Najdi forum

Skupaj sva bila več kot deset let, imela sva lepo življenje in dobro sva se ujemala. Veliko pogovorov, veliko prijateljev, veliko razumevanja, vsega … Potem se mu je lepega dne “zmešalo”, da se je zaljubil in da česa takega še ni čutil nikoli v življenju. Zame je bil to kompletni šok, ker nisem slutila, da bi bilo kaj narobe v najinem življenju. Sledila je zelo hitra ločitev, zdaj pa vse prihaja za nama. Do nje naj ne bi več čutil tega kar je mislil. Prav tako pravi, da me ima še vedno zelo rad. Pravi, da bi se vrnil, pa se boji očitkov ali da bi se mu ponovilo.
Se da takšne stvari preseči?

Po moje ne, žal. Sploh če ima že on sam pomisleke “kaj pa če se ponovi”.
Moral bi se pošteno pokesati in se kar nekaj časa truditi da bi mu mogoče oprostila in še zelo dolgo bi se moral potrjevati da bi mu zaupala.
Težko je to ker bi mu jaz vsaj kolikor se poznam skoz težila oz mu ne bi nič verjela.
Pri meni to ne bi šlo pri tebi pa ne vem, verjamem pa da je zanj še težje da bi mu šlo ker če enkrat to naredi lahko samo čakaš na naslednjič.

Nikakor pa mu ne padi takoj v objem ker ne bosta rešila nič. Pusti ga da resno premisli in ugotovi da si ti tista s katero resnično želi biti do konca življenja in da mu ena mimoedoče ne bo ponovno kar tako zmešala glavo.

Če ga še ljubiš in si ga želiš nazaj, lahko še vedno imata takšen zakon, kot marsikdo. Če ti je izraz “takšen zakon kot marsikdo” zadosten, je lahko vse v redu. Če si idealistka, se moraš tega idealizma znebiti, ga ljubiti malo manj, ne preveč razmišljati, pa bo šlo. Če hočeš ostati idealistka, pa ne bo šlo. Ideali so že umrli.
Malo se vprašuj –
– si takšna, da mu ne boš očitala? Jaz bi rekla, da ne. Zdaj mogoče, ampak čez pet let, ko se bosta nekaj brezveze spričkala, boš govorila o tem.
– mu boš zaupala, ko bo kam šel? Ko bo rekel, da bo ob 4h doma, pa bo prišel ob 9h, boš pomislila, da ti kaj prikriva ali da se mu je kaj zgodilo?
– ali sama sebe res spoštuješ in visoko ceniš?
– verjameš v srečne zakone brez varanja dokler vaju smrt ne loči?
– zakaj bi se sploh odločila še enkrat zanj?

Naj se ti ne mudi. Idi kam za en teden, če lahko, ali se posveti sama sebi – idi v kak fitnes, na izlet, in preloži za ta teden vsako razmišljanje o tem, saj si najbrž zdaj pod pritiskom. Začni danes teden o tem razmišljati. Medtem si boš čustva malo spočila in potem lažje videla, kaj sploh hočeš. Potem pa stori to, kar bi najraje storila in ne pusti se vplivati, to je res samo tvoja odločitev.

OJLA!
JAZ TI PRAV 100% NASVETA NE UPAM DATI, KER JE LEPO DELITI NASVETE,ČE NE VEŠ KAKO JE TO OBČUTITI.
EDINI TO BI TI RADA POVEDALA, DA POSLUŠAJ SVOJE SRCE, ČE TI SRCE PRAVI, DA NE MORE BITI BREZ NJEGA DAJ MU ŠE ENO PRILOŽNOST,SAJ KONEC KONCEV SI JO VSAK ZASLUŽI. EDINO ENA OVIRA PA JE. ČE SE VRNEŠ K NJEMU MU MORAŠ 100% OPROSTIT IN V TEM PRIMERU OPROSTITI POMENI POZABITI.ZATO,KER POTEM MU NE MOREŠ METAT NAPREJ KAR TI JE NAREDIL,KAR BI PRIPELJALO DO NOVIH PREPIROV.
ZATO NAJBOLJE,DA RAZMISLIŠ, ČE SI PRIPRAVLJENA OPROSTITI OZIROMA POZABITI NAPAKO,KI JO JE NAREDIL.

TO JE MOJE MIŠLJENJE.RAVNATI PA MORAŠ PO SVOJEM OBČUTKU.
ISKRENO TI ŽELIM VELIKO SREČE PA LEP POZDRAV!

TANA

Če prebereš malo postov nižje na temo zapustil nas je, se je meni pred 2 mesecema naredila ista stvar kot tebi, po 10 letih se je zaljubil v drugo in šele sedaj videl kaj je to res ljubezen, pa bla bla bla, saj si šla sama verjetno skozi isto kar prestajam sedaj jaz. Pri meni je še težje ker imam dva majhna otroka. Tudi on se hoče ločiti, kar mu je odvetnica toplo odsvetovala, rekla je naj saj 1/2 leta počaka, ko bova živela vsak na svoje. Preselil se je domov k mami , vendar je noč in dan pri njej,( novi prijateljici), na žalost živimo 100 metrov narazen in vsakič ko se peljem v službo videm ali je tam ali ne. Uglavnem kaj, narediti tudi jaz sem se že spraševala kaj bo naredila če si slučajno premisli. Po pravici povedano ne vem, kajti če že greš nazaj je treba odnos začeti graditi čisto na novo, spremeniti vse, kar je šlo prej narobe. Vendar za to sta potrebna dva ne samo eden treba je vložiti veliko truda in časa ter energije. Vsedita se dol in se dobro pogovorita, ti postavi pogoje za katere veš da so potrebn, da mu boš lahko zopet zaupala. Mogoče pojdita kam na dopust za par dni pa bosta videla a se imata sploh kaj pogovarjat. Saj verjetno bo prvih nekaj tednov vse o.k. ker se bosta oba trudila kaj bo pa pol. To je cela znanost s katero se tudi jaz spopadam. Meni sicer še ni rekel da bi prišel nazaj vendar klicari me vsak dan, vedno se spolni en vzrok da me pokliče, ali mi pošlje sms. ZA materinski dan mi je prinesel rožco in me poljubil, ko odhaja od mene me vedno tko poželjivo pogleda, pa če grem ven me sprašuje s kom grem pa kam grem, saj veš moška ljubosumnost. Po kolikem času se je pa pri tebi spomnil da bi prišel nazaj? Ker vem da imava očitno podobno zgodbo bi se mogoče lahko slišali kdaj po telefonu, da si mao olajšava duši, mislim da je fino ker sedaj vem da te nihče ki ne imel podobnih težav ne more razumeti tako dobro kot negdo ki je skozi to šel. če želiš povej pa ti posredujem tel.
lp MAteja

