Najdi forum

Naj ostanem ali grem?

Živjo.

Žena pravi da je travmatizirana po prometni nesreci, ki sem jo zakrivil sam, prezivel nekaj dni v bolnici in jo na koncu se dobro odnesel. Ona ni bila udelezena.

Minilo je komaj nekaj dni, tako da se skusam razumeti, da rabi cas, a na trenutke postanem jezen, saj po eni strani razumem, da se je ustrasila zame, a ne razumem njenega izmikajocega in odtujenega vedenja. Ne vem ali me custveno izsiljuje ali ne ve kako koncati odnosa, mogoce je bila to pika na i, kar niti ni slabo, vendar nimam vec potrpljenja cakati v negotovosti, zato se bojim, da bom reagiral narobe in verbalno izbruhnil, nakar bo sledil nepotreben prepir, cemur se hocem izogniti.

Pred leti je tezave resevala z vecdnevnim izsiljevanjem z molkom, nakar se je tega odvadila in priznala, da je bilo to le izsiljevanje (sam ne vem cesa). Zdaj je ocitno v veliki krizi, da se spet zateka k starim navadam. Skusam odpreti pogovor, vendar zavraca, da se z mano o tem ne more pogovarjat, niti v vlogi partner/partner, niti prijatelj/prijatelj.

Dobri ljudje, pomagajte uboge.u moskemu razumeti kaj se dogaja in kaj se da narediti.

 

Lp M.

Spoštovani,

za kvalitetno pojasnilo kaj se dogaja, bi bilo potrebno razumeti osnovne obrise ženine psihološke logike. Ko bi to razumeli, bi lahko tudi sprejemali kvalitetne odločitve – ostati ali iti, kako pristopiti, itd. Takole iz kratkega zapisa ženine logike ni moč razbrati. Kaj se da narediti? Ena zadeva je, da ji date še nekaj časa, da predela svojo reakcijo na vašo nesrečo. Druga je, da je ne silite v pogovor o temi, o kateri ne želi govoriti, ji pa poveste kako se vi počutite in kaj bi si želeli. Kratko, jasno in samo enkrat. Potem pa se bo sama odločila o čem bo spregovorila in o čem ne. Tretja ideja je, da skupaj obiščeta partnerskega svetovalca. Tam bosta lahko na ustrezen način razčistila kaj se dogaja pri vsakem posebej in kaj v partnerskem odnosu. Očitno imata v odnosu določeno nestabilnost, če ste v dvomih ali vas žena zapušča ali ne. Na dolgi rok se mi zdi bolj pomembno kot ženina trenutna čustvena reakcija to, da ugotovita razloge, da se v vezi ne počutita stabilno, varno, ljubljeno. Na ta način se da veliko narediti. Je pa res, da se včasih, potem ko zadeve razčistita, partnerja odločita za ločitev. Še ena možnost je, da sami obiščete svetovalca in se zadeva razjasni na ta način.

Lep pozdrav,

Uroš Drčić

*** mag. Uroš Drčić, transakcijski analitik - psihoterapevt *** m: 031 336 452 *** e: [email protected] url: revitacenter.si

Hvala za odgovor.

Žena je na koncu le spregovorila, tako da je zaenkrat urejeno. Moje mnenje in izkušnje pravijo, da ne smemo nikoli dovoliti takega vedenja, takoj (v kratkem času) moramo zahtevati odgovore četudi s stiskanjem človeka v kot, z vztrajnostjo in nepopustljivostjo. Prej ali slej verjamite, da vsak spregovori, gnoj se potem pobriše, rana pa počasi zaceli.

Zjutraj ob kavici mi je žena zaupala, da se počuti veliko bolje, ne stiska jo več v prsih ipd. Od nje ne rabim nobene potrditve, da je pogovor pomagal, pa čeprav sem ga moral izsiliti, ker je to jasno. Na srečo zadeve niso tako hude in zvezo lahko nadaljujeva brez nekih zamer in z novimi izkušnjami, ki naju delata močnejše.

Thanks for the awesome information.

New Report

Close