Naslovnica Forum Duševno zdravje in odnosi Družina Starševstvo in vzgoja NAJBOLJŠI mesec za rodit!?

NAJBOLJŠI mesec za rodit!?

POzdravček!

Sej vem, malce čudno vprašanje. Torej kdaj je najboljši letni čas ali še bolje mesec za rodit (če seveda lahko narčtuješ), vaše mnenje seveda!!!
lp

Nataša

Spomladi, april, maj ali junij. Sama sem rodila konec aprila. Enkraten čas.

A.

Pomlad (od marca naprej), nama sicer ni uspelo

maja, prvič sem januarja

pozno pomladi, poleti; moja dva sta oba julija, tako da greš lahko takoj ven, bolezni je manj, odpornejši so…………….

maja – naš je takrat rojen. toplo je, da si kmalu lahko zunaj, ni pa prevroče. Tudi za nosečnico je fajn, ko se ne kuha po največji vročini, ampak so ta zadnji meseci zimski oz. spomladanski.

Ta prvega sem rodila maja. Super! Toplo je bilo ravno prav, na morje pa smo šli konec avgusta, ko je imel dobre 3 mesece. Vse ravno prav, se mi zdi.

April 🙂)))

Meni se zdi najboljši čas od februarja do maja. Nosečnost tako poteka v zmernih mesecih, otrok pa je do morja že malo pri sebi.

Prvič sem rodila februarja in je bilo super, drugič konec julija in je bilo grozno (nosečnost v vročini, nebogljen dojenček na morju). Pa še rojstni dan ima, ko so vsi po dopustih.

Prvo, Petro sva lepo načrtovala in sem rodila konec avgusta. Drugi otroček pride na vrsto prihodnji september, tako, da bom rodila maja ali junija. TO mi je super, da si lahko takoj na začetku čim več zunaj. In še ni težko proti koncu nosečnosti.

Rodila sem letos v začetku februarja in meni je bilo uredu. Celo pomlad smo lepo pohajale zunaj in poleti je imela hčerkica 6 mesecev,ko smo bili na morju…….fajn je bilo,da ni bila majceba preko poletja-zaradi vročine.

Lp,Kristi*

**************************************** Prijatelji ne živijo samo v harmoniji, kot pravijo nekateri, temveč v melodiji. (Henry David Thoreau)

Katerikoli, samo da nehaš biti kot slon 🙂))

Sicer pa preizkušeni november, januar in maj – pa kot sem rekla, nima veze, vsak ima svoje prednosti (in slabosti).

LPM

°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°° Poraženec vidi problem v vsakem odgovoru. Zmagovalec vidi odgovor na vsak problem.

Maj

lp,
Mateja

Jaz pa sploh ne bi rada rodila aprila, ker so ovni najbolj trmasti na celem svetu. Vem po sebi.

<img border="0" alt=""

Konec zime ali zgodaj spomladi. Res sprva ni tako prijetno zunaj, pa se potem obrestuje, ko se tamali že zavedajo okolice. Prednost je tudi, ko pride poleti in jeseni čas za gosto hrano, saj mali papavčki lahko po vrsti poskusijo sezonsko sadje in zalenjavo, npr. če rodiš julija, ima mali šest mesecev januarja, pa takrat ni priporočljivo začeti s pomarančami.

Oba smo planirali pozimi in nam je tudi uspelo. Zame je to najboljši čas, saj do spomladi že malo zraste, poleti pa je že kar velik za na morje. Z možem sva si bila pri tem popolnoma enotna.

Če bi šli še v tretje (pa je mož striktno proti) bi ponovno vztrajala na decembru oz. še boljše januarju-je že nov letnik.

Citat Vesne: Če bi šli še v tretje (pa je mož striktno proti) bi ponovno vztrajala na decembru oz. še boljše januarju-je že nov letnik.

Kot bi kupovala nov avto, važno, da je nov letnik!!!!

Najbolje je v začetku leta – od januarja do recimo marca ali aprila, potem spomladi že gresta lepo na sprehode, poleti na morje. Jaz sem prvič rodila junija, drugič januarja. Ker si želiva še enega otroka, načrtujeva rojstvo v začetku leta 2006 (se pravi, da imava še pol leta časa do zanositve – upam, da nama bo uspelo). Januar se mi zdi res najboljši mesec za rodit, tudi otrok je star že skoraj sedem let, ko gre v prvi razred, če pa je rojen decembra, pa nima niti šest let, ko gre v šolo. Se mi zdi, da mu na tak način tudi ”podaljšaš” otroštvo.

Prvo sem rodila oktobra, drugo decembra, za tretjega bi se odločila isto.Obe sta celo zimo prespali v vozičku na toplem, ko pa je bila pomlad sta že sedeli in opazovali okolico.

Prva je na svet privekala konec julija in je bilo kar vroče: meni zadnja dva meseca nosečnosti (pa še dopus je bil bolj tako tako s tistim velikim trebuhom), njej pa prvi mesec na svetu. Sva pa imeli potem zelo lepo jesen in je bilo vsaj to v redu.

Za drugič sem si želela marec in mi je tudi uspelo (če ne bo celo konec februarja). Prvi mesec si tako lahko malo več nostri, potem pa je zunaj že toplo. Pa še morje konec avgusta si lahko mirno privoščiš.

LP od Janke

New Report

Close