mateja kostanjevec

Tudi jaz sem na istem. Tudi mene to zanima. Le da imava tudi otroke. In …. imam ga rada. Ampak dnevi so obupni. Verjetno nama bo čas pokazal.

hm…vse se da….
samo bo tukaj potrebno VELIKO VELIKO energije z obeh strani…poskušaj se izogibat izbruhom negativne energije…ne razumi narobe….lahk se jočeš…sam probi pozitivno rqzmišlat…ga bo presenetlo….mislim pa, da bo mogu kar velik sam nrdit, če te bo hotu nazaj..če te ma RES rad…bo poskušal in te želel dobit nazaj tut kake pol leta…ne se takoj dat!!!!……se pravi, če boš vidla, da gre na pozitivno, zavlačuj trenutke osvajanja z njegove strani..naj se mal potrudi!!!………
če te ma rad, ne bo takoj odšel….to je dejstvo!!!……..
čau

Joj joj joj!

Kaj naj recem, morda nisem kompetentna, ker moje razmerje traja sele dobri dve leti, bom pa kmalu mamica :), ampak to se ne dogaja le tebi.
Ko gledam svojega ljubega , ko sva iz dneva v dan bolj povezana, custveno in materialno, me kdaj spreleti misel, da ko ze mislis, da cloveka poznas, da je zivljenje predvidljivo, da se bos lahko skupaj spopadel s cimerkoli, naenkrat odnos razpade, kot da ga nikoli ni bilo?

pa ni tako, ce sta bila skupaj 10 let in to kvalitenih, ima to temelje, med vama je tisoce drobnih vezi, spominov, obcutkov, navad, ki so del njega, del tebe. kar je zgradil z drugo zensko je pescen grad, ni cudno da ga odnasa prva plima. Za vaju je upanje, da porusis nekaj kar si gradil 10 let in da nato to preraste mah je poteben cas in resnicna odlocitev. Cetudi je sel, sta se skupaj, moje mnenje je, da imata samo konkretno krizo. kako jo resiti? Pogovor, pamet, mir v srcu, brez ocitkov, pa bo slo.
Tudi midva s fantom sva pred enim letom sla narazen, sel je k drugi pa je bil kmalu nazaj, kot polit cucek, skesan. takrat naju je cakalo veliko dela, da sva ponovno utrdila najin odnos, ampak se je splacalo in moj dragi je bogatejsi za eno poucno izkusnjo.

Vso sreco!

Kaja

Imela sem podobno izkušnjo… Bila sva skupaj šest let, ko se mu je malo “utrgalo” zaradi neke ženske. vrnil se je, prosil, se popravljal, mi to dokazoval na sto in en način, sprejel vse moje pogoje, se ravnal po najinih dogovorih….
Vzela sem ga nazaj, si sama pri sebi rekla, da bom pozabila, pa ni šlo. Začela sem opažati na njem razne “napake”, ki sem jih prej tolerirala, poleg tega sem opazila, da tudi mene kdaj kakšen drug moški zelo privlači, pa si nisem nikdar dovolila stopiti čez mejo. Ker sem spoštovala najino vezo. Zakaj si je on to dovolil?
Potem so postala moja načela bolj ohlapna. V mislih sem vedno imela črvička, kaj pa če se spet zaljubi v kakšno, zakaj bi jaz morala imeti oči samo zanj? Na tej točki sem spoznala, da je najinega odnosa konec.
Ni mi žal.

aha skupaj 10 let ok to ne bo nben mislu hehe sori nism niti prebrala,tipom se mesa jst sam se gledam od delc vse in mi ni jasn kdaj so ratal taki retarted bebcki nevem oprosti k ti ne morm dat nasveta enostavno.takih stvari se ne da preseci moskim nc ni jasn res jim ni kao se neki zaljubjo in pol jih mine in pol ugotovijo slej al prej to kar me vemo tko da let it go

Bi prevedla v slovenščino? Oprosti, ampak na tem forumu smo ljudje iz vse Slovenije!!!!!!!!!! Kakšna popačenka.

da, definitivno se jih da preseči – vse je v naših glavah. glede očitkov – to moraš ti preseči. glede ponavljanja – to pa mora on.
dajta si priložnost, vendar pazljivo. veliko napora zahtevajo te stvari.
to je tudi smisel poročnega obreda: da se zavežeš, da boš te stvari presegel.
to je stvar naše volje.
razmerja se kažejo v krizah, ne pa takrat ko je vse v redu, takrat se ni problem imeti rad.
razumevanje situacije in NEočitanje lahko veliko prispevata k stvari, pa tudi komunikacija je zelo pomembna reč.
pogovarjajta se.

pina:
oprosti,nisem si vzela dovolj časa:)

New Report

Close