…naivna….
podobna
kako lepo si to napisala,imele smo ocitno podobnega moskega,tudi jaz sem imela takega,,karkoli sm rekla sm tezila in zakaj zenske tezimo ,to se pa nihce ne vprasa in midva sva nehala ker me ni poklical pol 5 dnevih in sm bila jezna in ga poklicala kaj se gre in je reku da nej neham tezit
in polozu slusalko tud tok ni bil dec da bi mi povedal v oci..skratka nezrel
otrocji in on misli vse najslabse o men in nevem kaj je z takim tipom moskega…rd ga imas vse vse..ne obsesis se nanga..ali pa kaj podobnega kot vecina zensk ne tezis z nevem cem..ampak a mu je res vsetako tezko…da mu je zadosti enkat na 7 dni in kakorkoli obrnes pa krivis enga al druzga ne pomaga..pr prvi ali drugi napaki..mors it sam it in jst sm predoglo vztrajala in me je cist uniclo..vem da bo ugotovil kaksn je vendar mnogo kasneje..stavek ki sm si ga zapomnla casa ne mors prehitet ja:))
kAKO REsnicno,vendar pa z takim tipom moskega nikoli vec.,.ko moski res ljubi zensko ne dela tega..me ne zanima kakskn karaktr ma enostavno ne dela tega,zapomnte si,,in nej on trdi nevem kaj hja met enga rd ni zadost pac za razmerje
…ja pomaga…opažam da je takih moških, ki ne vedo kaj bi radi – pri teh letih…vedno več…kar je sramotno…
Dvomim, da se lahko tak karakter človeka, kdaj spremeni…..morda, a najbrž prepozno….tako da na koncu ostane sam ali pa se nanj prilepi ena taka, ki jo lahko obrača po svoje, ji naredi otroka in je dosegel vse česar se je tako bal….
….prav zares ko ljubiš pač ne počneš takšnih stvari….kot jih počnejo tile, ki si niti ne zaslužijo, da jim rečemo moški…
..hvala bogu do so še izjeme…..
.
Naj ti povem, da poznam zelo podobno zgodbo. Ona vsa vdana, on pa neulovljiv, kot puščavski pesek. Vse je poskusila, da bi ga navezala nase. Vse. Hotela ga je spremeniti, revica, in ni vedela, da je to utopija.
In epilog – na koncu ji je povedal, da se preveč vesi nanj in da tega on več ne prenese. In je končal. In si našel novo žrtev.
In ona? Stran je vrgla sedem najlepših let svoje mladosti.
Si se kaj naučila?
In si našel novo žrtev??? Tegale pa ne razumem čisto. Namreč ženska naj bi poizkušala spremeniti tipa, ga navezati nase na vse mogoče načine – pa to vendar ni ljubezen.
Namreč ljubezen najbrž ni poizkušati nekoga spremeniti ali pa ga vezati nase na vse mogoče načine…
Je pa tip res slabič, če ne zna dekletu jasno in glasno povedati (tudi po daljšem obdobju ne), da to ni to in konec (čeprav ne vem ali to veš, ali to začutiš ali to ugotoviš…)…
Beseda ‘ljubezen’ ni bila omenjena. Kar pa ne pomeni, da v njenem primeru ni šlo za ljubezen, vendar porojeno iz njenih ‘nepokritih’ potreb, namreč – njena potreba po ljubezni in pripadnosti je bila tako močna ( kdo ve, morda je ni bila deležna od doma, morda je imela hladnega očeta ali oblastno mater, ugibam), da je preglasila vse ostalo, zato njegovih napak ni hotela videti. In je verjela, da ga bo moč njene ljubezni preobrnila, kar seveda v njunem primeru ( o njem ne bi zgubljala besed) ni bilo možno.
Seveda vemo, da je edini človek na svetu, ki ga lahko spremenimo, mi sami, vendar – včasih, res včasih, pa ljubezen tudi dela čudeže…
Moški, ali poznaš Hendrixovo knjigo Najina ljubezen? Odkrije ti uganko, zakaj nas privlačijo ( ko si iščemo partnerja) točno določeni tipi ljudi (osebnostno). Res zanimivo – podzavestno iščemo nekoga, ki nam bo lahko zacelil rane iz otroštva, torej nekoga, ki je zelo ‘podoben’ tistemu, ki nas je v otroštvu ranil in sicer zato, da bi lahko skupaj z njim ( z močjo ljubezni) te rane zacelili. Zaljubljenost pa je trik narave – premami nas, da ne vidimo človekovih napak.
Res zanimivo – preberi. Pa tudi ti – naivna. Mogoče boš razumela, zakaj te tako vleče k temu vetrnjaku.
….slej ko prej se vse konča če eden- ona ali on – poskuša spremeniti drugega….in s svojimi pričakovanji in merili dobesedno sili v partnerja…
…..če je ljubezen prava se eden drugemu nezavedno prilagajata…vse je spontano…
..da si je moški našel novo žrtev?- žensko, ki pa žrtev sigurno ni…v vlogi žrtve je bil prej on….če mu je tko dihala za ovratnik, kar si ne želi nihče..niti ona…
saj se menda vsak-a zaveda in čuti kaj mu – ji bližnji izkazuje ter vidi kako se obnaša….je pa samo vprašanje..kako dolgo se slepiš in sprenevedaš da se to ne dogaja….
🙂
she….
sem prebrala to knjigo…in poznam njeno vsebino…in je nekaj resnice v njej…
…vseeno pa še stojim za tem kar sem povedala…..in vem zakaj me je vleklo k njemu, vsekakor ne zato, da bi si celila rane iz otroštva, ker karakterno njemu podobnega nikoli ni bilo v moji bližini…..pač mi je bil všeč in sem hotela nekaj več…ker mi pa tega ni sposoben dati, ga tudi spremeniti nisem poskušala….res da sem vztrajala in upala….pa bi mu dala nekaj časa…samo glede na njegovo obnašanje si tudi tega ne zasluži…
grem naprej…:-)