Najdi forum

Naslovnica Forum Duševno zdravje in odnosi Družina Starševstvo in vzgoja Nahod pri 7 M staremu otroku

Nahod pri 7 M staremu otroku

Moj sine, ki je star 7 mesecev, se je od mene očitno nalezel nahoda, čeprav sem uporabljala masko. Danes ponoči se je zbujal na 2 uri s polnim noskom. Zanimajo me vaše izkušnje s “polnimi noski”. Vem, da obstajajo nosne črpalke, ne vem pa katera je boljša ali NUK-ova ali AVENT-ova, če se ne motim, pa obstaja tudi znamke BABY NOVA. Ali te nosne črpalke “posrkajo” tudi tekoč izcedek, saj ima naš mali v nosku le voden izcedek.
Ponoči sem mu dajala v nosek fiz. razt. in Sterimar (tega malo manj uspešno).
V soboto nameravamo na morje. Kaj menite, če je samo nosek poln – da je pretvegano (sicer je sine dobre volje, živahen, brez vročine). Včeraj sem mu dala tudi 2 žlički Calpol sirupa, ker je sem pa tja malo zakašljal, večkrat pa kihal.
Hvala za odgovore TanjA

Svež morski zrak mu ne more škoditi, prej nasprotno.

Kar se pa nosnih črpalk tiče, nam nikoli niso “potegnile”. Sterimar prav tako. Najbolj uspešni in zadovoljni smo bili s klasično fiziološko raztopino.

Dobesedno sem jo (še to delam) zlila v vsako nosnico. S kosmiči vatke (ne vatirane palčke!), ki sem jih zvila v “rolice”, sem iz noska spravila “nebodigatreba” v vodnem ali tršem stanju. Vseeno. In to vsaj trikrat na dan (zjutraj, enkrat čez dan in obvezno pred spanjem). Včasih nas pri tem spremlja “kvazi jok”, a ni sile.

Nam je to pomagalo. Z noskom in dihanjem skozi nos nimamo težav…

Sorry, ampak ti pa si ena kura. Če uporabljaš že pri navadnem nahodu masko, kaj boš pa potem pri kaj hujšem?!
Pa nikar mu ne zlivi v nos fiziol. razstopino, ker se le-ta izlije v ušesa, potem pa lahko faše vnetje srednjega ušesa, kar pa je mnogo hujše kot navaden nahod. Pa tudi Calpol sirup mu ne smeš dati, ker je “sem pa tja malo zakašljal”. A si čist zmešana?!
Otroci so bolni in bodo vedno bolni, ni pa treba delati iz njih totalne bolnike, če je mamica čist usekana in nosi maske. Total odštekan.

nova
Uredništvo priporoča

ti si pa ta druga kura. Kakšno vnetje ušesa, fiziološka razstopina in prehoden nosek vendar preprečujeta vnetje ušes.
Kar se pa Calpola tiče ga je pa res dobil čisto brez veze

Ej PetraPetra, si se pa razhudila. Meni pa to, da nosi masko ni tako neumno. Pa naj jo, če meni, da s tem dojenčka ne bo okužila. Je že res, da ga ne moreš pred vsem obvarovat, ampak včasih pa tudi malenkost pomaga. Tebi se zdi to odštekano, pa mogoče tudi ozadja ne poznaš.
Tudi jaz sem jo nosila………..dobila sem jo pri pediatru……..ker sem bila zelo veliko prehlajena in imela vneto žrelo kar naprej………..malecka (starejši ob rojstvu drugega sina star 11 msesecev in do takrat nikol bolan) sta bila pa oba nedonošenčka. Predvsem drugega sina smo morali bolj varovati pred raznoraznimi klici, bakterijami, bolanimi ljudmi iz okolja in sem po navodilih zdravnikov tako pač delala. Ker se je polno dojil in non-stop visel na meni, sem tudi jaz v takih primerih uporabljala masko in sem ga vsaj v njegovih prvih mesecih malo obvarovala, da se ni takoj česa nalezel………ker se tudi ni smel. Pa je na žalost očitno magnet za bolezni in s tega vidika veliko bolan, z vročino 40 in včasih tudi čez……..in si včasih želim samo to, da ne pokasira vsega kar “leta” po zraku.

Strinjam se pa, da se Calpol sirup ne daje kar tako. TanjA, mi imamo Nuk-ovo pumpico in pri večjem sinu je bila vedno uspešna, pri tamalem pa redko (kot,da ima drugačen smrkl, ha). Ker moja ne pustita več špricanja v nos (razen res na silo ob nemogočem drenju) sem kupla Nisita kremico oz. je tak gel za nos (mi je farmacevtka rekla, da je tako kot šprica Nisita, varuje sluznico in pomaga pri prehladu) in sedaj tole prakticiramo. Kolk pa bo uspešno pa še ne morem rečt, ker mažemo dva dni. Je pa vsekakor bolje, če se da, da uporabljaš fiziološko, ker preprečuje tudi vnetje ušesa. Če kašlja mu dvigni vzglavje, naj veliko pije in zvečer naj ima dovolj vlage v sobi (izparevanje vode s kapljico evkalipta mogoče). Menim pa, da mu bo morski zrak dobro del…….če je res samo majhen prehlad……..zato nikar ne prelagajte odhoda. Pa lepo se mejte in pozdravite prehlad. Lp, Klavdija

Z ušesi pa sploh nobenih težav…

Hvala za nasvete. Ja, kar se tiče maske – sem jo uporabila, ker je mali tudi nedonošenček in zato bolj občutljiv. Calpol pa mi je predlagala soseda, ki dela v zdravstvu (na otroškem oddelku). Najbrž sem res pretiravala, ker je bilo danes tekom dneva stanje precej boljše (1x sem mu še dala fiziol. razt.), upam pa, da bo tako tudi ponoči.
TanjA

New Report

Close