Najdi forum

Nahod in cepljenje

Pozdravljene, mamice!

Imam tri mesece in pol staro puncko, ki je ze dober mesec nahodna. Pocuti se v redu, nima vrocine, le nosek ima zamasen – pa ji nic ne tece ven, le slisati je bolj grozno (dihanje), se posebno ponoci. Pa tudi kiha in kdaj zakaslja. Nosek ji izpiram s fiziolosko, drugega menda ne morem narediti. Skratka, zanima me, ce je bila katera v podobni situaciji. Pred dvema tednoma bi namrec morala biti cepljena, pa ni bila. Zdaj pa imam naslednji termin v torek, stanje pa nic boljse. A naj vztrajam, da je ne smejo cepiti, ceprav gre za precej nedolzen nahod. Ne bi rada, da bi se kaj zapletlo …

Mija

Sama ne bi pustila cepiti.

Moja punčka je bila nahodna in so jo cepili, potem pa je imela 14 dni vročino! Tako, da naslednjič ne bom pustila!!

Tudi naš je bil cepljen, kljubtemu da je kašljal in mu je malo iz noska teklo, ker je rekla da so ušesa in grlo ok in da bo raje zdej cepila, ker mogoče bo naslednjič še kaj hujšega. Je pa po treh dneh dobil vročino in jo ima po 3. dneh še vedno. Ali mislite, da je to zaradi cepljenja?

naš je trenutno bolan in mora biti obvezno drug teden cepljen, pa ima vse zabasano v pljučih že dva meseca (brez vročine, malo kašlja in skoraj nič smrka). Zato mu je sedaj končno dala Hocincil in se drug teden vidimo, čeprav sem rekla, da sem proti. je rekla, da drugega ne more biti nič narobe, le to, da je reakcija hujša in daljša (vročina in ne vem kaj še vse). končno se mu je začelo trgati ven (ker Prospan ni zalegel dosti) in bomo videli kaj bo drug teden. najraje bi počakala, a ima sestrico v vrtcu in ona je tudi razlog, da smo do pomladi dobri s prehladom.

Irena

Jaz bi vztrajala!

Naš je bil pri treh mesecih nahoden, začek je smrkati ravno tisto noč pred pregledom. Zdravnica je rekla, da bo glede na to, da je ravno začel smrkati, počakala en teden. Pridno sem pipsala Sterimar ampak nosek je bil še kar malo nahoden, vendar brez kakršnegakoli kašlja, kar pomeni da ni na veliko požiral dol svojega smrklja. Torej je bilo stanje čez en teden približno enako. Pozorno je poslušala pljučka, pregledala ušesa, grlo, oči, vse bp in smo bili cepljeni. Potem pa tudi ni bilo nobenih težav. Nisem imela slabega občutka, vendar če bi ga imela, bi se o tem vsekakr pogovorila z zdravnico. Torej zanašaj se na svoj materinski čut.

pozdravljena
jaz ti svetujem da se ne cepite
nas je bil cepljen prvic pri osmih mesecih in je sedaj vse ok
pol leta smo samo prestavljali termine
po pogovru z zdravnico iz pediatricne klinike pa so eni cepljeni prej drugi kasneje
pocakajte spomlad ko bo moznost nahoda manjsa
vedi da moras tri cepljenja opraviti v dolocenem casovnem zamiku ker drugace cepivo izgublja svojo vrednost
ce bos hitela s ceplenjem utegnes narediti otroku vec skode kot koristi
zato brez panike pocakaj da boste zdravi
lep pozdrav
ursulaMIJA napisal:

>

New Report

Close