloze. V šolo sploh ne gre več ker to je postalo že nevzdržno tako za učitelje kot tudi za sošolce. Ne veva kaj naj še storiva. Sva pa bila pri zdravnici enkrat mimo vrste, ko sem povedala za težavo, ki smo jo imeli v čakalnici, ampak ona ni vedela, kaj storiti, rekla je, da bo minilo, vendar ni minilo. Vedno več govori in izgleda, kot da bi ga poganjal stroj. Še jesti ne more več v miru, ponoči ne spi, ampak samo govori in govori. Vem, da imajo mnogi starši obraten problem, ko njihov otrok ne govori ampak naš samo govori. Ali mi znate prosim povedati, koliko govora je še normalno, koliko je normalno, da otrok govori?
Ne morem verjet, da vas je pediater takole odpikal!! Otork nujno rabi pomoč, iz prve roke lahko svetujem pregled pri nevrolgou in pedopsihiatru (ne vem, koliko je otrok star??) in to pod nujno!! Ne trpite samo vi, trpi tudi otrok into vsekakor ni nekaj, kar bi čakal, da “mine”. Kristus, kakšen folk opravlja svojo službo :(((!
Kaj je to?
manjka podatek koliko je otrok star. Na vsak način pri zdravnici vztrajate, da vas pošlje na nadaljne preiskave.
Kako moteč je v šoli? Ima dodatno pomoč?
Star je 10 let. Zdravnica ga je odslovila zato, ker po njenem mnenju zadeva ni trajala dovolj dolgo. V ponedeljek greva ponovno k zdravnici. V šolo zato ne gre, ker ga je učiteljica poslala domov, ker je bil zelo, zelo moteč. Nima dodatne pomoči, saj doslej ni bil obravnavan kot otrok s posebnimi potrebami, ampak kot čisto normalen otrok in se je tako tudi razvijal. Učiteljica je zagrozila z ukorom, tako da zdaj moramo dobiti mnenje, da ne gre za disciplinsko kršitev ampak za bolezen, da ne bo kakšnih sankcij. Zato! Psihologinja tudi brez izvida zdravnika ne more nič, čakalne dobe so pa pri zdravnikih obupne! Z vrstniki v šoli se je razumel dobro, vendar pa je želel posnemati tiste, ki so malo bolj izstopali.
Kaj je to,
malce me čudi – a do sedaj ni bilo v šoli nobenih težav? Dokler ne opravite potrebnih pregledov, se obrnite na šolsko svetovalno službo.
Kaj bo to? res je, čakalne dobe so obupno dolge, vendar iz lastnih izkušenj vem, da se da včasih tudi “mimo vrste” kaj opraviti, še posebej v takih, praktično nujnih primerih. Samo je treba biti odločen in vztrajen pri osebni zdravnici, povedat, da je oteženo obiskovanje šole in se zato mudi. Jaz sem na začetku, ko sem brala vaš prvi prispevek, pomislila na Aspergerjev sindrom, vendar ker pravite, da sin do sedaj ni imel posebnih težav z vrstniki in da se je razvijal kot običajen otrok, gre verjetno za kaj drugega.
Srečno in sporočite kako ste opravili.
kaj pa tole;
Naša sodelavka (35 let) govori tudi non-stop. Govori vse na glas…
primer njenega delovnega dneva, njenih monologov;
,,sedaj moram prižgati računalnik, aha, zdaj se je prižgal, aha, zdaj moram poslati mail aha, eden mi je odpisal… kaj je napisal (in seveda na glas prebere mail),,
Seveda tako v tem stilu nadaljuje skozi cel dan.
Seveda nekatere stvari ponavlja tudi po trikrat…
Če pa kdo drugi od sodelavcev govori na glas, ga prosi naj gre v drugo sobo, ker jo to moti in ne more delati zbrano.
Lepo prosim za vaše mnenje, ideje kako jo umiriti pred ,,onesnaževanjem,, okolja…
Lep pozdrav vsem skupaj!
sodelavec,
težko rečem. Očitno vse kar naredi, mora najprej ubesediti. Kako naprej? Ne vem. Vpršajte še na forum družinska medicina. http://med.over.net/forum5/list.php?4